Dubaj

Akcija

z letalom iz Ljubljane, Zagreba, Benetk in Dunaja.

do 50% popust

V Dubai tudi do 50 % ceneje!

V Dubaj lahko poletite z direktnim letom iz Ljubljane, Zagreba ali Dunaja tudi do 20 % ceneje s prevoznikom Fly Dubai ali z enim postankom s Turkish Airlines preko Istanbula.

Za potovanje v Dubai je obvezen potni list, ki je veljaven še vsaj 6 mesecev. Za državljane Kosova je obvezna viza, ki jo je potrebno urediti vsaj 3 tedne pred odhodom na počitnice.

Zakaj v Dubai ?

Privoščite si nepozabne počitnice v diamantu sredi puščave!

Dubaj velja za turistično meko Bližnjega Vzhoda, kamor se lahko odpravite zgolj na kratek oddih za nakupovanje, zabavo in morske užitke, ali pa si vzamete nekoliko več časa in dodobra raziščete sodobno arihtekturo, tradicionalno kulturo, bogato kulinariko in številne turistične atrakcije.

Pomembno glede starosti potnikov, otroških ležišč in depozita v hotelih

Upoštevajte, da imajo ZAE ločen zakon za rezervacije potnikov, mlajših od 21 let. Po zakonu mora biti torej najnižja starost vsaj enega udeleženca potovanja 21 let. Če tega ne upoštevate, lahko hotel zavrne rezervacijo ali prijavo na dan prihoda. 

Upoštevajte, da je ob prijavi zahtevan depozit. Znesek pologa se lahko razlikuje glede na hotel in je običajno rezerviran na vaši kreditni kartici ali pa ga je potrebno plačati v gotovini. Ta polog služi kot varščina za morebitne dodatne stroške, kot je uporaba minibara ali restavracije a la carte itd. Polog vam vrnejo ob odhodu, če ne nastanejo nobeni dodatni stroški. Upoštevajte, da lahko traja do 14 dni, da se nakazilo vrne na vaš račun, odvisno od izdajatelja kreditne kartice. Prosimo vas, da imate ob prijavi pripravljeno veljavno kreditno kartico ali dovolj gotovine za polog. 

Upoštevajte, da hoteli v Združenih arabskih emiratih na splošno ne nudijo ločenih postelj za otroke. Otroci do 12 let spijo v postelji staršev. Če želite ločeno posteljo za otroka, se obrnite na naš servisni center. Upoštevajte, da se v Združenih arabskih emiratih (razen Abu Dhabija) zaračuna turistična taksa (turistični dirham). Davek ni vključen v ceno potovanja in ga mora stranka plačati neposredno v hotelu.

Dubaj – dobro je vedeti

Na Počitnice.si lahko ponudimo velik izbor hotelov v Dubaju različnih kategorij vse od 3* pa do prestižnih 5*. Kljub temu, da Dubaj velja za bolj prestižno, drago destinacijo, je mogoče najti zelo solidno namestitev za vsak žep. Izbirate lahko med različnimi storitvami, vse od nočitve pa do all inclusive storitve. Arabsko mesto presežkov bo zagotovo očaralo staro in mlado, saj ponuja številne atrakcije in oglede za vse generacije. Po mestu se boste najhitreje in najugodneje premikali z metrojem, ki je odlično organiziran, povsem varno pa je potovati tudi s taksiji, ki so moderni in zanesljivi, se pa zlasti v času prometne konice lahko zgodi, da boste za načrtovano pot potrebovali krepko več časa, saj je promet v Dubaju lahko precej kaotičen.

Ker je za Dubaj značilno puščavsko podnebje z izrazito vročimi poletji in toplimi ter suhimi zimami, je za turiste privlačno skozi vse leto. Je pa res, da v času poletja, torej od maja pa do septembra, temperature krepko presežejo 40 stopinj Celzija, zato je v tem obdobju obisk primeren predvsem za ljubitelje ekstremne vročine. Je pa res, da so v tem času cene hotelov in drugih storitev najnižje: če ste torej v iskanju najugodnejše ponudbe za počitnice v Dubaju, bo vroče poletje kot nalašč za vaš obisk. Tisti, ki z vročino niste ravno na 'ti', pa Dubaj raje obiščite od sredine jeseni do pozne pomladi: tudi pozimi temperatura v tem kozmopolitanskem mestu namreč praviloma ne pade pod 25 stopinj Celzija.