• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Fuerteventura

  Fuerteventura je otok na Kanarskih otokih s čudovitimi peščenimi plažami.

  Fuerteventura počitnice Kanarski otoki

  Fuerteventura je drugi največji otok kanarskega otočja. S preko 3000 urami sonca na leto in več kot 150-timi plažami je primeren za preživljanje počitnic, kjer se lahko sprostite in sončite na čudovitih mivkastih plažah. Otok Fuerteventura ponuja mnogo športnih aktivnosti - surfanje, kajtanje, potapljanje in lovljenje rib.

  Kako in kam z letalom na Fuerteventuro

  Turistična agencija Počitnice.si organizira odhod na  Fuerteventuro letalom iz okoliških letališč na letališče El Matorral Fuerteventura.  Najboljši način za raziskovanje otoka je z avtom. Predlagamo, da si rent-a-car rezervirate pred prihodom na destinacijo, ga prevzamete na letališču in ga ravno tako vrnete na letališču, saj je to najugodneje. Na Furteventuri lahko izbirate med različnimi namestitvami za družine, pare in starejše. nastanitev ogromno, tako, da se za vsakogar nekaj najde. Fuerteventura so destinacija, kjer se lahko sprostite na plažah, uživate v športnih aktivnostih. Fuerteventura je vsekakor destinacija vredna obiska. Tukaj pridejo na svoj račun ljubitelji pohodništva, kolesarjenja in ljubitelji črnih plaž

  Renta car Furteventura

  Za vse otoke predlagamo, da si rent-a-car rezervirate pred prihodom na destinacijo, ga prevzamete na letališču in ga vrnete na letališču, saj je to najceneje. Cena za npr. Peugeut C3 znaša med 80 eur in 100 eur za vseh 7 dni. Dodatnih zavarovanj ni.

  Za plačilo rent-a-carja morate pri sebi obvezno imeti kreditno kartico in vozniško dovoljenje (zadostuje slovensko vozniško dovoljenje).

  Najugodnejša in najbolj zanesljiva ponudnika rent-a-car sta:

  Vreme Furteventura Kanarski otoki

  Primeren čas za obisk Furteventureje skozi celo leto, saj so temperature vse mesece med 20 in 28 stopinjami Celzija.

  Furteventura last minute hotel

  Na spletni strani pocitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice last minute z znižanimi cenami z vključenim letalom do 30 %. Izbirate lahko med hoteli vseh kategorij za pare in družine. 

  Furteventura za družine in pare:

  Za svoje počitnice na otoku Furteventura  lahko izbirate med različnimi tipi nastanitev vseh kategorij za pare in družine. Za Furteventuro imamo v ponudbi izbor hotelov za družine z all inclusive ponudbo. Če ste ljubitelj ugodnih potovanj lahko izbirate med ponudbo cenejših hotelov z zajtrkom ali polpenzionom. Lahko pa se odločite tudi samo za najem apartmaja.  Furteventura je vsekakor odlična destinacija za preživljanje počitnic tako za družine in pare.

  Zakaj obiskati Furteventuro:

  1. Plaže: Velik razlog zakaj obiskati Furteventuri je sigurno njena obala, ki je dolga kar 150 km. Plaže na otoku se med seboj razlikujejo, tako da si lahko vsak najde svoj kotiček, ki mu najbolj ustreza. Med najbolj priljubljene spadajo plaže Jandia na južnem delu otoka, ki se lahko pohvalijo z belim peskom in turkizno vodo.
  2. Naravni rezervat Corralejo: Je nekaj kar si morate ogledati. Naravni rezervat ima največje sipine na Kanrskih otokih, raztezajo se na približno 10km vse od Puerto Remedia do La Saline. Plaže rezervata so predvsem priljubljene med kajtarji in surfaji, ki radi tja zahajajo zaradi močnega vetra.
  3. Športne aktivnosti: Najbolj razširjena športna na Kanarskih otokih sta kajatanje in surfanje. Furteventura pa je zaradi prisotnosti močnega vetra in visokih valov ena izmed najboljših lokacij za te športe na Kanarskih otokih. Najboljše pogoje za surfanje boste našli na zahodni strani otoka. Kajtarji pa radi zahajajo na območje Corralejo. Na svoj račun pridete tudi ljubitelji snorklanja, pohodništva, kolesarjenja…
  4. Podeželski turizem: Na Furteventuri obstaja veliko možnosti za namestitev na podeželju, kjer lahko turisti izkusijo bolj pristno bivanje v stari tradicionalni kanarski hiši.
  5. Isla de Lobos: Otoček, ki se nahaja le km od Furteventure, do njega lahko pridete s trajektom. Isla de Lobos je slikovit mirni raj za ribiče, ljubitelje sonca in pustolovce.
  6. Muzej soli: Prikazuje vse procese pridobivanja soli. Tukaj izvemo veliko o tem kako so se s tem preživljali prebivalci Kanarskih otokov.
  7. Oasis Park: Je edini živalski park na Furteventuri. Predvsem ga rade obiskujejo družine z otroki kot tudi posamezniki.
  8. Betanucia: Ogled Betanucie vam predstavi drugo plat Furteventure. Je kraj poln zgodovine, starih zgradb in vam razkrije veliko o zgodovini otoka.
  9. El Cotillo: Je manjša vasica na severozahodni obali otka in je eno izmed najboljših lokacij za preživljanje bolj umirjenih počitnic, stran od velikih mest. Tukaj najdete čudovito plažo Concha in laguno Cotilla. Obe sta čudoviti, sem predvsem rade zahajajo družine z majhnimi otroki, ki uživajo v turkizni vodi.
  10. Ajuy: Manjša ribiška vasica na zahodni strani otoka. Radi jo obiskujejo pohodniki, ki lahko obiščejo tamkajšnje jame in občudujejo naravne lepote.

   

  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se