• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Bangkok

  Bangkok

  Bangkok je glavno in najbolj popularno mesto na Tajskem

  Bangkok

  Za vstop na Tajsko so ukinjeni vsi Covid pogoji. Viza za počitnice do 30 dni ni potrebna. 

  Bangkok je bil v času kraljevine Ayutthaya v 15. st majhno trgovsko mesto, ki je hitro rastlo. Zaradi svoje hitre rasti je skozi leta postajalo mesto zelo priljubljeno. Imenovano je bilo tudi za eno izmed najbolj obiskanih mest na svetu. Bangkok vas bo z svojo raznolikostjo hitro očaral. Mesto ima bogato kulinariko, živahno nočno življenje  ter ogromno znamenitosti. Povprečno si  popotniki za raziskovanje prestolnice vzamejo nekje 3 dni časa.

  Ker je Bangkok ogromno mesto je tudi veliko izbire pri namestitvah. V koliko si želite bivati v samem centru dogajanja, potem priporočamo bivanje v bližini Khao San Road. Za tiste, ki imate raje mir in bolj tiho okolje, priporočamo bivanje v okrožju, ki je od centra dogajanja oddaljeno nekje 15 minut hoje. Izbire je seveda ogromno, izbirate lahko med različnimi cenovnimi razredi, odvisno kaj si želite.

  Kaj početi v Bangkoku?

  1. Ogled templja Wat Pho: Tempelj slonečega Bude. Tukaj vidite največji kip slonečega Bude na svetu, velik je skoraj 46m. Kip je prekrit z zlatimi lističi in izgleda res neverjetno.
  2. Grand Palace: Ena izmed najbolj znanih turističnih atrakcija. Še danes velja za uradno rezidenco kraljeve družine. Palača obsega več kot 241m2.
  3. Plavajoče tržnice: Najbolj poznana je Damnoen Saduak floating market, ki se nahaja dobro uro vožnje iz Bangkoka.
  4. Ayutthaya: Je nekdanja tajska prestolnica, čudovito zgodovinsko mesto. Iz Bangkoka oddaljeno 80km.
  5. Vožnja s tuk tukom: Med »must do« sodi vožnja s tuk tukom. Je posebna izkušnja v tem prometnem kaosu.
  6. Tržnica Chetucnak: Tržnica obratuje samo med vikendi. Na tržnici se nahaja več kot 800 stojnic, tukaj najdete vse kar vam poželi srce in to po lokalnih cenah. Tržnica spada med eno izmed največjih na svetu.
  7. Khao San Road: Najbolj priljubljena ulica v Bangkoku. Polna hotelov, barov, trgovin restavracij in je ena izmed stičišč nočnega življenja.
  8. Kitajska četrt: Zelo zanima četrt, kjer se življenje odvija kar na ulici. Je polna uličnih prodajalcev in tržnic. Tukaj lahko poizkusite lokalne tajske jedi kot so Pad Thai, palačinke z banano, ocvrte kobilici, mango sticky rice…
  9. Tempelj Wat Arun: Je čudovit tempelj, visok kar 79m. Ponuja prekrasen pogled na Kraljevo palačo. Po izgledu je nekaj posebnega, saj je precej drugačen od drugih templjev.
  10. Vožnja z ladjico po reki Chao Phaya: Je druga možnost ogleda Bangkoka. Odpravite se na lokalno ladjico, ki ustavlja na več postajališčih ob vseh glavnih točkah.
  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se