• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Brac

  Brac

  Otok Brač leži v Dalmaciji in je eden izmed večjih hrvaških otokov.

  Otok Brač počitnice Hrvaška

  Otok Brač leži v Dalmaciji in je eden izmed večjih hrvaških otokov.  Na otok Brač lahko pridete s trajektom iz Splita v mesto Supetar.

  Zanimivosti Brača

  Supetar- mesto ki je bilo imenovano po svetem Petru, je največje  mesto na Braču. Supetar je popolna destinacija za vse ljubitelje zgodovine, saj ima mesto srednjeveške cekve, ostanke rimske vile in mavzolej plemiške družine. Ob sprehodih po supetarskih kamnitih ulicah, obiščite cerkev Marijinega Oznanjenja iz 18. stoletja. Obiščite tudi mavzolej družine Petrinović, izdelan od belega bračkega kamena v nebizantskem stilu, ki se nahaja na pokopališču nad Supetrom.

  Bol na Braču in Zlatni rat- na jugu otoka najdemo najstarejše mesto otoka Brač. Od Supetarja je bol na braču oddaljen 35 kilometrov. Tukaj se nahaja ikonična plaža Zlatni rat ki je kot nek "simbol" Hrvaškega turizma. Pomebno je vedeti da je to ena izmed najbolj popularnih turističnih točk na Hrvaškem tako da je zagotovo čez dan kar velika gneča na obali, vendar je mesto najlepše zgodaj zjutraj ali v poznih popoldanskih urah saj ni toliko turisov.

  Vidova Gora-  najvišja točka na Braču se nahaja takoj za Bolom. Do najvišje razgledne točke lahko pridete peš ali pa z avtom. Ko boste obiskali Bol vam svetujemo da se obenem povzpnete na Goro saj vam bo zagotovo polepšala dan z panoramskim pogledom na celotni otok in in otok Hvar.

   Kolesarjenje po Sutivanu- mesto, ki je idealno za vse ki imajo željo po kolesarjenju. Obalno mesto na severozahodni strani Brača je prepleteno z raznimi kolesarskimi poti ki vas popeljejo po obali, mimo stojnic ter vse do starega mestnega jedra. Mesto sestavljajo tri kolesarske steze: Maestral, Tramuntana in steza Levant.

  Najlepše plaže na otoku Brač

  Zlatni rat- plažo vam svetujemo kot enodnevni izlet saj je plaža kar oblegana z ljdumi v času glavne sezone. Ikonična peščena plaža nima veliko naravne sence vendar so vam na voljo za najem ležalniki in senčniki. Na plaži so vam na voljo razni "beach" bari, restavracije in vodni športi.

  Lovrečina, Postira- peščena plaža, ki jo najbolj svetujemo družinam in neplavalcem je plitva kar do 100 metrov v morje. Voda v tem zalivu je prijetna in mirna. Na plaži bo za osvežitev poskrbel "beach" bar.

  Zaliv Vela luka- Betonska plaža ki ima v vodi pesek je idealna za plavalce in potapljače z masko saj je voda kristalno čista in notri najdemo različne školjke in ribe. Plaža se nahaja ob manjšem gozdičku borovcev tako da je naravne sence veliko.

  Plaža Borak- plaža, ki vam nudi prav vse... Lepa peščena plaža ima svoje igrišče na mivki, igrišče za nogomet, rokomet, košarko... Na plaži se nahaja tudi bar, restavracija in igrišče na vodi. Na plaži je nekaj naravne sence vendar vam svetujemo zgodnji obisk plaže saj je plaža hitro zasedena na predelih sence.

  Plaža Potočine-še ena plaža ki jo predvsem svetujemo družinam saj je peščena in se nahaja v senci borovcev. Plaža je plitva venar se nekaj metrov v vodi pojavijo skale zato vam svetujemo za brezskrbno igranje v vodi čevlje za v vodo. Plaža se nahaja neporsredno ob  All Inclusive Holiday Village Bonaca resortu kjer se nahaja otroško igrišče in razna športna igrišča.

  Otok Brač, Supetar, Postira, Bol, Milna hoteli, apartmaji, mobilne hiške

  Na otoku Brač  lahko izbirate med različnimi tipi namestitev vseh kategorij. Če želite bivati v bližini mesta Supetar potem priporočamo bivanje v Turističnem naselju Velaris, ki se nahaja v prečudovitem borovem gozdu, v bližini morja s prodnato plažo. Za vse tiste, ki ste ljubitelji all inclusive ponudbe pa priporočamo bivanje v hotelskem  naselju Waterman Supetrus resort.

  Le 20 minut vožnje od Supetarja se nahaja ribiška vasica Postira, kjer lahko bivate v priljubljenem hotelu Pastura. Tukaj lahko izbirate med različnimi tipi namestitev, lahko bivate v Hotelu Pastura ali v apartmajih, ki so od hotela oddaljeni 50m. Pred hotelom je betonska plaža, 150 m od hotela pa se nahaja prodnata plaža, ki je obdana z naravno senco. Hotel vam ponuja bogat samopostrežni zajtrk in streženo večerjo z tremi meniji za odrasle in tremi meniji za otroke, ki jh je seveda mogoče medseboj kombinirati. Hotel svetujemo predvsem družinam saj trije otroci do 15 let bivajo brezplačno.

  Za ljubitelje živahnih počitnic priporočamo kraj Bol, ki je predvsem znan po plaži Zlatni rat. Tukaj najdete all inclusive hotele kot je hotel Bluesun Bonaca. Priljubljen je tudi hotel Bluesun Borak, ki se nahaja ob  plaži in je od mesta oddaljen slabih 10 minut hoje. Za vse ljubitelje wellnessa pa priporočamo bivanje v kvalitetnem hotelu Gran hotel Elaphusa. Na otoku Brač pa je poskrbljeno tudi za ljubitelje mobilnih hišic.  Bivate lahko v Waterman beach village in kampu Aloa. Otok Brač je vsekakor destinacija vredna obiska.

  Vreme otok Brač Hrvaška

  Po večini se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra. Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do septembra.  Izven poletne sezone pa je Otok Brač primeren za kolesarjenje in sprehode v naravo.

  Otok Brač First minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice last minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med različnimi tipi namestitev vseh kategorij  za pare in družine.

   

   

   

  • 1
  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se