Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh počitnice z letalom iz Ljubljane vsako sredo med 26.4.2023 in 11.11.2023

Potovanje v Egipt je brez omejitev. Egipt je ukinil vse PCT pogoje, ki so veljali za vstop v državo. V Egipt lahko potujete brez omejitev in ne potrebujete testa ali cepljenja. Povratek v Slovenijo je brez omejitev.

Za Sharm El Sheikh je vizum za slovenske državljane brezplačen.

Ob rezervaciji se plača 30 % akontacije, ki se vrne če je let odpovedan. Pri nas lahko doplačate za zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki krije tudi, če zbolite zaradi COVID-19. Cena zavarovanja je 5 % cene potovanja.

Internet v hotelih v Egiptu

Vsem potnikom, ki potrebujejo Wi-fi internet ves čas počitnic v Egiptu, svetujemo, da si na letališču v Hurgadi ali Sham El Sheiku kupijo podatkovno kartico za internet operaterja ORANGE ali VODAFONE. Cena kartice je običajno med 10 do 15 eur. Kartice se razlikujejo glede na prenos podatkov, ki je običajno 20 GB. Polovico podatkov je na voljo za Viber ali WhatsApp, polovica za prenos podatkov. Kartico lahko kupite tudi naknadno v trgovinah Vodafone ali drugih mobilnih operaterjev. Hoteli imajo brezplačne Wi-fi povezave, vendar se mnogokrat zgodi, da zaradi veliko turistov, ki dopstopajo do interneta, le ta deluje počasi ali sploh ne deluje.