Brac

Otok Brač leži v Dalmaciji in je eden izmed večjih hrvaških otokov.

Otok Brač počitnice Hrvaška

Otok Brač leži v Dalmaciji in je eden izmed večjih hrvaških otokov. Na otok Brač lahko pridete s trajektom iz Splita v mesto Supetar.

Zanimivosti Brača

Supetar- mesto ki je bilo imenovano po svetem Petru, je največje mesto na Braču. Supetar je popolna destinacija za vse ljubitelje zgodovine, saj ima mesto srednjeveške cekve, ostanke rimske vile in mavzolej plemiške družine. Ob sprehodih po supetarskih kamnitih ulicah, obiščite cerkev Marijinega Oznanjenja iz 18. stoletja. Obiščite tudi mavzolej družine Petrinović, izdelan od belega bračkega kamena v nebizantskem stilu, ki se nahaja na pokopališču nad Supetrom.

Bol na Braču in Zlatni rat- na jugu otoka najdemo najstarejše mesto otoka Brač. Od Supetarja je bol na braču oddaljen 35 kilometrov. Tukaj se nahaja ikonična plaža Zlatni rat ki je kot nek "simbol" Hrvaškega turizma. Pomebno je vedeti da je to ena izmed najbolj popularnih turističnih točk na Hrvaškem tako da je zagotovo čez dan kar velika gneča na obali, vendar je mesto najlepše zgodaj zjutraj ali v poznih popoldanskih urah saj ni toliko turisov.

Vidova Gora- najvišja točka na Braču se nahaja takoj za Bolom. Do najvišje razgledne točke lahko pridete peš ali pa z avtom. Ko boste obiskali Bol vam svetujemo da se obenem povzpnete na Goro saj vam bo zagotovo polepšala dan z panoramskim pogledom na celotni otok in in otok Hvar.

Kolesarjenje po Sutivanu- mesto, ki je idealno za vse ki imajo željo po kolesarjenju. Obalno mesto na severozahodni strani Brača je prepleteno z raznimi kolesarskimi poti ki vas popeljejo po obali, mimo stojnic ter vse do starega mestnega jedra. Mesto sestavljajo tri kolesarske steze: Maestral, Tramuntana in steza Levant.