Tajska

Rezervirajte naše paketne akcijske ponudbe znižane do - 20 % iz Ljubljane, Zagreba, Benetk, Dunaja in Munchna. Zaradi večje preglednosti ponudb vam predlagamo, da naenkrat v iskalniku ščite ponudbe samo za eno letališče. Viza za počitnice do 30 dni ni potrebna.

Tajska – vznemirljiva pustolovščina za vse okuse in vsak žep

‘Sawadee’, dobrodošli na Tajskem - v deželi prekrasnih plaž, osupljive narave, mističnih templjev in prijaznih ljudi.

Tajska je že od nekdaj ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij po vsem svetu, saj je enostavna za raziskovanje, cenovno ugodna in izjemno gostoljubna dežela.

Najbolj priljubljene destinacije na Tajskem v letu 2022 sta otok Phuket in Khao Lak in otok Ko Samui.

Na otok Phuket predlagamo polet iz Ljublajne, Dunaja, Zagreba, Benetk z enim presedanjem v Dubaju, Istanbulu ali Dohi. Transfer do hotelov na Phuketu traja do 1 ure. Prevoz do hotelov na Khao Laku traja cca 1 uro. Khao lak je predel v bližini Phuketa na celini Tajske. Phuket je s celino povezan v mostom. Po želji organiziramo tudi prevoz iz Bangkoka na različne otoke po Tajski ter poskrbimo za namestitve, da lahko vi resnično sproščeno uživate v zasluženih počitnicah!

Če ne želite sami iskati ponudb, pošljite e-mail na info@pocitnice.si z željenim terminom odhoda, številom noči, številom in starostjo oseb. V nekaj urah boste po e-mailu prejeli najugodnejše paketne ponudbe.

Med tajskimi otoki je za vse, ki si želijo sproščenih počitnic, uživanja na plaži in zabave, eden najbolj primernih zagotovo največji med njimi - Phuket. Otok Phuket je s celino povezan preko mostov, pohvali pa se lahko tudi z letališčem, na katerega lahko z nami poletite iz Ljubljane ali okoliških letališč. Phuket je sinonim za čudovite tropske plaže, ki v vsej svoji lepoti sijejo zjutraj in dopoldne, v času plime. Za tiste, ki si želijo nekoliko več miru, so na Phuketu najbolj primerne plaže Nai Harn, Rawai, Kata in Karon, privrženci divjih nočnih zabav, pa morate obiskati plažo Patong z znamenito ulico Bangla, kjer boste doživeli najboljši žur svojega življenja. Čez dan lahko na Phuketu raziščete središče mesta in se povzpnete do templja, kjer sedi Veliki Buda (Big Buddha), najvišji kip na Tajskem ter obiščete Trickeye muzej, zvečer pa se vsekakor splača oditi do rta Promthep Cape ter občudovati slikovit sončni zahod. Z ladjico se lahko odpravite na celodnevne izlete na otoke Coral, Racha ali Phi Phi Islands ter obiščete vasico Rawai Village, kjer živijo avtohtona tajska plemena. Na Phuketu lahko jahate slone, obiščete safari in se predajate obilici športnih aktivnosti, ali pa preprosto cele dneve zgolj uživate na številnih rajskih plažah, počivate in nabirate vitamin D ter energijo za nove izzive.

Letališče na tajskem otoku Phuket je odlično izhodišče za letovanje na drugi najbolj priljubljeni destinaciji Tajske med našimi gosti: Khao Lak. Gre za niz priobalnih vasic na celinskem delu jugozahodne Tajske, v katerih so v zadnjih letih zrasla luksuzna, a še vedno cenovno dostopna letovišča, primerna za tiste, ki uživate v raziskovanju podvodnega sveta, saj je ta del Tajske bogat s koralnimi grebeni, ter vse, ki si želite nekoliko bolj umirjenih počitnic v zavetju narave. Khao Lak v dobesednem prevodu pomeni 'glavna gora' - vzpetina v zaledju letovišča je v preteklosti pomorščakom namreč služila kot kažipot do pristanišča v Thaplamu. Čeprav Khao Lak na prvi pogled deluje kot intimna destinacija za pare, boste v tem delu Tajske zagotovo na svoj račun prišle tudi družine. Khao Lak namreč ponuja številne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa: na voljo je kopica vodnih dogodivščin, potapljanje, snorklanje, obiščete lahko nacionalna parka Khao Sok in Khao Lak Lamru ter tržnico Bang Niang. Khao Lak je odlično izhodišče za izlet na Similanske otoke, arhipelag v Andamanskem morju, ki predstavlja pomorsko mejo med Tajsko in Indijo.