• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Korcula

  Korcula

  Otok Korčula leži v Južni Dalmaciji in je eden izmed najbolj zelenih hrvaških otokov.

  Otok Korčula počitnice Hrvaška

  Korčula je zelo priljubljena počitniška destinacija za vse generacije. Otok je primeren tako za tiste, ki želijo poležavati na plaži kot tiste bolj aktiven. Otok ima poleg prečudovitih plaž, lepo urejene pohodniške in kolesarske poti. Otok Korčula je rojstni kraj slavnega popotnika Marka Pola..Na otok Korčula lahko pridete s trajektom na tri načine.  Prvi je Split - Vela Luka - Lastovo, vožnja do Vele Luke traja 3 ure, drugi je Drvenik - Korčula, vožnja traja 2 uri in pol in tretji Orebić - Korčula, vožnja traja le 15 minut.

  Znamenitosti otoka Korčula:

  -Mestni Muzej Korčula- muzej se je odprl lesta 1957 in se nahaja v starem mestnem trgu, v renesančni palači Gabrielis. Muzej ima zbirke ladjedelništva, kamnoseke, glasbene zbirke...

  -Arhipelag Korčule- okoli 20 nenaseljenih otokov v neposredni bližini Korčule vas vabijo za neskrbno raziskovanje. Najamite lokalnega vodiča ali raziskujte sami, vsekakor si otoke morate ogledati saj nudijo prekrasne plaže in čudovite korale z eksotičnimi ekosistemu.

  -Katedrala svetega Marka- se nahaja v starem mestnem jedru in izhaja iz 13.stoletja. Katedrala je bila v celoti preurejena v 15 stoletju in ima elemente gotske in reneseančne arhitekture. Danes v njej hranijo dela Tinttoreta in Bassana.

  -Mestni trg- poleg mestnih vrat in katedrala Svetega Marka se nahaja mestni trg,na katerem najdemo cerkvico svetega Petra, ki se prvič omenja v letu 1388. Na trgu tudi najdemo opatska palačo z zakladnico. Le nekaj korakov stran se nahaja dominikanski samostan in knježni Dvorec ki izhaja iz 16 stoletja. Med različno zgodovinsko zapuščnino najdemo manjše kavarne, stojnice, trgovine in restavracije.

  3 najlepše plaže Korčule:

  -1.Plaže Proizd-leta 2007 je bila plaža nagrajena z nazivom najlepše plaže na Hrvaškem. Voda ki je kristalne turkizne barve vam bo zagotovo vzela dih. Plaža je na obali prodnata vendar so v vodi gladke in dolge skale tako da je vstop lahek plavanje pa prijetno saj je voda dovolj globoka da ni strahu pred udarci v vodi. Proizid v okolici nima naselja zato je plaža obkrožena z naravo.

  -2. Mestna plaža Banje v Korčuli- mestna plaža do katere vas popelje mestna riva. Plažo svetujemo za vsakodnevno kopanje saj najdemo veliko igrišč za otroke, barov in restavracij. V glavnih poletnih mesecih je nekaj gneče na plaži saj se v bližini nahaja hotel zato vam priporočamo zgodnji obisk plaže.

  -3 . Plaža Istruga (uvala Istruga)- to je zdraviliška plaža v vsakem pomenu saj vam na njej nudijo terapijo z blatom ter ostale welness storitve. Prav tako pa lahko uživate na peščeni plaži v objemu sence borovcev,vaši najmlajši pa se lahko igrajo na vodnih igralih ter igrišču za odbojko.

  Hoteli, apartmaji, mobilne hiške Otok Korčula, Vela Luka, Blato, mesto Korčula

  Na otoku Korčula lahko izbirate med različnimi tipi namestitev vseh kategorij.  Za vse ljubitelje all inclsuive storitve priporočamo  hotel Adria in hotel Poseidon. Hotel Adria in betonirano plažo, hotel Poseidon pa  kamnito in prodnato plažo. Za tiste, ki si želite bolj umirjenih počitnic priporočamo leta 2019 prenovljen  hotel Lumbarda, ki se nahaja v manjšem ribiškem  mestu ob peščeni plaži. Zelo priljubljeno je turistično naselje Port 9, kjer lahko bivate v različnih tipih namestitev: apartmaji, sobe in  mobilne hiške. Naselje je zelo priljubljeno pri družinah z otroki in parih. Za vse tiste, ki bi radi bivali v bližini mesta Korčula priporočamo hotel Liburnia ali malo boljši hotel Marco Polo.  Priljubljen je tudi hotel Aminess Lume, ki se nahaja na jugo otoka v kraju Brna. Sobe v hotelu so bile leta 2018 v celoti obnovljene. Plaže na otoku Korčula so peščene, prodnate in kamnite.

  Vreme otok Korčula Hrvaška

  Po večini se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra. Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do oktobra.  Izven poletne sezone pa je Otok Korčula  primeren za kolesarjenje in sprehode v naravo.

  Otok Korčula First minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice first minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med različnimi tipi namestitev vseh kategorij  za pare in družine.

   

  • 1
  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se