Hurgada Egipt all inclusive

Akcija

za Hurgado iz Ljubljane, Graza, Dunaja

do 20% last minute popust

Egipt, Hurgada počitnice 

Egipt, ali potrebujemo potni list in vizum ?

Za potovanje potrebujete potni list, ki je veljaven še 6 mesecev od vstopa v Egipt. Ob rezervaciji ni potrebno imeti potnega lista. Imetniki slovenskih, hrvaških in srbskih potnih listov pridobijo vizo na letališču ob vstopu v Egipt (Hurgada ali Marsa Alam). Cena vize znaša od 25 do 30 eur (odvisno od mesta nakupa vize) za vsako osebo. Tuji državljani se morajo pozanimati na egipčanski ambasadi v Ljubljani, kakšni so pogoji za vstop v Egipt. Državljani Bosne in Kosova potrebujejo vizo za vstop v Egipt in so se dolžni sami informirati o postopku pridobitve vize. Postopek za pridobitev vize lahko traja dlje kot 30 dni. V primeru, da potnik ne pridobi vize, ni upravičen do povračila vrednosti rezervacije. Vizo si uredijo sami na egipčanski ambasadi v državi, kjer imajo prijavljeno stalno ali začasno bivališče. Za pridobitev vize so potrebni potovalni dokumenti (letalske vozovnice in voucher za hotel), ki jih uredimo mi.

Zakaj v Egipt v Hurgado ?

Če vas privlačijo čudovite plaže, obilica sonca, čudoviti koralni grebeni, potem je Hurgada prava destinacija za vaše počitnice. Hurgada ali Hurghada je letovišče, ki leži na zahodni obali Rdečega morja v Egiptu. Hurgada oziroma Egipt je poznan po čudovitih peščenih plažah, kristalno čistem morju, bogati zgodovini in odlični storitvi all inclusive. Tu boste zlahka pozabili na vsakdanje skrbi in se prepustili svetu Orienta.

Hurgada je zelo priljubljena počitniška destinacija, kjer lahko čez dan uživate ob prečudovitih peščenih plažah, zvečer pa se odpravite do centra mesta, kjer so trgovinice, kavarne, restavracije in bazarji. V Hurgadi sta še posebej priljubljena hotela: The Grand hotel 4* in The Grand resort Hurghada 4*. Trideset kilometrov južno od Hurgade se nahaja Makadi bay, ki se lahko pohvali z lepimi plažami, kristalno čistem morju in bogatim koralnim grebenom. Še posebej sta priljubljena hotel: The Grand Makadi Hotel 5*, Grand Waterworld Makadi Hotel 5* in Sunrise Royal Makadi 5*. Severno od mesta Hurgada se nahaja El Gouna, kjer na svoj račun pridejo vsi, ki se radi potapljajo, jadrajo in igrajo golf.

Za vse tiste, ki si želite bolj umirjenih počitnic priporočamo zaliv Soma bay, kjer lahko brezskrbno uživate ob dolgih peščenih plažah. Soma bay je priljubljena lokacija za vse ljubitelje golfa in vodnih športov (potapljanje, surfanje, kajtanje).

Internet v hotelih v Egiptu

Vsem potnikom, ki potrebujejo Wi-fi internet ves čas počitnic v Egiptu, svetujemo, da si na letališču v Hurgadi ali Sharm El Sheiku kupijo podatkovno kartico za internet operaterja ORANGE ali VODAFONE. Cena kartice je običajno med 10 do 15 eur. Kartice se razlikujejo glede na prenos podatkov, ki je običajno 20 GB. Polovico podatkov je na voljo za Viber ali WhatsApp, polovica za prenos podatkov. Kartico lahko kupite tudi naknadno v trgovinah Vodafone ali drugih mobilnih operaterjev. Hoteli imajo brezplačne Wi-fi povezave, vendar se mnogokrat zgodi, da zaradi veliko turistov, ki dostopajo do interneta, le-ta deluje počasi ali sploh ne deluje.