Lanzarote potovanje za pare, družine in popotnike

Lanzarote potovanje vam omogoča nepozabno turistično izkušnjo na enem od sedmih Kanarskih otokov, z blagim podnebjem, široko paleto dejavnosti, čudovito lokalno kulinariko ter uživanjem na edinstvenih črnih peščenih plažah Atlantskega oceana. Gre za nekoliko manj turistično obljuden otok, ki omogoča dovolj zasebnosti, miru in sprostitve za tiste, ki si želijo počitka v neokrnjeni naravi brez pretirane gneče.

Lanzarote potovanje 2

Otok Lanzarote leži najbližje afriški celini in velja za enega najlepših Kanarskih otokov. V primerjavi z ostalimi je uspel ohraniti svojo naravno pristnost ter se izogniti pretiranemu turističnemu razvoju. To je delno posledica premišljene lokalne politike, delno pa vizije lokalnega umetnika Cesarja Manriqueja, ki se je zavzemal za trajnostni razvoj.

Ravno zaradi svoje naravne lepote in prijaznega lokalnega prebivalstva, ponuja priložnosti za raziskovanje in sprostitev številnim družinam z otroki, zaljubljenim parom, vedoželjnim raziskovalcem in pohodnikom. Med najbolj znane Lanzarote znamenitosti spadajo narodni park Timanfaya, številni vulkani, največji podvodni vulkanski predor na svetu, petsto različnih vrst rastlin in vinogradi La Gería. Na otoku pa je tudi domovanje ene od dveh preživelih populacij ogroženega egiptovskega jastreba.

Torej so na otoku Lanzarote znamenitosti, ki pritegnejo predvsem ljubitelje narave?

Res je. Otok Lanzarote je edinstven predvsem zaradi svojih zavarovanih naravnih območij, zaradi česar ga je UNESCO leta 1993 razglasil za biosferni rezervat. Kar 40% otoškega ozemlja pokrivajo naravna okolja, ki so raj za ljubitelje flore in favne, raziskovanje skrivnih podzemnih jam, rovov ter vulkanske pokrajine, ki se je oblikovala med erupcijami v 18. stoletju.

Tistim, ki prisegate na ležerno preživljanje dopusta, omogoča Lanzarote potovanje kopanje na skoraj 30 km različnih plaž, ki so na vzhodnem in zahodnem delu prekrite s črnim vulkanskim peskom. Padavine se pojavijo redko, pa še to pretežno v zimskem času, zato ni bojazni, da bi vodne užitke skalilo slabo vreme. Med najbolj priljubljene plaže spadajo Playa Blanca, Puerto del Carmen in Costa Teguise.

V biotski raznovrstnosti velja omeniti še zavarovano regijo La Gería, kjer se nahajajo posebne vrste vinogradi. Gre za specialno kmetijsko tehniko sajenja, ki je zasnovana za zaščito rastlin pred vetrovi in zbiranje padavin. Obisk priporočamo tudi zaradi degustacije lokalnih vin, kajti trte, posajene v vulkanskem pesku, mu dajejo edinstven okus. Med priljubljenimi sortami so Malvasia, Listan Negro in Diego.

Lanzarote znamenitosti

Kakšno kulinariko ponuja otok Lanzarote?

Ko smo že pri degustaciji lokalnih vin, se moramo dotakniti tudi bogate lokalne kulinarike, v kateri se prepletajo značilni okusi kanarske kuhinje. Medtem, ko so nekatere jedi in sestavine značilne za vse španske otoke, omogoča Lanzarote potovanje tudi okušanje lokalnih specialitet, kot so Papas arrugadas, Gofio ali sveže ribe.

Papas arrugadas je ena izmed najbolj znanih jedi na tem geografskem območju. Gre za majhne, neolupljene krompirje, ki se kuhajo v slani vodi, dokler ne postanejo gubasti. Običajno se postrežejo s tradicionalno omako Mojo, ki je narejena iz olivnega olja, česna, paprike in drugih začimb. Gofio so mleta žita, običajno iz praženega ječmena, pšenice ali koruze, ki uporabljajo pri pripravi juh, omak in sladic.

Tradicionalno mesno jed Ropa vieja sestavlja kuhana govedina, natrgana na vlakna. Dodajo se ji čebula, paprika, paradižnik in začimbe. Ropa vieja se največkrat postreže s krompirjem ali rižem. Sancocho je tipična morska jed, pripravljena iz različnih vrst rib, kot so morski pes, trska ali orada. Ribe se kuhajo skupaj s krompirjem, čebulo, česnom in drugimi sestavinami, kar ustvari bogato simfonijo okusov.

Če se odpravimo na Lanzarote potovanje, moramo obvezno degustirati domač kozji sir, narejen iz mleka otoških koz. Značilen okus in tekstura se odlično podata k solatam, sendvičem ali pa kot samostojna jed. Poskusiti velja tudi različne enolončnice, hobotnico na tisoč in en način, Croquetas (kroketi s pršutom) in številne druge jedi. Med lokalne specialitete spadajo tudi rum z medom, kaktusov liker in kava Leche y leche, ki je tako pregrešno dobra, da jo lahko že skoraj prištevamo med sladice.

Lanzarote potovanje

So na Lanzarote znamenitosti narave edino, kar otok ponuja?

Še zdaleč ne smete misliti, da otok Lanzarote ne omogoča nobenih adrenalinskih športov in zabave. Mesta lahko obiščete z lokalnimi avtobusi ali najamete rent-a-car ter sami raziščete vse kotičke in plaže.

Zaradi svoje geografske lege in odličnih valov je otok Lanzarote znan tudi pod imenom "evropski Havaji". Obale so primerne tako za začetnike kot za izkušene jezdece valov, tako da lahko surfanje vključite v svoje letošnje Lanzarote potovanje. Idealen kraj za to športno dejavnost je plaža Famara, kjer poteka učenje v varnem in prijaznem okolju, pod budnim očesom inštruktorjev številnih šol in kampov. Poleg plaže Famara je na otoku več kot 50 lokacij, ki so primerne za surfanje.

Omeniti moramo še eno od Lanzarote znamenitosti, ki je pisana na kožo romantikom. Določena mesta na otoku omogočajo opazovanje nepozabnih sončnih zahodov. Ena od takih točk je že omenjena plaža Famara, ki se nahaja na severozahodnem delu otoka. 

Na severnem delu se nahaja razgledna točka Mirador del Río, ki omogoča osupljiv pogled na ocean in okoliške otoke. Priljubljeno je tudi turistično območje Puerto del Carmen na jugovzhodni obali otoka ali Playa Blanca na jugu, kjer se lahko sprehodite ob obali, se usedete v eno od restavracij ob morju ter uživate v čarobnem pogledu na sončni zahod.

otok Lanzarote

Počitnice.si vam zagotavlja nepozabno Lanzarote potovanje

je pritegnil opis te čudovite destinacije, posejane s številnimi ugaslimi vulkanskimi stožci, čudovitimi plažami, barvitim cvetjem in nepozabnimi sončnimi zahodi, obiščite našo spletno stran, kjer lahko najdete še druge Lanzarote znamenitosti, najboljše hotele z all inclusive nastanitvijo, polpenzionom ali nočitvijo z zajtrkom. Izberite dopust po svojih željah, mi pa vam bomo omogočili prijazno ceno ter ugodne plačilne pogoje.