Petrčane

Petrčane so priljubljen počitniški kraj na polotoku Punta Skala v severni Dalmaciji

Petrčane počitnice Hrvaška

Petrčane so odlična lokacija za preživljanje mirnih in aktivnih počitnic. Petrčane so lahko pohvalijo z 2 km dolgo plažo, ki jo obkroža čudovita naravna senca mediteranskega rastja.

4 najlepše plaže v okolci Peterčan

FKK nudistična plaža Peterčane- se nahaja v prijetni senci gozdnatega polotoka Punta Skala kjer se nahajajo hotel, bungalovi in apartmaje. Punta Skala je bila nekoč v celoti nudistična plaža, ampak v začetku devetdesetih let so jo spremenili v turistično destinacijo, danes je na tej lepi prodnato-skalnati plaži le še del, ki je rezerviran za naturiste.

Plaža Peterčane Pineta- plaža lahko najdemo na južnem delu naselja Petrčane. Plažo predvsem svetujemo vsem tistim ki želijo uživati v naravni senci borovcev. Morje je čisto, mirno in primerna za kopanje. Plaža je skoraj v celoti betonirana in je primerna za sončenje. Plažo svetujemo tistim ki želijo skakanja v vodo in plavalcem.

Plaža Radman-plaža se nahaja v samem središču Peterčan, v neposredni bližini hotela Pinija. Plaža je sestavljena iz drobnih prodnatih kamenčkov in urejenih tlakovcev. Plaža ima obilo naravne sence, ki jo vam nudijo borovci.Del plaže tudi nima naravne sence zato je zelo primeren za sončenje vendar še vedno lahko najamete senčnik in ležalko. Plažo zaradi lahkotnega dostopa svetujemo prav vsem. Za zabavo otrok je poskrbljeno z igrali na vodi. Plaža ima vso potrebno infratrukturo kot so javni tuši, WC-ji, slačilnice, restavracije in bari.

Plaže Donje Petrčane-Morje na tej plaži ni plitvo,zato to plažo svetujemo plavalcem in potapljačom saj se lahko le po nekaj metrih potopite. Na sami plaži ni naravne sence, ampak se za plažo dobrih 20m nahaja borov gozd, kjer lahko pobegnete pred peklensko vročino. Takoj za plažo se nahaja sprehajališče ki je tudi osvetljeno tako da je jutranji ali večerni sprehod idealen po tej plaži. Morje je jasno in tiho.