• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Jamajka

  Jamajka

  Jamajka

  Jamajka

  Na kaj pomislite ob imenih Bob Marley in Usain Bolt? Na Jamajko, seveda! Obe imeni sta za Jamajko ravno tako pomembni, kot njihov rum, reggae glasba, marihuana in kava. A ta karibski otok lahko obiščete tudi iz povsem drugih razlogov: Jamajka je namreč tropski raj sredi Karibov, ki se lahko pohvali z belimi peščenimi plažami in odličnimi hotelskimi namestitvami, ki se jih vsekakor splača obiskati.

  Jamajka je unikatna, odštekana, polna življenja, ritma, utripa in zabav, pa tudi številnih naravnih lepot. Njeno podzemlje prepleta več kot tisoč jam, še posebej privlačna pa je zelena jama Giles, kjer ne manjka kapniškega okrasja. Na Jamajki boste našli kopico neokrnjenih slapov sredi topskega gozda in bogato floro. V osrednjem hribovitejšem delu otoka lahko obiščete plantaže kave, nato pa se sprehodite po nacionalnem parku Royal Palm, kjer domuje več kot 300 živalskih vrst, opremljen pa je tudi z 10-metrskim stolpom, z vrha katerega se vam odpre prečudovit razgled na okolico.

   Lega v bližini ekvatorja Jamajki zagotavlja večno toplo morje z nežnim vetričem in prečudovitimi belimi plažami, ki še niso podlegle masovnemu turizmu. Priobalni pas je poln koralnih grebenov, bela mivka pa morje obarva turkizno ter ga dela še bolj privlačnega. Turistično je najbolj privlačno mesto Montegro Bay, ki je drugo največje mesto otoka in se lahko pohvali s številnimi lokali, restavracijami in bari, v katerih ne manjka zabave. Seveda se splača obiskati tudi največje in glavno mesto Jamajke Kingston - še posebej muzej, ki je posvečen največji reggae legendi, Bobu Marleyu.

  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se