Cres

Otok Cres ponuja veliko čudovitih plaž in je idealna destinacija za ljubitelje narave in aktivih počitnic

Otok Cres počitnice Kvarner Hrvaška

Otok Cres leži v Kvarnerju in je največji otok na Jadranu. Na otok Cres lahko pridemo na dva načina. Prvi je Porozina- Brestova, drugi je Valbiska-Merag.

Znamenitosti otoka Cres

Vas Lubenice: najbolj privlačna lastnost te majhne vasice je njena lega saj se nahaja na 380 metrski visoki pečini, s katere lahko vidimo skoraj celotno obalo Istre. Vas Lubenice ima je že na oko nekaj posebnega zaradi same arhitekture njenih hišic in cerkvic. Plaža te vasice se je uvrstila v eno izmed najlepših plaž na svetu po mnenju turistične revije Bild.

Osor: manjše mesto ki se nahaja na otoku Lošinj ki je povezan z Cresom z mostom je prava destinacija za enodnevni izlet. Staro mesto, ki se je v časih, ko se je trgovalo le vzdolž obale, zaradi prepoznavnega pristanišča in živahnih manjših zalivov, razvilo v pomembno mesto za vse tiste ki se morju in tradicionalni Istrski arhitekturi ne morejo upreti. Osor je bil v zgodovini prepoznan po tem da je škof imel glavni sedež v tem mestecu, tako da lahko še danes povsod odkrijemo ostanke vpliva cerkvene preteklosti. "Osorski glasbeni večeri" bodo zagotovo popestrili vaše bivanje saj v času festivala mirno mestece dobi posebni čar in atmosfero.

Palača Arsan in mestni muzej: muzej je bil originalno ustanovljen leta 1910 vendar na drugi lokaciji. Leta 1973 je bil muzej prestavljan na današnjo lokacijo in sicer v Palačo Arsan. Palača je bila zgrajena v 16. stoletju po ukazu škofa Antona Marcella Petrisa. Danes v muzeju najdemo vse od začetnih orodij pračloveka ki je bil naseljen na tem otoku do najbolj moderne tehnologije 21 stoletje.