Omiš

Omiš je manjše hrvaško mesto v Dalmaciji, južno od Splita.

Omiš počitnice Hrvaška

Omiš je mesto, kjer začutite pravi dalmatinski utrip. Tukaj boste uživali tako ljubitelji čistega morja in urejenih plaž kot tisti željni aktivnih počitnic.

Znamenitosti v Omišu

Mirabela- je znano mesto piratov, v starem delu mesta pa stoji trdnjava, ki nas še vedno spominja na njegovo preteklost. Pirati so Mirabelo uporabljali kot opazovalnico saj jim je lokacija omogočala pregled nad vsemi ladjami na pomembni morski trgovni poti. Stara je že več kot osem stoletij in je bila leta 1988 morala prenovljena zaradi katastrofalnega udara strele.

Peščene plaže-Omiš svetujemo vsem fanatikom peščenih plaž. Glede na peščene plaža drugje na hrvaškem jih je v Omišu ogromno. Iz tega razloga je Omiš najbolj popularen pri družinah. Poleg Velike plaže, ki je "glavna" plaža Omiša. O najlepših plažah lahko več preberite v našem naslednjem poglavju.

Trdnjava Fortica- še ene trdnjava, ta se nahaja nekaj kilometrov vzhodno od mesta Omiš in jo svetujemo kot enodnevni izlet saj ponuja krasen panoramski pogled na Jadransko morje in okoliškeotoke kot sta Brač in Hvar.

Zipline- Omiš je tudi destinacija za avanturiste. Vse skupaj štejemo več kot 2 kilometra žic ki so speljane vse okoli omiša. Najvišja žica je speljana nekaj čez 130m in jo svetujemo samo najbolj pogumnim