Primošten

Primošten počitnice Hrvaška

Primošten je manjše mesto, kjer se prepletata tradicija in modernost. Primošten ima prečudovite plaže in neokrnjeno naravo, kjer se lahko popolnoma sprostite in pozabite na vsakdanje skrbi.


Znamenitosti in plaže Primoštena:

Gospa iz Loreta-Maja 2017 je bil na vrhu 170 metrov visokega hriba Gaj (Kremik) postavljen 17 metrov visok kip Gospe od Loreta, kjer Gospa opazuje in ohranja Primošten. Svetujemo vam ogled tega spomenika če si želite krasnih panoramskih pogledov na najbolj znane krajev v Dalmaciji - Primošten, Šibenik, Rogoznico, Kornati, celoten šibenski arhipelag in odprto morje. Do razgledne točke je urejen dostop z avtom, peš ali z kolesom.

Športni center Primošten-center najdemo na polotoku Raduča in spada pod hotel Zora v Primoštenu. Tu so vam na voljo igrišča za tenis, namizni tenis, odbojko, košarko in mini golf. Je idealen kraj za športne aktivnosti, saj se nahaja v senci borovcev in je obkrožen z dvema stranema s čudovitimi plažami Raduča Mala in Raduča Velika. Za otroke je v bližini otroško igrišče, zato so športni objekti primerni za vso družino.

Cerkev sv. Jurija- se nahaja sredi starega mesta Primošten na vrhu polotoka. Zgrajena je bila v 15. stoletju in je bila temeljito rekonstruirana leta 1760. Zaradi same lege cerkve vam svetujemo izlet na lep sončen dan saj se lahko vidijo bližni otoki.

Plaža Porat- čudovita prodnata plaža z enim od najboljših pogledov na staro mesto Primošten. Plažo najdemo v prijetnem zalivu, ki je 15 minut oddaljen iz središča Primoštena. Nahaja se v velikem zalivu, kjer je se je nahajal hotel Marina Lučica, ki je danes zaprt. Plažo vam svetujemo ker je obkrožena z gozdom borovcev in je veliko naravne sence.

Bar na plaži Bau Bar- svetujemo vam obisk prijetnega bara na čudoviti manjši skriti plaži približno 5 min hoje stran od plaže Raduča Velika. Idealna lokacija za sprostitev, saj je pred barom čudovita majhna plaža in zaliv, v bolj mirnem kraju Primoštena.Najbolj popularne pijače so hladni koktajli in hladna piva, ki nudjo popolno osvežitev v poletni vročini.

-Plaža Raduča Mala-je največja in najbolj znana plaža v Primoštenu. Nahaja se ob mestnem sprehajališču kjer se nahajajo razne restavracije, bari in konobe. Plaža ponuja čudovit pogled na staro mestno jedro in polotok Primošten. Na plaži vam ponujajo za najem pedaline, ležalnike in sončnike, SUP... Plaža se razprostira skozi celotni polotok Raduč in skupaj z Radučo Velika tvori eno najdaljših plaž na Hrvaškem, dolgo skoraj dva kilometra. Plažo svetujemo predvsem družinam zaradi lahkega vstopa v morje in plitve vode kjer se lahko otroci igrajo.