• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Rovinj

  Rovinj

  Rovinj se nahaja na zahodni strani polotoka Istra.

  Rovinj počitnice Hrvaška

  Rovinj je popularna turistična destinacija s hoteli višjega cenovnega razreda. Rovinj je primeren za počitnice tako za ljubitelje urejenih plaž kot tudi tiste, ki si želite aktivnih počitnic, saj ima zelo lepo urejene sprehajalne in kolesarke poti.  Rovinj je tretji najbolj sončen kraj na Jadranu, tako da je primer za obisk skozi celo leto.

  5 najbolj znanih znamenitosti v Rovinju


  Stolp sv. Evfemije

  Najvišja točka Rovinja je vsem dostopna za vstop. Na mestu, kjer se danes nahaja se je do 10. stoletja nahajala cerkev Sv. Jurja, njegov kip pa se nahaja na glavnem oltarju župnijske cerkve. Leta 800 so v mesto pripeljali sarkofag krščanske mučenice Evfemije in od takrat prebivalci okoliških krajev romajo na grob Sv. Evfemije.

  Staro mestno jedro Rovinja

  Rovinj ima čudovito staro mestno jedro ki vas bo očaralo z majhnimi ulicami, dobrimi kavarnami in odličnimi restavracijami. Večerni sprehod vam bo krasila romantična glasba uličnih umetnikov. Ne zamudite raznih dogodkov na glavnem trgu ki se odvijajo skozi celo poletje

  Mestna palača

  Stavba se prvič omenja v 13.stoletju, nekoč se je v tej stavbi nahajal tudi zapor. Danes imajo v mestni palači sedež župan, mestna uprava v celoti in občina. Stavba je današnji izgled dobila na koncu 18 stoletja, ko so stavbo popolnoma preuredili.

  Mestna ura

  Njen izvor se je pričel kot obrambni stolp ki je služil kot dodatna utrditev mestnemu stolpu. Obrambni stolp je bil zgrajen v 13 stoletju. Kasneje so ga večkrat obnovili in dodelali. Pod stolpom je bil zapor za manjše kazenske prestopke. Današnji izgled je mestna ura dobila v 19 stoletju ko so stolp okrasili z uro in beneškim levom, simbolom palače Califfi.

  Zlatni rt

  Zlatni rt je zaščiten gozdni park ki je ena izmed najbolj zaželjenih destinacij kolesarjev. Park urejen na »angleški način« je svojo obliko dobil že leta 1908 vas bo popeljal skozi pestro ponudbo flore in favne. Pot vas bo popeljala skozi nasade razne vrste pinij, cipres in lovor. Prav tako pa ne manjka eksotičnih rastlin.

  5 najlepših plaž v Rovinju

  Plaža otoka Sv. Katarina

  Otok je s centrom Rovinja povezan z ladijsko linijo, ki vozi vsak dan ( v času sezone ).Otok Sv. Katarina je dragulj rovinjskega arhipelaga. Plaža se nahaja le nekaj metrov od centra mesta. Najlepše plaže otoka Katarina se nahajajo na vzhodni strani otoka. Večina plaž so kamnite z nekaj privlačnimi prodnatimi zalivi. Na plaži se nahajata restavracija in kavarna. Če si želite skakati iz visokih višin v vodo, vam svetujemo obisk Zlate, Srebrne in Bronaste stene na severno-zahodni strani otoka.

  Mulini Beach

  Ste eden izmed tistih ki imate raje plaže z bolj moderno infrastrukturo z pridihom razkošja ? Potem je plaža Mulini za vas. Plaža je bila v celoti prenovljena leta 2014 in se nahaja v neposredni bližini luksuznih hotelov in gozdnega parka Zlatni rt. Na plaži vam je na voljo Mulini Beach Bar ki ima v ponudbi pestro izbiro osvežilnih koktejlov in okusnih jedi.

  Plaža Cuvi

  3 km južno od mesta Rovinj se nahaja ena izmed najbolj popularnih plaž v Istri. Pred kratkim so plažo preuredili in posuli z prodnatimi kamenčki tako da so plažo spremenili v eno izmed najbolj primernih za družine z majhnimi otroci. Plaža se nahaja ob borovem gozdičku ki vam nudi zavetje tudi pred najbolj vročimi meseci leta. Plaža Covi razpolaga z številnimi bari in restavracijami, prav tako je plaža povezana z turističnim naseljem Villas Rubin.

  Plaža Tn Villas Rubin

  Naravna 1.5 km prodnata plaža leži ob sosednjem zalivu plaže Cuvi. Naravna prodnata plaža z nizko vodo je idealna za čofotanje otrok. Plaža omogoča razne športne dejavnosti odraslim in najmlajšim. V ponudbi najdemo wind sufr center, igrišča za tenis, odbojko, nogomet in košarko. Ob pristanišču se nahaja tudi potapljaški center. Ogrevan bazen z morsko vodo se nahaja za plažo.

  Zaliv Polari

  Večina te plaže je kamnita, vendar na severnem delu plaže s ob turističnem nasleju Villas Rubin se nahaja lepa prodnata plaža, ki je primerna za otroke. Ob plaži se nahaja zelo lepo otroško igrišče ki ga dopolnjuje velik vodni tobogan. Za igriščem ležijo lepe in urejene travnate površine.

  Hoteli, apartmaji, mobilne hiške Rovinj

  Rovinj je vsekakor destinacija, ki zadovolji še tako zahtevne goste.  Za družine priporočamo odličen Family hotel Amarin , ki ponuja storitev polnega penziona. Nahaja se 50 m od skalnate, prodnate in betonirane plaže.

  Za vse tiste, ki raje bivate v apartmajih priporočamo Resort Amarin in Villas Rubin. Poleg bivanja v apartmajih lahko bivate tudi v sobah.  Priljubljeni nastanitvi obdani z zelenjem in primerni za vse, ki si želijo aktivnega oddiha.  Različne tipe namestitev kot so apartmaji in sobe ponuja tudi Hotel Adriatic, ki se nahaja na odlični lokaciji s pogledom na otok Katarina.  

  Priporočamo vam hotel Eden, ki se nahaja v čudoviti naravni senci borovcev ob skalnati, prodnati in betonirani plaži.  Za najbolj zahtevne goste priporočamo bivanje v luksuznem hotelu Lone in hotelu Monte Mulini.  Za vse tiste, ki si želite nekoliko posebnih počitnic pa priporočamo bivanje na otoku Katarina, kjer se nahaja istoimenski hotel Katarina ali na otoku Svetega Andreja, kjer se nahaja hotel Istra. V Rovinju je poskrbljeno tudi za vse ljubitelje mobilnih hišk, ki lahko bivate v kapu Polari, kampu Amarin in kampu Veštar. 

  Vreme Rovinj

  Po večini se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra.  Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do oktobra. Izven poletne sezone je Rovinj odlična destinacija za kolesarjenje in sprehode v naravo.

  Rovinj First minute in last minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice last minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med hoteli različnih kategorij za pare in družine.

  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se