• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Cres

  Cres

  Otok Cres ponuja veliko čudovitih plaž in je idealna destinacija za ljubitelje narave in aktivih počitnic

  Otok Cres  počitnice Kvarner Hrvaška

  Otok Cres leži v Kvarnerju in je največji otok na Jadranu. Na otok Cres lahko pridemo na dva načina. Prvi je Porozina- Brestova, drugi je Valbiska-Merag.

  Znamenitosti otoka Cres

  Vas Lubenice: najbolj privlačna lastnost te majhne vasice je njena lega saj se nahaja na 380 metrski visoki pečini, s katere lahko vidimo skoraj celotno obalo Istre. Vas Lubenice ima je že na oko nekaj posebnega zaradi same arhitekture njenih hišic in cerkvic. Plaža te vasice se je uvrstila v eno izmed najlepših plaž na svetu po mnenju turistične revije Bild.

  Osor: manjše mesto ki se nahaja na otoku Lošinj ki je povezan z Cresom z mostom je prava destinacija za enodnevni izlet. Staro mesto, ki se je v časih, ko se je trgovalo le vzdolž obale, zaradi prepoznavnega pristanišča in živahnih manjših zalivov, razvilo v pomembno mesto za vse tiste ki se morju in tradicionalni Istrski arhitekturi ne morejo upreti. Osor je bil v zgodovini prepoznan po tem da je škof imel glavni sedež v tem mestecu, tako da lahko še danes povsod odkrijemo ostanke vpliva cerkvene preteklosti. "Osorski glasbeni večeri" bodo zagotovo popestrili vaše bivanje saj v času festivala mirno mestece dobi posebni čar in atmosfero.

  Palača Arsan in mestni muzej: muzej je bil originalno ustanovljen leta 1910 vendar na drugi lokaciji. Leta 1973 je bil muzej prestavljan na današnjo lokacijo in sicer v Palačo Arsan. Palača je bila zgrajena v 16. stoletju po ukazu škofa Antona Marcella Petrisa. Danes v muzeju najdemo vse od začetnih orodij pračloveka ki je bil naseljen na tem otoku do najbolj moderne tehnologije 21 stoletje.


  Najlepše plaže otoka Cres

  1. Plaža Krušćica: manjša prodnata plaža ki se nahaja v istoimenskem zalivu, blizu mesta Merag. Plaža je nekoliko težko dostopna saj gre za divjo plažo in je potreben 10min sprehod in spust po manjšem hribu vendar se vam bo sprehod obrestoval saj je ena izmed najlepših skritih kotičkov otoka Cres.

  2. plaža Stara Porozina: še ena divja prodnata plaža katera se nahaja v mestu Porozina v zalivu ki vas bo ščitil tudi pred najhujšim vetrom. Plažo svetujemo avanturistom, parom in vsem tistim ki želijo dvijo plažo odmaknjeno od bolj obleganih mest in lokacij. Na plaži je obilo naravne sence saj plaža leži ob gozdu borovcev in seveda morje je kristalno čisto.

  3. Plaža Kovačine: ta čudovita prodnata plaža se nahaja na severozahodnem delu otoka, precizno pri rtu Kovačine. Plaža Kovačine je obdana s strmimi stenami. To plažo zaradi plitve vode svetujemo družinam z majhnimi otroci ker se lahko brezskrbno igrajo in starejšim zaradi lahkega vstopa v morje. Plaža je nagrajena z Modro zastavo zaradi čistoče same plaže in morja. Na plaži se nahajajo javni WC-ji, tuši in slačilnice. Za hudo žejo bo poskrbel »beach« bar ki se nahaja takoj ob plaži. Na plaži je mogoč najem pedalina, igrišča za odbojko na mivki ali najem igrišča za tenis.

  4. Plaža Slatina: ta plaža je idealna za lastnike hišnih ljubljenčkov. Lepa in urejena prodnato plaža  ki se nahaja v sklopu kampa Slatina ki se nahaja nedaleč od mesteca Martinšćica . Na plaži so posebno označena mesta kjer se lahko psi kopajo in igrajo v nedogled. Plaža ni uvrščena na ta seznam samo zaradi dovoljenja kopanja hišnih ljubljenčkov vendar tudi zato ker je ta plaža zelo prijazna družinam. Z raznimi aktivnosti kot  je najem pedalina do igral na kopnem kot v morje. Poleg tega so na plaži tudi animatorji ki bodo za otroke pripravili pravo brezskrbno zabavo. Medtem ko se otroci zabavajo z animatorji se lahko starši sprostijo v enem izmed barov ali restavraciji.

  Hoteli otok Cres

  Na otoku Cres ni ogromno hotelov. Gre za manjše družinske hotele, ki so med turisti zelo priljubljeni. Med najbolj popularne uvrščamo hotel in depandanse Kimen. Kompleks leži 1 km od mesta Cres. Ima postopoma padajoča plaža z veliko naravne sence in je odlična za družine z otroki. Od hotela je oddaljena 50-100m.  Priljubljen je tudi hotel Zlatni Lav, ki leži v kraju Martinščica. Obdan je z čudovitim mediteranskim rastjem. Plaža je od hotela oddaljena 500m. Veliko izbire imajo ljubitelji mobilnih hišk, ki lahko bivanje v kampu Kovačine, ki bo ljubiteljem narave in svobode zagotovo ostal v spominu zaradi čudovitih prodnatih plaž, prijetne sence borovcev, in prekrasne kristalne vode.
  Kamp Bijar ki je majhen kamp, z pestro ponudbo za odlične počitnice v senci borovega gozda. Kamp se nahaja kakšnih petsto metrov od zgodovinskega mesta Osorja. Ob kampu se nahaja skalnato prodnata plaža, kar je idealna kombinacija za ljubitelje kopanja. Zadnja leta je kamp postal zelo popularen pri wind surfarjih in kanuistih. Kamp Slatina je zelo priljubljen med avanturisti ki želijo biti v šotorih kot družinah ki želijo udobje kakovostnih mobilnih hišic. To dokazuje tudi dejstvo, da je bil kamp Slatina že nekaj let zaporedoma izbran za enega najboljših kampov na Hrvaškem, po mnenju in ocenah Kamping združenja Hrvaške. Namestitev se razlega na terasasto zloženih parcelah, s katerih se razlega pogled na morje. Kamp razpolaga z 5. vrstami parcel: Superior Mare, Superior, Premium, Comfort in Standard, namestitev pa je možna tudi v mobilnih hišicah, ki so popolnoma opremljene z kuhinjo, pokrito teraso, WC-jem in spalnico. Ob kampu se raztezata dve čudoviti prodnati plaži, Tiha in Slatina. Kamp Baldarin se nahaja na jugu otoka Cres, natančno v predelu Punta Križa. Njegov čar je to da je odmaknjen od najbolj obleganih turističnih krajev in ga svetujemo vsem ki si predvsem želijo mirne počitnice. Leži v gozdu sredozemskega hrasta in nasadov oljk. Kamp ponuja tudi športne objekte kot so igrišča za nogomet, rokomet, košarko, namizni tenis in tenis. Peščene plaže so kot nalašč obkrožile celotni kamp zato so vam na voljo razna igrišča za odbojko na mivki.

  Vreme otok Cres Hrvaška

  Po večini se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra. Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do septembra.  Otok Cres je odlična destinacija za pohodnike in kolesarje.

  Otok Cres  Last minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice last minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med različnimi tipi namestitev za pare in družine.

   

  • 1
  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se