• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Zanzibar

  PCR test ni potreben če je oseba cepljena in ima veljavno potrdilo o cepljenju s QR kodo. Necepljeni potrebujejo za vstop na Zanzibar negativen rezultat PCR COVID-19 ali COVID19 NAAT.

  Rezervirajte naše paketne akcijske ponudbe za ZANZIBAR znižane do 20 % iz Ljubljane in Zagreba z letalskim prevoznikom Fly Dubai preko Dubaja na Zanzibar. Te ponudbe niso v ponudbi na spletni strani. Če želite akcijsko ponudbo, nam pošljite e-mail na info@pocitnice.si z željenim terminom odhoda, številkom dni, številom in strostjo oseb, kateri hotel vas zanima in v nekaj urah boste po e-mailu prejeli najcenejše paketne ponudbe za več hotelov.

  Pogoji za vstop na Zanzibar

  PCR test ni potreben če je oseba cepljena in ima veljavno potrdilo o cepljenju s QR kodo. Necepljeni potrebujejo za vstop na Zanzibar negativen rezultat testa RT PCR COVID-19 ali COVID19 NAAT na SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa. Ure se računajo glede na uro prihoda na Zanzibar. Otroci pod 5 let ne potrebujejo testa. 

  Vsi potniki morajo znotraj 24 ur pred prihodom v Tanzanijo izpolniti spletni obrazec za potniški nadzor, ki je na voljo na spletni strani https://healthtravelznz.mohz.go.tz/traveller/#/home
  Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka oseba posebej, tudi mladoletne osebe morajo izpolnit svoj obrazec. Ob izpolnitvi obrazca je potrebno navest podatke iz potnega lista, podrobnosti o potovanju (vključno z datumom prihoda in časovnicami leta).
  Po izpolnjenem obrazcu boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter pridobili edinstveno UHC kodo za vsakega potnika posebej. Kodo je potrebno obvezno pokazati letališkemu osebju ob prihodu na letališču na Zanzibarju. Brez omenjene kode v državo ni mogoče vstopiti. Izpolnitev spletne najave za vstop na Tanzanijo je zavezujoča za vse potnike. 
  Vsi potniki morajo imeti veljavno dodatno zdravstveno zavarovanje ( CORIS) za celotno obdobje bivanja. Potni listi morajo biti veljavni še 6 mesecev od dneva povratka domov. 
   
  Pogoji povratka v Slovenijo: Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19.

  Viza je potrebna za vstop na Zanzibar:  Na letalu ali letališču na Zanzibarju boste dobili obrazec, ki ga boste izpolnili, potem pa vas bodo pred Immigration office-om hitro usmerili na pravo okence. Plačali boste 50 $ in dobili vizo v potni list. Tej vizi se reče visa on arrival in velja 90 dni. 

  Pošljite nam kateri objekt ali kraj želite na office@pocitnice.si in poslali vam bomo ponudbo.

  Počitnice Zanzibar

  Na Zanzibar redno potekajo letalski polete. Odhodi letal so iz Dunaja, Zagreba, Ljubljane in Benetk. Odhodi letl so vsak dan in lahko izberete poljubno število noči v hotelu od 7 noči naprej.

  Za Zanzibar dobite vizo ob prihodu na Zanzibar po ceni 50 USD. Antimalariki niso smiselni saj ni stoječe vode in s tem ni realne nevarnosti za okužbo z malarijo. Če vaš letalski prevoz prihaja iz Evrope, ni potrebno cepljenju proti rumeni mrzlici.

  V ponudbi imamo vse hotele na Zanzibarju. Večina hotelov ponudja storitev polpenziona ali all inclusive. Prevoz od letališa do hotela in nazaj je vedno vključen v ceno. Otoška letovišča segajo vse od manjših butičnih hotelov in hiš z zasebnimi plažami do večjih hotelskih kompleksov, ki ponujajo še dodatne storitve in aktivnosti. Med najbolj priljubljenimi je predel Nungwi na severu otoka, kjer je najmanjši vpliv plime in oseke. Priljubljen je tudi predel Kendwa.

  Zanzibar je najbolj znan po rajskih plažah.  Je tropski raj, ki ponuja več kot samo romantične plaže in čudovite sončne zahode. Zanzibar je ena tistih destinacij, kjer lahko dneve preživljate na čudovitih rajskih plažah ali pa se podate na različne druge dogodivščine, ki jih ponuja otok. 

