Martinique

Martinique

Tudi, če se odločite odpotovati na Martinique, boste še vedno v Evropski uniji – pa čeprav daleč na sončnih Karibih. Martinique upravno namreč sodi pod Francijo in je njen prekomorski departma ter hkrati tudi regija. Kot vsi karibski otoki tudi Martinique ponuja rajske plaže in z zelenjem bogato notranjost. Na otoku si velja ogledati Cascades de Didier, ki se ponaša z dvema osupljivima slapovoma, pa Garden od Balata, tropski vrt, kjer domuje več kot 3 tisoč rastlinskih vrst.

Kljub majhnosti iz Martiniqueja izhaja kar 12 različnih vrst visoko kakovostnega ruma, ki ga lahko degustirate v različnih destilarnah po otoku. Največ jih boste našli v prestolnici otoka, Fort-de-France s čarobnim mestnim jedrom ter živahno tržnico, ter v slikovitem ribiškem mestecu Les Anses-d’Arlet, ki nudi popolno kuliso za influencerske fotografije.

Na severu Martiniqueja se lahko povzpnete na goro Pelee, ki je v bistvu vulkan, pod njo pa uživate na črnih plažah ali se s čolnom odpravite opazovat delfine. Tudi sicer Martinique ponuja ogromno možnosti za pohodniško raziskovanje, saj se lahko pohvali z več kot 130 kilometri označenih treking poti. Utrujene noge lahko nato spočijete v prijetno toplem morju, ali pa se, če se znajdete na jugu otoka, odpravite na plavanje z želvami.