• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Crikvenica

  Crikvenica

  Crikvenica in Selce sta zelo priljubljeni počitniški destinaciji v Kvarnerju, Hrvaška

  Crikvenica in Selce počitnice Hrvaška

  Eno izmed najbolj priljubljenih letovišč, Crikvenica  in Selce ima kar 8 kilometrov dolgo obalo z peščeno, prodnato in betonirano plažo, tako da boste v Crikvenici zagotovo našli nekaj kar je za vas in vaše počitnice.

  Glavne znamenitosti Crikvenice

  Vinodolna dolina: se nahaja le nekaj kilometrov stran od obale Crikvenice. V dolini se nahajajo štiri starodavne vasi Bribir, Drivenik, Grižane in Tribalj. Prva poselitev doline se omenja v 13 stoletju saj je bila Vinodolna kneževina ena izmed najpomembnejših delov trgovske poti kvarnerškega primorja.  Danes tu ležijo trije gradovi plemiške družine Frankopanov ki vam ponujajo veliko možnosti za različne kulturne in športne aktivnosti.

  Akvarij: se nahaja na eni izmed glavnih turističnih ulic, Vinodolski ulici v starem mestnem jedra.  Akvarij je velik okoli 200 kvadratnih metrov in vam ponuja na ogled več kot 100 najbolj redkih vrst rib iz Jadranskega morja ter več kot 50 vrst tropskih vrst rib iz celega sveta. Vstopnina za ogled akvarija znaša okoli 20 kun.

  Bronasti kip ribiča: je delo kiparja Zvonka Carja in je bil postavljen v Crikveniškem pristanišču v čast ribičem, ribiški in trgovalni tradiciji mesta.

  Mestna galerija Crikvenica: pripada delu kulturnega centra Dr. Ivana Kostrenčića in se nahaja v centru Crikvenice na Frankopanski ulici. Kulturni center je odprt skozi celotno leto. Galerijo krasijo znana likovna dela avtorjev, ki delajo na crikveniškem območju. Umetnine niso vezano samo na okoliško regijo vendar so v izložbi prav tako razna umetniška dela avtorjev iz celega sveta.

  Spomenik Stjepana Radića: se nahaja v parku imonovanem po njemu v centru mesta. Stjepan Radić je bil hrvaški politik in vodja Hrvaške republikanske kmečke stranke, katero je ustanovil z bratom Antunom leta 1904. Zahteval je kmečko hrvaško republiko in nasprotoval centralistični in unitaristični politiki kralja Aleksandra in Nikole Pašića. 20. junija 1928 ga je na seji Narodne skupščine smrtno ranil črnogorski poslanec Narodne radikalne stranke Puniša Račić, kar je v Kraljevini SHS sprožilo globoko politično krizo, ki je privedla do uvedbe kraljeve diktature.

  Sončna ura: Crikvenici je bila ta ura dodeljena s strani hrvaške turistične organizacije kot nagrado ker je mesto eno izmed najbolj obiskanih turističnih mest v Jadranu. Sončno uro je mesto prijelo leta 1977 in se še danes nahaja v parku Stjepana Radića.


  Tri najlepše plaže v Crikvenici

  • Mestna plaža (Crikvenica) - ta prostrana svetovno znana plaža, ki je dolga več kot 1,5 kilometer, je v 19. stoletju predstavljala eno od prvih urejenih kopališč v Evropi. Plaža je nagrajena z Modro zastavo, ki se podeljuje vsako leto za najbolj urejene plaže. Plažo svetujemo prav vsakemu saj je primerna za majhne otroke ker je voda nizka, na plaži pa mivka tako da se lahko mirno igrajo, vstop v vodo je lahkoten in zato jo tudi svetujemo starejšim. Za nepokretne je poskrbljeno z posebnimi vhodi v morje.
  • Balustrada (Crikvenica) – prav tako plaža z nagrado Modre zastave, ki je priljubljena prodnata plaža pri ljubiteljih vodnih športov kot so deskanje na vodi, potapljanje, vožnja z vodnimi skuterji… Na plaži tudi ne manjka igrišče za odbojko, igral na vodi in odličnih restavracij in barov z osvežilnimi pijačami. Plaža je primerna za prijetno sončenje prav tako pa za ohladitev v senci borovcev.
  • Kačjak (Dramalj) – lepa peščeno skalnata plaža se nahaja na polotoku Dramalj, v neposredni bližini turističnega naselja Kačjak. Za plažami se povsod nahajajo gozdovi borovcev tako da sence nikoli ne zmanjka. Za dodatno udobje so vam na voljo ležalniki in senčniki ki jih lahko najamete direktno na sami plaži. Obenem pa so vam na voljo tudi športni tereni za mini-golf, tenis, namizni tenis, badminton... Do lokalnih kulinaričnih specialitet vas loči le nekaj korakov. Za vse ljubitelje ledenih kav, gaziranih ali negaziranih pijač je poskrbljeno s strani številnih »Beach« barov.

  Hoteli, paviljoni in bungalovi Crikvenica Hrvaška

  V kraju Crikvenica lahko izbirate med različnimi tipi  namestitev vseh kategorij. Če ste ljubitelju ugodnih potovanj lahko izberete med ponudbo cenejših namestitev kot so hotel in paviljoni Ad turres, ki so bili  leta 2019 prenovljeni. Nahajajo se približno 400m od plaže. Paviljoni nudijo lep zunanji ogrevani bazen z morsko vodo, restavracijo z samopostrežnim zajtrkom in večerjo. Sodobne sobe so opremljene z TV-jem, kopalnico z tušem, klimo in WIFI internetno povezavo. Turistično naselje Kačjak se nahaja na istoimenskem polotoku in je za vse ljubitelje neokrnjene narave. Skromno opremljene sobe imajo lastno kopalnico in balkon. V naselju sta vam na voljo bar in restavracija ki pripravlja okusne tradicionalne jedi. Za vse malo bolj zahtevne priporočamo bivanje v hotelu Omorika, hotelu Crikvenica in hotelu Esplanade. Od hotela Omorika in morja vas loči le nekaj korakov, čudovit in moderen hotel ima fantastičen panoramski pogled na morje kar iz vaše sobe. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno s strani hotelske restavracije in bara. Okolico hotela krasi čudovit vrt z eksotičnimi rastlinami.

  Vreme Crikvenica

  Po večini se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra. Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do septembra.

  Crikvenica Last minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice last minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med hoteli vseh kategorij za pare in družine.

  • 1
  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se