• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Mljet

  Mljet

  Otok Mljet leži v Južni Dalmaciji in velja za najbolj zelen dalmatinski otok.

  Otok Mljet počitnice Hrvaška

  Otok Mljet ali otok večne pomladi  je osmi največji hrvaški otok.  Mljet je znan po svojem narodnem parku, ki se nahaja na severozahodnem delu otoka Mljet.  Na otok Mljet lahko pridete s trajektom iz polotoka Pelješac.

  Znamenitosti otoka

  Odisejeva špilja- je v preteklosti bila manjše zaklonišče za ladje, saj je okolica jame težko dostopna za ladje. Bolj mitološka razlaga uporabnosti jame je da je Odisej s svojo ladjo potoval tukaj mimo in se potopil. Plaval naj bi proti otoku in se zatekel v špiljo in si tako rešil življenje. Ta čas bi naj na otoku vladala nimfa Kalipso in Odisej je podlegel njenim čarom ter lepotam samega otoka Mljet ter tukaj ostal 7 letPri Odisejevi špilji danes lahko najdemo improvizirano hiško, na kateri je hudomušno napisano Hotel Kalypso.

  Nacionalni par Mljet- nacionalni park lahko najdemo v severnozahodnem delu otoka. Zajema vasice Polače, Pristanište, Goveđari, Babine Kuče in Pomena. Svetujemo vam da si ob vstopu v kamp kupite tudi vozovnico za turistični vlakec ki vas bo popeljal direktno do malega in velikega jezera. To so slana jezera ki so za nekaj stopinj toplejša od morja.

  Otoček Sveta Marija- v Velikem Jezeru nacionalnega parka Miljet najdemo manjši otoček na katerem stoji benediktinski samostan ki ima izvor v 12. stoletju in ima stolp in cerkvico. Danes vas bo tura popeljala čez različna obdobja samostana in cerkvice. Na otočku sta danes dve kavarnici kateri nudita tudi možnost prigrizka ali sladoleda.

  3 najlepše plaže otoka Miljet

  Velika Saplunara- plaža, ki je idealna za družine je sestavljena iz peska.  Plaža se nahaja v istoimenskem naselju. Plaža vam ponuja najem ležalnikov in senčnikov in si tako zagotovite senco v neposredni bližini morja. Lep gozdiček borovcev se nahaja nekaj metrov od plaže, tako da je za naravno senco poskrbljeno. Gozdiček skriva tudi otroška igrala.

  Plaža Sutmiholjska-to plažo vam svetujemo kot izlet saj plaža ni primerna za celodnevno kopanje saj nima naravne sence. Plaža je skrita in ni znana pri turistih zato je zagotovo primerna za vse tiste ki želijo mir in tišino. Plaža je prodnata in ima čudovito kristalno barvo morja. Kot smo že prej napisali vam to plažo svetujemo kot izlet na sončenje in kopanje vendar menimo da za celodnevno je na otoku bistvo več primernih plaž

  Plaža Blace- Najbolj znana plaža na otoku je zagotovo plaža Blace, ki je od vasice Sapulnara oddaljena le nekaj kilometrov. Plaža je dolga cca 1km in je skrita v naravi. Dnevnih obiskovalcev na tej plaži je zadnja leta nekaj več, vendar je plaža še vedno dovolj prostorna da boste imeli občutek samote in mira. Do plaže vodi tudi makedamska kolesarska pot tako da vsem, ki uživate v naravi

  Hotel Otok Mljet  Hrvaška

  Na otoku Mljet ni veliko hotelov in apartmajev. V zalivu Pomena v Narodnem parku Mljet se nahaja hotel Odisej. Ob hotelu je betonirana plaža, mivkasta pa je oddaljena 400m. Hotel vam svetujemo predvsem zaradi odlične lokacije saj se v bližini hotela nahajajo znana slana jezera otoka Mljet.  Otok Mljet je  odlična destinacija za vse ljubitelje aktivnih počitnic, neokrnjene narave in lepih plaž.

  Vreme Mljet Hrvaška

  Hotel se odpira aprila in je odprt do oktobra. Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do septembra.  Izven poletne sezone pa je Otok Mljet primeren za pohodništvo in kolesarjenje.

  Otok Mljet First minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice last minute z znižanimi cenami do 30%. Bivate lahko v hotelu Odisej, ki je primeren za pare in družine.

  • 1
  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se