Mehika

Akcija

Rezervirajte naše paketne akcijske ponudbe znižane do - 20 % iz Ljubljane, Graza, Zagreba, Benetk, Dunaja in Munchna. 

do 20% popust

Počitnice Mehika - Cancun, Riviera Maya, Playa del Carmen, Tulum

Najlepše plaže so v Cancunu, Playa del Carmen, Rivieri Mayu, Tulum im Akumal. Letalski polet je vedno v Cancun od koder imate vključen prevoz do izbranega hotela.

Znamenitosti v okolicu Cancuna

Mehika je zaradi bogate zgodovine in čudovite narave zanimiva turistična destinacija. Ima prek 40 različnih zanimivosti, ki uvrščene na seznam UNESCO-ve svetovno kulturne dediščine.

Mehika je zibelka civilizacij Aztekov in Majev, skriva čudovite peščene plaže, deževni gozd in vulkanske vrhove. Turistične destinacije, ki so za popotnike zelo zanimive, so: Cancun, Riviero Mayo, Cozumel, Yucatan, Bajo Californio in Acapulco Mexico City.

Zakaj v Mehiko ?

Mehičani se radi in redno strastno predajajo glasbi in plesu. Glasba in ples sta del njihovega vsakdanjega življenja, veliko vlogo pa imata ob posebnih priložnostih. Najočitnejši in najmočnejši vpliv na glasbo ima španska tradicija, veliko pesmi pa izvira iz časa pred prihodom Špancev. Iz tistih časov so se ohranili mnogi plesi. Mehičani obožujejo javne prireditve in najrazličnejša praznovanja. Poleg številnih verskih praznikov, ki jih spremljajo velike procesije in glasba, je v večjem delu Mehike skoraj ob vsakem času mogoče poslušati skupine mariachi, ki jih sestavljajo violine, trobente in kitare, za južno Mehiko pa so značilni veseli zvoki marimbe.