• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Vis

  Vis

  Otok Vis leži v Srednji Dalmaciji, mnogi mu pravijo tudi biser Jadranskega morja.

  Otok Vis  počitnice Hrvaška

  Otok Vis leži v Srednji Dalmaciji, mnogi mu pravijo tudi biser Jadranskega morja. Na otok Vis lahko pridemo s trajektom iz pristanišča Split.  Otok Vis je 10 največji hrvaški otok in je primeren za ljubitelje aktivnih počitnic, čudovitih plaž in neokrnjene narave.

  Znamenitosti:

  -mesto Vis: se nahaja v severno-vzhodnem delu otoka, v dobro zaščitenem zalivu. Do mesta vsakodnevno vozi trajekt na relaciji Split – Vis. Mesto je prvič omenjeno v 5 stoletju pred našim štetju. Grki so mesto prevzeli v 4 stoletju pred našim štetjem. V 1. stoletju so otok prevzeli Rimljani. Do danes so se ohranili ostanki rimskih term in amfiteatra. Mesto je bilo najbolj pomembno v času druge svetovne vojne saj so ga zavezniške sile uporabljale za pristanek po napadu na italijanska mesta.

  -Mesto Komiža-na vzhodni strani otoka leži drugo najpomembnejše mesto. Mesto ribolova je ponosno na svojo zgodovino ribištva zato so tudi odprli muzej plovbe in ribolova. Vis je čudovito mesto ki si ga lahko ogledate na sedežu vašega kolesa. Mesto je polno urejenih kolesarskih poti ki so lahkotne za vožnjo

  -trdnjava Sv.Juraja: glavna obramba otoka proti sovražnikom skozi zgodovino. Danes se na njem organizirajo razna družbena, kulturna in socialna dogajanja. Trdnjavo so zgradili leta 1813 vojaki Britanske vojne mornarice. Obnava trdnjave se je v večini končala ob proslavi 200. letnici.

  3 Najlepše plaže na Visu:

  -Plaže Srebrna: divja plaža z velikim prodom in čudvitim gozdom borovcev je idealna plaža za mirni počitek. Plaža ima kristalno čisto vodo vendar je zelo malo plitvine tako da je skakanje v vodo brezskrbno. Plaža je nekoliko nlagodna za ležanje saj so kamni kar veili venda je vstop zato toliko lažji.

  -Plaža Zaglav: to plažo svetujemo vsem, ki si želijo mirni oddih ki je odmaknjen od turistov. Plaža ni dostopna z avtomobilom in se do nje pride lahko le peš ali z kolesom. Avto lahko parkirate cca 1 kilometer stran od plaže. Plaža je peščena in je v velikem zalivu v vodi pa najdemo drobni prod.

  -Plaža Stončica: je še ena peščena plaža, ki jo najbolj svetujemo družinam, saj je za razliko od ostalih plaž bolj plitva. Na sami plaži je pesek vendar se nahajajo tudi prodnati kamni, v sami vodi se nahaja samo pesek tako da se lahko najmanjši brezskrbno igrajo.

   

  Hoteli otok Vis

  Na otoku Vis sta dva večja kraja, Vis in Komiža.  V kraju Vis se nahaja hotel Issa, obkrožen s palmami in mediteranskim rastjem.  Pred hotelom se nahaja lepa prodnata in delno skalnata plaža. Do središča mesta je 1 km.  Hotel ima tudi svoje mini golf igrišče. Hotel ima tudi glasbene večere jazza, salse in dalmatinske glasbe. Hotel ima v ponudbi igrišča za odbojko na mivki, tenis, košarko, nogomet in rokomet. V bližini hotela se nahaja center za najem koles. V drugem kraju Komiža se nahaja hotel Biševo.  Hotel je oddaljen dobrih 500 metrov od centra mesta in se nahaja ob obali  v borovem gozdu, plaža je prodnata in je primerna za družine z otroki ter starejše saj je dostop v morje lahkoten. Sobe so klimatizirane in imajo kopalnico z tuš kabino, LCD televizo, balkon in dva pomožna ležišča.

   

  Vreme otok Vis Hrvaška

  Po večini se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra. Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do septembra.  Izven poletne sezone pa je Otok Vis primeren za kolesarjenje in sprehode v naravo.

   

  Otok Vis  First minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice first minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med različnimi tipi namestitev vseh kategorij  za pare in družine.

  • 1
  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se