Kreta

Kreta first minute poletje 2024

z letom Iz Ljubljane, Trevisa pri Benetkah, Graza, Dunaja

do 40% popusta

Kreta počitnice Grčija za poletje 2024

Katere so torej tiste najpomembnejše znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati, če vas privlači Grčija oz. predvsem Kreta? Potovanje začnite na obrobju mesta Heraklion, kjer najdete mogočno minojsko palačo Knossos z mitom o labirintu in Minotavru – eno od ključnih znamenitosti na Kreti. Potovanje lahko nato nadaljujete nedaleč od letališča, v priljubljenem počitniškem kraju Hersonissos. Stari del mesta je videti kot ribiška vasica z manjšo peščeno plažo, tavernicami in trgovinami. Novi del mesta pa je priljubljen predvsem pri mladih, saj so na vsakem koraku trgovine, bari, diskoteke in restavracije, zato je kot nalašč za tiste, ki vas zanima malce bolj »divja Kreta«.

Potovanje lahko načrtujete tudi proti zahodu, kjer najdete kraje, kot so Bali, Rethymon in Chanie, ki pričajo o bogati zgodovini otoka Kreta. Znamenitosti, ki so denimo na ogled v mestu Chania, zajemajo srednjeveško arhitekturo, različne muzeje, dvorce in čudovito obalo – zaščitni znak, po katerem je znana Grčija. Kreta pa pri tem ni izjema. Na zahodu priporočamo še obisk Lagune Balos s prečudovitim kristalnim morjem in peščenimi plažami.

Kreta: znamenitosti, ki jih na potovanju ne smete izpustiti

  • Palača Knossos: znana palača in mit o Labirintu z Minotavrom.
  • Nacionalni park Samania Gorge: hladnejše podnebje, zelena in čudovita pokrajina.
  • Spinalonga: otoček, ki ga zlahka prehodite v dobri uri. Oglejte si ostanke Beneške trdnjave in se prepustite lepotam zgodovine.
  • Arheološki muzej Heraklion: na ogled so zanimivosti, odkrite na arheoloških najdiščih na otoku. Znamenitosti, ki so zbrane tu, omogočajo vpogled v zgodovino otoka.
  • Beneški vodnjak v Rethymonu. Od tu je mogoče pot nadaljevati do Samarijske soteske.
  • Akvarij Aquaworld: na ogled so plazilci in druga vodna bitja, ki so jih zapustili lastniki.
  • Samostan Toplou: eden izmed najpomembnejših samostanov na otoku Kreta. Znamenitosti v notranjosti vsako leto privabijo ogromno turistov.
  • Mošeja Ibrahim Knon: arhitekturno dovršena džamija. Obvezen ogled za vse, ki vas zanimajo znamenitosti, povezane z islamsko tradicijo otoka.