• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Šibenik

  Šibenik

  Šibenik se nahaja v severni Dalmaciji in je najstarejše hrvaško mesto na Jadranu. 

  Šibenik počitnice Hrvaška

  Šibenik se nahaja v severni Dalmaciji in je najstarejše hrvaško mesto na Jadranu.  Pohvali se lahko z odlično lokacijo in kristalno čistim morjem. Šibenik je odlično izhodišče za obisk narodnega parka Krka in  Kornati.

  5 razlogov zakaj obiskati Šibenik in njegove znamenitosti

  Šibenska katedrala-začnemo z stavbo ki je uvrščena v UNESCO-ovo svetovno dediščino in je ena izmed ikoničnih arhitekturnih elementov. Gradnja se je pričela v 15. stoletju končala pa v 16. Zaradi 100 letne gradnje lahko vidimo spodnji del stavbe ki je gotski ter zgornji del stavbe ki je renesančni. Ena od najbolj pomembnih značilnosti je izvrstna freska na zunaj apsidi ki ima več kot 70 edinstvenih obrazov, ki predstavljajo navadne mestne miličnike iz 15. stoletja.

  Grofova palača (Gradski muzej)- od šibenske katedrale se sprehodimo le nekaj korakov do renesančne rektorske palače, ki je pri domačinih znana kot grofova palača (palača knezov). Njen prvotni namen je bil, da bi stavba služila kot guvernerjeva rezidenca v času beneške vladavine. Danes se v palači nahaja mestni grajski muzej (Muzej Grada Šibenika) s številnimi lokalnimi arheološkimi artefakti iz neolitika do rimskih časov, vključno s skulpturami,zbirko kovancev, listinami, poslikavami in drugimi raznimi predmeti iz okolice.

  Trdnjava Sv. Anne- ta obrambna mogočna stavba ki se nahaja na vrhu samega mesta je najstarejša obrambna struktura Šibenika in sega v čas srednjega veka. Originalno stavbo ki se je nahajala na tem mestu je uničil požar ki ga je zanetila naključna strela ki je zadela skladišče streliva in orožja. Stavbo so kasneje v celoti obnovili v 16 stoletju ter dodali nekaj bolj modernih elementov in zasnov.Danes je utrdba večinoma v ruševinah, vendar je vredno obiskati njeno razpadajoče staro obzidje zaradi svojih spektakularnih razgledov na mesto in Jadransko morje. Obisk trdnjave svetujemo v večernih urah za spektakularen sončni zahod.

  Cerkev sv. Barbara- za Šibensko katedralo stoji lepa cerkev sv. Barbare,v kateri najdemo manjšo ​​ampak pomembno zbirko skulptur in slik od 14. vse do 18. stoletja.
  Stavba je bila zgrajena  v sredini 16. stoletja na mestu samostojne ladjedelnice. Danes je stavba prepoznavna po svoji edinstveni fasadi s svojimi nepravilnimi oblikovanimi odprtinami in kipom sv. Nikolaja iz 15. stoletja.

  Trdnjava Sv. Nikole-  trdnjava je bila zgrajena v 16. stoletj. Njena funkcija je bila v večini branjene pristanišča Šibenik od turških napadov na morje. Ena od treh takih utrdb, ki še vedno obstajajo v Sredozemlju (ostali dve utrdbi se nahajata v Benetkah in na Malti). Zasnoval jo je vodilni beneški arhitekt Hyeronimus di San Michaela in v času polnega obratovanja je trdnjava imela impresiven arsenal 32 topov.

  3 najlepše plaže v okolici šibenika

  Plaža Sveti Nikola-Prodnata plaža ob otočku, na kateri je trdnjava Sv. Nicholas, ki je pod zaščito Unesca. Divja plažo z veliko sence borovcev vendar na tej plaži ni gostinskih objektov. To plažo vam svtujemo kot izlet na čudovito prodnato plažo kjer se sončate.

  Plaža Banja- mesta plaža v vseh pomenih.  Prodnata plaža nudi prav vse. Senčniki,ležalniki, igrala na kopnem, igrala v vodi, tuši, slačilnici, WC-ji, restavracije in bari so vam na voljo na uporabo vendar je dobro vedeti da je v glavni sezoni ta plaža kar oblegana.

  Solaris Šibenik- solaris Šibenik je hotelsko turistično nasalje  središče, ki ga sestavlja 5 velikih hotelov in veliko število prikolic in bungalovov, približno 5 kilometrov od centra Šibenika. Letovišče je polno vsebin za odrasle in otroške zanimivosti. Skoraj ni vsebine, ki bi jo stranka morda želela ponuditi v Solarisu, od gostinstva, zabave, športnih aktivnosti in vsebin do otrok.

  mobilne hiške Šibenik, Solaris Šibenik

  V kraju Šibenik lahko izbirate med različnimi tipi nastanitev vseh kategorij. Priljubljeno je naselje Amadria, kjer lahko izbirate med različnimi hoteli. Pri družinah z otroki sta najbolj priljubljena Kids hotel Amadria ( bivši hotel Andria ) se nahaja v Šibeniku, le nekaj metrov od dolge plaže. Obdan je s gozdom borovcev. Hotel vam ponuja igralnico za otroke, zunanje bazene in teniško igrišče. Hotelske sobe so klimatizirane in vsebujejo LCDTV, balkon ter kopalnico z tušom. Family hotel Jakov je bil leta 2018 v celoti prenovljen.  Okolica okoli hotela je prijetno urejena v zelenju. Pred hotelom se nahajajo trije zunanji bazeni.  Za tiste, ki se radi sproščate v wellnessu priporočamo hotel Ivan.  Poleg že omenjenih hotelov se v naselju nahajata še hotel Niko in Jure.  V naselju je prodnata in peščena plaža. Priljubljeno je tudi zaradi vodnega parka ter različnih športnih aktivnosti. Naselje je odlično za vse generacije, saj se za vsakogar nekaj najde. Ljubitelji mobilnih hišk lahko bivate v priljubljenem kampu Solaris. Kamp je od Šibenika oddaljen 6 km in se nahaja ob čudoviti peščeni in prodnati plaži.  Kamp ponuja različne aktivnosti in storitve (wellness, vodni park, tenis igrišča, vodni šprorti…). Kamp je vsekakor primeren za družine z otroki in pare.Kamp je bil leta 2011 v celoti prenovljen. Kamp je v celoti prilagojen tudi invalidom. Tukaj boste uživali tako tisti, ki radi poležavate na plaži kot tisti, ki obožujete aktivne počitnice.

  Vreme Šibenik

  Po večini se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra.  Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do septembra.

   

  Šibenik First minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice first minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med različnimi tipi namestitev vseh kategorij za pare in družine.

   

   

   

  • 1
  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se