Tenerife iz Ljubljane - cenovno ugoden let na sanjsko destinacijo

Tenerife iz Ljubljane postajajo vse bolj in bolj priljubljena izbira za Slovence. Odločitev za potovanje na Tenerife iz Ljubljane je kot na dlani zaradi številnih prednosti, ki jih prinaša. Med njimi so: dostopnost letov, prihranek časa in ugodna cena. Letališče v Ljubljani je verjetno najbližje večini prebivalcev Slovenije, kar pomeni krajšo in bolj udobno pot do letališča. To vam prihrani čas in stroške prevoza.

Tenerife iz ljubljane

Potovanje na Tenerife iz Ljubljane, domačega letališča, je manj stresno, saj že poznate okolje in postopke, kar omogoča bolj sproščeno izkušnjo. Včasih so na voljo neposredni leti na Tenerife iz Ljubljane, ki so hitrejši in bolj priročni. To pomeni, da se boste s tem izognili zamudnim in stresnim prestopom na drugih letališčih. Tako boste lahko že na letališču v miru razmišljali o tem, kam na Tenerife, kaj si ogledati in katerih lokacij ne smete zamuditi, da bo potovanje zares nepozabno.

Letališče v Ljubljani je tudi manjše in manj prometno kot večja evropska letališča. To pomeni krajše čakalne vrste pri prijavi na let, varnostnem pregledu in prevzemu prtljage. Prevoz do letališča v Ljubljani je lahko tudi cenejši kot prevoz do drugih večjih evropskih letališč, še posebej, če upoštevamo stroške goriva, parkirnine ali javnega prevoza. Odločitev za Tenerife iz Ljubljane ponuja konkurenčne cene letalskih kart, še posebej, če jih rezervirate vnaprej ali najdete last minute ponudbe.

Potovanje z bližnjega letališča zmanjša tudi potrebo po dolgih vožnjah ali dodatnih letih do večjih letališč. Manj prestopov pomeni manjše tveganje za zamude in izgubo prtljage. Z odločitvijo za Tenerife iz Ljubljane boste imeli večjo svobodo pri načrtovanju potovanja, saj se boste lahko enostavneje prilagajali spremembam urnika ali potrebam po dodatnem prevozu.

Kam na Tenerife? Prav za vsakega se najde nekaj zanimivega

Zanimajo vas počitnice na Tenerifih ali ste jih celo že rezervirali, zdaj pa se sprašujete: kam na Tenerife? Najprej, vedeti morate, da so Tenerifi največji otok od sedmih glavnih otokov, ki sestavljajo Kanarske otoke. Slovijo po čudovitih plažah, živahnem nočnem življenju in čudovitem nacionalnem parku. Tukaj je nekaj idej, kam na Tenerife:

1. Naravni park Teide:

 • Vulkan Teide je tretji najvišji vulkan na svetu in najvišja točko v Španiji. Lahko se povzpnete do vrha z gondolo ali se odločite za pohodništvo.
 • Observatorij Teide je ena izmed najboljših lokacij za opazovanje zvezd zaradi čistega neba.

2. Plaže:

 • Playa de Las Teresitas je ena najlepših plaž na Tenerifih, znana po svojem zlatem pesku, ki je bil prinešen iz Sahare.
 • Playa del Duque je elegantna plaža z modro zastavo (pokazatelj kakovosti), znana po luksuznih resortih in kristalno čisti vodi.
 • Playa de las Américas je popolna za ljubitelje vodnih športov in nočnega življenja.

3. Mesta in vasi:

 • Santa Cruz de Tenerife je glavno mesto z živahno kulturo, muzeji, trgovinami in zgodovinskimi znamenitostmi, kot je Auditorio de Tenerife.
 • La Laguna je zgodovinsko mesto, ki je na seznamu UNESCO svetovne dediščine, s čudovito kolonialno arhitekturo in številnimi cerkvami.
 • Garachico je čudovita obalna vas z naravnimi bazeni, ustvarjenimi iz vulkanske lave.

4. Naravne znamenitosti:

 • Los Gigantes so impresivne pečine, ki se dvigajo nad oceanom. Lahko najamete čoln za bližnji ogled ali se odpravite na opazovanje kitov in delfinov.
 • Masca je slikovita vas v gorah z osupljivimi razgledi in pohodniškimi potmi.
 • Anaga Rural Park je čudovito območje z zelenimi gozdovi in osupljivimi razgledi, ki je idealno za pohodništvo.
kam na tenerife

Prispeli ste na Tenerife, kaj si ogledati? Možnosti je veliko

Kam na Tenerife, kaj si ogledati in kako načrtovati svoje potovanje, da boste zadovoljili svojo raziskovalno, gurmansko in avanturistično žilico? Veliko je možnosti, ko pridete na Tenerife – kaj si ogledati, je predvsem stvar vaših osebnih preferenc. Morda vas zanima bolj zabava, kulinarika, šport ali narava, lahko pa vse po malem. Tukaj je nekaj idej za Tenerife – kaj si ogledati:

1. Zabavne in poučne aktivnosti:

 • Loro Parque je svetovno znan živalski park, ki ponuja impresivne predstave in izobraževalne programe.
 • Siam Park je eden najboljših vodnih parkov na svetu z vznemirljivimi tobogani in tematskimi atrakcijami.
 • Jungle Park je zoološki in botanični park z raznovrstnimi živalmi in rastlinami, vključno z razburljivimi predstavami ptic.

2. Kulinarična doživetja:

 • Lokalne restavracije ponujajo lokalne jedi, kot so papas arrugadas z mojo omako, sveži morski sadeži in tipične kanarske sladice.
 • Vinske ture in obiski lokalnih vinogradov omogočajo degustacijo kanarskih vin.

3. Šport in avantura:

 • Če vas zanima pohodništvo, lahko raziskujete številne pohodniške poti, od lažjih sprehodov do zahtevnejših vzponov.
 • Vodni športi, kot so surfanje, potapljanje, jadranje in kajakaštvo, so izjemno priljubljeni na Tenerifih.
 • Otoška golf igrišča ponujajo čudovite razglede in odlične pogoje za igro.

4. Kultura in festivali:

 • Karneval v Santa Cruz je eden največjih in najbolj barvitih karnevalov na svetu, ki poteka vsako leto februarja ali marca.
 • Obiščete lahko muzeje, kot je Muzej narave in človeka, kjer lahko spoznate zgodovino in kulturo Kanarskih otokov.

Tenerife ponuja nekaj za vsakogar – od naravnih lepot in avantur do kulturnih znamenitosti in sprostitve na plažah. Ne glede na vaše interese, boste našli številne kraje in dejavnosti, ki bodo naredile vaše počitnice nepozabne.

tenerife kaj si ogledati