Skiatos

Skiatos počitnice Grčija

Skiatos je grški otok, ki leži na severozahodu Egejskega morja. Je pravi zeleni biser, kjer se nahajajo čudovite zlatorumene peščene plaže, ima kar 60 plaž s kristalno čistim morjem, obdanih z bujnim zelenim gozdom. Tu boste zlahka pozabili na vsakdanje skrbi in uživali v brezskrbnih počitnicah v vsej polnosti.

Kako in kam z letalom na Skiatos

Turistična agencija Počitnice.si vam organizira odhod na Sikatos z letalom iz Ljubljane in okoliških letališč (Dunaj, Munchen, Benetke) v glavno mesto Skiatos, kjer se nahajajo številni hoteli, taverne in trgovine. Tukaj najdejo svoj kotiček vsi tisti, ki si želijo bolj živahnih počitnic. Le 2 km iz mesta Skiatos se nahaja Megali Ammos, ki je poznano zaradi svoje čudovite plaže. Kraj poleg turistov obiskujejo tudi domačini, ki skupaj uživajo v domačih tavernah. Priljubljen je tudi kraj Koukounaries, ki slovi po plaži in je ena izmed najlepših evropskih plaž. Med družinami je najbolj priljubljen kraj Kanapista, ki se lahko pohvali z dvema plažama, kjer je izobešena modra zastava. Plaža je obdana s pinijevimi nasadi, ki ponujajo čudovito naravno senco.

 Iz Skiatosa pa se lahko z ladjico odpravite na sosednji otok Skopelos. Skopelos bo navdušil vse oboževalce filma Mama mia, kjer si boste lahko ogledali slavno cerkvico. Na Skopelosu je najbolj priljubljeno mesto Panormos, ki je obdano z gozdom in kristalno čistim morjem. Lokacija je idealna izbira za družine. Za lažje raziskovanje otoka in njegovih skritih kotičkov vam svetujemo najem avtomobila ali skuterja.