Mavricijus - Mauritius počitnice

Akcija

s hotelom in letom iz Ljubljane, Zagreba, Dunaja ali Benetk.

do 20% popust

Počitnice Mauritius

Mauritius je tropski otok, vulkanskega izvora, v Indijskem oceanu. Dolg je 65 km in širok 37 km. Zaradi svojih čudovitih plaž je primerljiv s Sejšeli in Maldivi. Prednost Mauritiusa omenjenima dvema je v tem, da je večji otok in zato nudi več možnosti izletov in namestitev v različnih cenovnih razredih. Večina prebivalcev je indijskega porekla,  so zelo prijazni, vljudni in vsi angleško govoreči. Otok je zelo urejen, bogat s tropskim rastjem, s čudovitimi plažami, raznoliko hrano in varen za potovanje. Urejenost otoka je primerljiva z Evropo, saj je bil Mauritius zadnja stoletja pod močnim vplivom Anglije in Francije.

Pogoji za vstop na Mauritius - Mavricijus

Pred odhodom je potrebno izpolniti obrazec na povezavi: https://www.mauritiustravelform.com/?equid=7daffdcc-394d-4c72-85a3-4d0f68dcd67d

Za potovanje na Mauritius ni potrebno cepljenje, vendar je potreben potni list, ki je veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma prihoda na otok. Priporočljivo je, da se pred potovanjem informirate o morebitnih posebnih vizumskih zahtevah, ki veljajo za državljane vaše države. Za slovenske in hrvaške državljane velja brezvizumski režim, kar pomeni, da za bivanje na Mauritiusu do 90 dni ni potrebna posebna viza.

Kako na Mauritius ?

Na Mauritius lahko poletite iz Ljubljane, Zagreba, Dunaja, Munchna in Benetk. Pri večini poletov je en postanek v Parizu, Istanbulu, Dohi ali Dubaju, kjer zamenjate letalo. Letala za polet na Mauritius so v organizaciji kvalitetnih letalskih prevoznikov Turkish Airlines, Emirates, Qatar airways, Air France, v ceno je vključena hrana in pijača na letalu in 12 ali 20 kg prtljage na osebo. Let traja med 12 in 15 urami. Na volju tudi direktni leti z Dunaja.

Kateri del otoka priporočamo na Mauritiusu?

Najtopleje je od oktobra do junija, ko ima zrak do 35 stopinj in voda 27 stopinj, ker je v tem obdobju na Mauritiusu poletje. Najhladneje je v mesecih od julija do septembra, ko ima zrak do 28 stopinj, saj je na Mauritiusu zima. V mesecih od julija do septembra je vzhodna obala bolj vetrovna, zato priporočamo hotele na zahodu ali severu otoka. Mauritius nima tipičnega monsunskega obdobja. Več deževnih dni je od novembra do januarja, ko lahko dežuje le tekaj ur ali pa je dan oblačen. Na otoku je tropska klima, kar pomeni, da je težko jasno predvideti vreme in svetovati idealen mesec za obisk Mauritiusa. Zato je Mauritius primeren za obisk celo leto, saj se lahko kopate v morju celo leto.
Lepe peščene plaže so po celotni obali Mauritiusa. Otok je vulkanskega izvora, zato so na nekaterih plažah tudi vulkanski kamni. Zaradi vulkanskega izvora lahko na nekaterih plažah opazite tudi vulkanske kamne, kar prispeva k edinstvenemu videzu obale.

Na Mauritiusu vozijo po levi strani, zato bodite pozorni kako vozite, če se boste odločili za najem rentacarja, katerega cena je med 20 in 30 eur na dan, odvisno od izbranega vozila in podjetja, ki nudi avtomobile. Pri vožnji na otoku je seveda priporočljivo biti pozoren na lokalne prometne predpise in se držati pravil vožnje.