Karibi – očarali so že popotnike in pirate, sedaj ste na vrsti vi!

Ob besedi Karibi nas večina najprej pomisli na brezmejne bele peščene plaže, kristalno čisto turkizno morje, nebo brez oblačka in lahen vetrič. A Karibi lahko ponudijo veliko več – in čas je, da odkrijete njihove prave zaklade!

Nikar ne sklepajte prehitro, da vaš proračun ne zmore pokriti potovanja na Karibe – kot največji neodvisni ponudnik potovanj v Sloveniji z možnostjo osebnega svetovanja vam namreč lahko pomagamo poiskati potovanje na Karibe po vaši meri! Na e-mail naslov info@pocitnice.si nam pošljite željeni termin odhoda, število nočitev, število in starost potnikov ter želje glede hotelske namestitve in že v nekaj urah vam bomo poslali najugodnejše paketne ponudbe za Karibe glede na vaše kriterije.

Z nami lahko na Kubo, Jamajko, Barbados, Martinique, Arubo, Bahame ali Dominikansko republiko poletite vsak dan iz Ljubljane, Zagreba, Dunaja, Benetk in ostalih bližnjih letališč, s prestopi v Frankfurtu, Parizu ali Madridu. Večina naših ponudb poleg letalskega prevoza in izbrane nastanitve vključuje tudi prevoz od letališča do hotela in nazaj, tako da se lahko vi resnično povsem sprostite in uživate brez vsakršnih skrbi!

Kateri otok na Karibih je pravi za vaš okus?

Med Severno in Južno Ameriko, jugovzhodno od Mehiškega zaliva, leži Karibsko morje, ki je posuto z več kot sto različnimi otroki, otočki ter koralnimi grebeni. S skupno besedo jih imenujemo Karibi, razdeljeni pa so na tri skupine otokov: Veliki Antili, Mali Antili ter Lučanski arhipelag. Največji otok Karibov je Kuba, sledi ji Hispaniola, na kateri domujeta Dominikanska republika in Haiti, na tretjem mestu po velikosti pa je Jamajka.

Karibi so v preteklosti nosili ime Zahodnoindijski otoki – nadel jim ga je svetovno znani popotnik Krištof Kolumb, ko se je v 15. stoletju izkrcal na njih ter zmotno mislil, da je priplul na zahodno obalo Indije. Čeprav se zdijo na prvi pogled precej podobni, pa je vsak otok Karibov drugačen: priobalni del zasedajo peščene plaže, ki pa so lahko bele, koralne ali celo vulkansko črne. V notranjosti otokov boste ponekod našli tropski deževni gozd, spet drugje puščave, na tretjih vulkanske vrhove. Nekje prevladujeta modernost, ameriška razvitost in bogastvo, drugje dobite občutek, kot da ste se vrnili par stoletij v preteklost. Večina prebivalcev nosi podobno zgodovino – potomci afriških sužnjev, ki so jih sem pripeljale evropske kolonije in so po končanem suženjstvo na otokih tudi ostali ter se preživljali s pridelavo sladkornega trsa, danes pa prevladuje turizem.