Sejšeli

Rezervirajte 9 do 16 dnevno potovanje po Sejšelih. Odhodi so vsak dan. Potovanje vključuje 2-5 noči bivanja v hotelu na otoku Praslin, 1-2 noči na otoku La Dique in 2-3 noči na otoku Mahe. Vsi prevozi so vključeni z letalom iz Ljubljane, Zagreba, Dunaja, Munchna ali Benetk.

Kako in kam z letalom na Sejšele

Še posebaj predlagamo, da obiščete vse 3 otoke in rezervirate od 9 do 16 dni POTOVANJE PO SEJŠELIH z vključenim letalskim prevozom. Odhodi so mogoči vsak dan.

Ponudba vključuje 2-5 noči bivanja v hotelu na otoku Praslin, 1-2 noči na otoku La Dique in 2-5 noči na otoku Mahe. Vsi prevozi so vključeni z letalom iz Ljubljane, Zagreba, Dubaja. Sporočite nam željeni datum, število dni in oseb nainfo@pocitnice.si in v nekaj urah vam bomo poslali ponudbo.

Turistična agencija Počitnice.si organizira odhod na Sejšele z letalom iz Ljubljane in okoliških letališč  (Zagreb, Dunaj, Munchen, Benetke) na letališče in otok Mahe. V kolikor si želite ogledati in bivati na vseh treh otokih  vam predlagamo, da ko pridete na Mahe, takoj odletite na otok Praslin iz istega letališča. Nato po kratkih počitnicah nadaljujete pot do otoka La Diyue in nato zaključite bivanje na otoku Mahe.

Pred odhodom na Sejšele je potrebno izpolniti spletne obrazec za vstop na Sejšele https://seychelles.govtas.com/

Sejšeli za družine in pare

Za Sejšele imamo v ponudbi velik izbor različnih tipov namestitev, vse od manjših hotelov, bungalovov na plaži in zasebnih vil. Ker je hrana v restavracijah precej draga predlagamo vsaj polpenzion, razen na otoku La Dique, kjer so boljše lokalne restavracije.

Zakaj obiskati Sejšele ?

  1. Najlepše plaže na svetu: Kot smo že omenili so Sejšeli raj za ljubitelje plaž. Najbolj znana je Anse Source d'Argent, ki je bila imenovana tudi za najlepšo plažo na svetu. Snorklarjem bo všeč Anse Lazio na otoku Praslin. Ob koncu tedna se na južni strani otoka Mahe zbirajo domačini, ki prirejajo piknike in prodajajo kreolske jedi in pijače ter oblačila.
  2. Divja narava: Ljubitelji divjih živali in opazovalci ptic obožujejo Sejšele. Ogledate si lahko najmanjšo žabo na svetu ter nekatere največje želve.
  3. Okusna kreolska kuhinja: Vplivi Afrike, Kitajske, Evrope in Indije se še dane s čutijo v njihovi kulinariki. Med priljubljene jedi spada zourit (hobotnica), tec tec (manjše školjke), netopirjev kari… Najbolje pa vam bodo seveda znali svetovati domačini.
  4. Potapljanje: Raj za vrhunske potapljače. Tukaj najdete vse od koralnih grebenov do globokomorskih razbitin. Čas za potapljanje na Sejšelih je april, oktober ali november, ko se morje umiri.
  5. Ugodna klima: Čeprav na Sejšelih obstajajo letni časi je vreme za potovanje primerno skozi celo leto, saj ni izrazite deževne dobe.

Vreme Sejšeli

Sejšeli so zaradi svoje lege in ugodne klime primerni za obisk skozi celo leto. Deževna doba sicer traja od decembra do marca, vendar so padavine bolj na vzhodni strani hribovitih otokov.