• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Pelješac, Orebić

  Pelješac, Orebić

  Polotok Pelješac in turistični kraj Orebič se nahaja v Južni Dalmaciji.

  Polotok Pelješac počitnice Hrvaška

  Pelješac se lahko pohvali z ogromno osupljivimi plažami, ki zadovoljijo želje prav vsakogar. Pelješac je drugi največji polotok v Dalmaciji.

  Zanimivosti Pelješaca

  Mesto Ston- eno izmed najpomembnejših mest sredozemlja ima kar dva doseška na svetovni ravni. Mesto ima najstarejše soline v Evropi ter mestno srednjeveško obzidje ki je drugo najdaljše obzidje na svetu, takoj za Kitajskim zidom.

  Mesto Orebić- mesto, ki ohranja zgodovino starih "morskih vukova". Mesto je polno spominov na različna obdobja Hrvaške mornarice in ribičev. Orebič je tudi znan po čudovitih vrtovih in urejenih parkih, ki so polni ekstočinih rastlin, cvetlic in dreves.

  Mesto Kuna- v času knezov se je tam nahajal njihov sedež. Danes je mesto znano po čudovitem zapuščenem frančiškanskem samostanu s cerkvijo Dolerita.

  Mesto trpanj- mesto zdraviliškega turizma v južni Dalmaciji. Mesto je znano po celem svetu zaradi zdravilnega blata. Mesto tudi skriva burno zgodovino saj nad mestno luko ležijo starodavnega grada z srednjeveško mogočno trdnjavo.  Top 3 najlepše plaže na polotku Plješac

  -Plaža Perna v Vignju- plažo svetujemo družinam saj je lep beli prod gladek in lahkoten za vstop v vodo, hkrati pa je voda tukaj plitva. Na plaži ni naravne sence vendar vam lokalni bari omogačjo najem senčnikov. Na plaži tudi najdemo surf centre za najem deske.

  -Plaže v Vasici Lovište- na samem zahodu polotka se nahaja vas Lovište. Dostop do te vasice je urejen tudi z kolesarsko potjo tako da vam svetujemo obisk te vasice kot celodnevni aktivni izlet. Tu se nahajajo ene izmed najlepših plaž jadrana saj večina tega predela ne poseljena. Moramo vas opozoriti da je večina teh blaž divjih tako da za otroke svetujemo čevlje za v vodo zaradi ostrih kamnov in morskih ježov.

  -Plaža Trstenica- glavna in najbolj obiskana plaža se nahaja v Orebiću. Plaža je pravi biser mivke, sence borovcev in kristalne barve morja. Plažaima več barov za zabavo pa poskrbijo igrala na vodi, igrišče za nogomet ali rokomet ter igrišče za odbojko na mivki. Na plaži se nahaja tudi center za najem pedalina, jet ski-ja ali desko za jadranje.

  Orebić hoteli, mobilne hiške polotok Pelješac Hrvaška

  V orebiću na polotoku Pelješac lahko izbirate med različnimi tipi namestitev vseh kategorij. Orebić je odlična destinacija za ljubitelje all inclusive storitve. Priljubljen je Hotel Bellevue, ki je bil leta 2016 obnovljen. Hotel sestavljajo glavna zgradba, depandanse in vile. Kompleks se nahaja v borovem gozdu v bližini prodnato- peščene plaže, primerne za družine z otroki. Od mesta Orebić ste oddaljeni 600m.  Priljubljena sta tudi hotela Faraon in Orsan, ki imata tudi all inclusive storitev.  Hotel Faraon  ima velik zunanji bazen, ki je z ogrevano morsko vodo. Hotel ima bogat animacijski program. Hotel ima tudi večere z glasbo, ki se odvijajo ob sobotah in nedeljah. a se ob prodnati plaži v borovi senci. Hotel Orsean ima sobe opremljene z balkonom, kopalnico z tušem ter v vsaki sobi je možno dodati posteljo. Oba hotela se nahajata na lepi prodnati plaži kjer lahko najemete ležalnik in senčnik.  Od mesta Orebič ste oddaljeni 20 minut hoje. Za vse tiste bolj zahtevne priporočamo bivanje v hotelu Aminess Grand Azur, ki se nahaja ob prodnati plaži obdani z mediteranskim rastjem. Vsi ljubitelji mobilnih hišk pa lahko bivate v kampu Perna in kampu Nevio.  Polotok Pelješac je odlična destinacija za družine z otroki in pare.

   

  Vreme polotok Pelješac Hrvaška

  Po večini se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra. Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do septembra.  Izven poletne sezone pa je Otok Hvar primeren za kolesarjenje in sprehode v naravo.

   

  Polotok Pelješac First minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice first minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med različnimi tipi namestitev vseh kategorij  za pare in družine.

   

   

  • 1
  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se