Valencia

Last minute akcija

z letalom iz Trsta

do 30% popust

Valencija z letalom iz Trsta

Iščete destinacijo, ki z bogato ponudbo sonca, morja, peščenih plaž in čudovite arhitekture pooseblja mediteranski temperament in nudi kopico aktivnosti ter zabave za vse generacije? Čestitamo, našli ste jo! Dobrodošli v Valenciji!
Na nepozaben oddih v Valencijo lahko s Počitnice.si najceneje poletite z nizkocenovnim prevoznikom RyanAir iz Trsta, ki traja le dobri dve uri in je zato kot nalašč za vse generacije.
Za popolne počitnice dodajte še izbrano namestitev iz našega bogatega nabora hotelov in
apartmajev za vse okuse in želje na različnih koncih Valencije in se prepustite uživanju v slikoviti
obmorski kulisi ter razvajanju gostoljubnih domačinov.

Valencija združuje prijetne temperature skozi vse leto, kristalno čisto morje in živahen mestni utrip, ob tem pa ponuja še dobro hrano in bogat nabor znamenitosti, ki jih lahko obiščete kar z najetim kolesom. Družine na počitnicah v Valenciji navdušujejo zlasti številna otroška igrišča, peščene plaže, živalski vrt in ogromen akvarij, zaljubljenci pa se z veseljem sprehajajo po zasanjanih parkih in uživajo v romantičnih sprehodih po promenadi na plaži.

Valencija je tretje največje špansko mesto s približno 800.000 prebivalci in leži na vzhodni obali Španije, ob Sredozemskem morju. Tako po pokrajini kot tudi po mestnem utripu močno spominja na Kalifornijo, arhitektura pa je edinstvena mešanica tradicije in futurizma. Od starodavnih gradov do moderne in art deco arhitekture.

Današnje področje Valencije je bilo naseljeno že v rimskih časih, zato ni čudno, da ima bogato antično dediščino in velja za eno največjih zgodovinskih središč v Španiji. V starem delu mesta so stavbe zgrajene predvsem v gotskem in baročnem stilu. Mesto je bogato z zelenjem, krasijo ga vrtovi rož in številne vodne fontane, ki se v nočnem času obarvajo s pomočjo pisanih luči. Mestni utrip je živahen in obcestne prodajalne, bari in restavracije na vsakem vogalu vabijo, da jih obiščete.

Popoln kontrasti staremu mestnemu jedru Valencije predstavlja nova, moderna Valencija, ki leži na obrobju mesta in kjer Mesto znanosti in umetnosti že na daleč izkazuje svojo arhitekturno veličino ter moderen slog. V Valencijo se ni težko zaljubiti. Očarala bo vsakega ljubitelja dobre hrane, plaž, morja in sonca pa tudi arhitekture, znanosti in umetnosti.