Jelsa

Vasica Jelsa se nahaja na otoku Hvar.

Jelsa, Otok Hvar, počitnice Hrvaška

Jelsa na otoku Hvar je zelo priljubljena počitniška destinacija za vse generacije. Jelsa oziroma Hvar se lahko pohvali s prečudovitimi plažami, neokrnjeno naravo, bogato zgodovino ter odlično kulinariko. Otok Hvar leži v Srednji Dalmaciji in je četrti največji hrvaški otok. Na otok Hvar lahko pridete s trajektom iz Splita ali Drvenika.

Plaža Mina- le 500 metrov od centra mesta se nahaja prijetna prodnata in skalnata plaža ki je v obrobju borovega gozda. Ena izmed najbolj popularnih plaž na Hvaru plaža Mina je kar oblegana saj ima tudi peščene predele ki so idealni za igranje otrok v vodi.

Plaža Grebišče- plažo svetujemo družinam z majhnimi otroki saj se nahaja tik ob kampu Jelsa. Plaža je plitva in v vodi je pesek tako da se lahko otroci brezskrbno igrajo. Ob plaži vam tudi nudijo najem ležalnikov in senčnikov. Najdemo tudi bar in restavracijo.

Plaža Bočič- to je plaža za vse ljubitelje divjih plaž. Manjša plaža posuta z prodom in betoniranim pomolom na desni strani. Voda je kristalno čista saj tam turistiov praktično ni. Sence je bolj malao saj so okoli plaže strme sence zato vam svetujemo obisk plaže zgodaj zjutraj ali v poznih popldanskih urah ko sonce ni močno.