  Kdaj obiskati Zanzibar?

  Zanzibar ima tropsko klimo. To pomeni, da je vroče (okoli 30 stopinj) čez celo leto, z dvema deževnimoa obdobjema. Sušno obdobje in s tem tudi najbolj primeren čas za obisk Zanzibarja je januarja, februarja in ter junij, julij, avgust, september in oktober. Obdobje od junija do konca oktobra je obdobje zime in s tem obdobje dolgega sušnega in jasnega vremena. V marcu, aprilu in maju ter novembra in decembra je deževni obdobji. Običajno je april najbolj deževen meseec. 

  Zakaj obiskati Zanzibar?

  1. Idilične plaže: Zanzibar je dom idiličnih plaž, mirnega vremena in toplega tropskega morja, Zanizibar je znan tudi po svojem čudovitem podvodnem svetu.
  2. Edinstvena kultura, zgodovina in arhitektura: Zanzibar je dokaj nerazvit in spada pod avtonomijo Tanzanije. Pisana zgodovina in bogata kulturna dediščina je razvidna iz močnih arabskih, indijskih, afriških, perzijskih in evropskih vplivov. V mošejah in hišah naletite na očarljivo mešanico različnih arhitekturnih slogov. Stari dvorci, živahni bazarji in trgovine pripovedujejo zgodbo o dolgi in burni zgodovini. Zanzibar je pretežno islamski, kar je tudi razvidno iz načina življenja domačinov.
  3. Eksotične začimbe: Otok Zanzibar je zaradi gojenja in pridelave aromatičnih začimb kot so kurkuma, nageljnove žbice, muškati orešček, črni poper znan kot Otok začimb, Obiščite nasade začimb in se seznanite s postopkom pridelave, ki ga ohranjajo še iz preteklosti.
  1.  Medeni tedni: Otok je idealen kraj za dolge sprehode po plaži, sprostitev ob morju in pitje koktajlov ob sončnem zahodu. Zanzibar je priljubljena destinacija za preživljanje medenih tednov in za poročne obrede.
  2.  Raj za ljubitelje podvodnega sveta: Zanzibar je odlična izbira za potapljače in tiste, ki radi snorklate, saj se otok lahko pohvali z čudovitimi koralnimi grebeni.
  3.  Bogata flora in favna: Ogledate si lahko gozdni rezervat Jazoni, kjer živijo ogrožena vrsta opic Rdeč Klobus, Tukaj vidite tudi na stotine metuljev, ptic in različnih rastlin. Na južni strani otoka Kizimkazi je priljubljeno mesto za iskanje delfinov. Na severno strani otoka je naravni akvarij Mnarani, kjer si lahko ogledate želve in druge morske živali.
  4.  Lokalne tržnice in sveža morska hrana: Lokalni trgi in restavracije ponujajo različne sveže morske sadeže, ribe…Na tržnicah lahko uživate ob lokalni hrani in opravite nakupe lokalnih začimb.
  5.  Prijaznost domačinov in obilica festivalov: Prebivalci Zanzibarja so znani po svoji prijaznosti in gostoljubnosti. Seveda pa je pomembno povedati tudi to, da morate spoštovati muslimanska načela, da se primerno oblačite in ne pijete alkohola na javnih mestih. Zanzibar ima kar nekaj različnih festivalov kot so Sauti za Busara (afriški glasbeni festival), Jahazi (literarni festival), Mwaka Kogwa (4 dnevni festival) in še mnogi drugi.
  6.  Odlično izhodišče za safari v Keniji ali Tanzaniji
  7.  Kamnito mesto (Stone Town): Ohranja čudovito strukturo in zgradbe, ki so več tisočletij združevala različne kulturne elemente Afrike, Arabskih držav, Indije in Evrope. Je mesto izjemnega zgodovinskega in umetniškega pomena.

  Vreme Zanzibar

  Ker Zanzibar leži blizu ekvatorja, so temperature bolj ali manj enake skozi celo leto, kar pa seveda ne velja za padavine.  Zanzibar ima suho in deževno dobo. Suha doba traja nekje od junija do oktobra ter januarja in februarja. Kljub suhi dobi vas lahko, kdaj preseneti tudi kakšna ploha.

  Deževna doba traja od sredine marca do poznega maja, druga pa novembra. V tem času se obisk Zanzibarja odsvetuje.

  Zanzibar last minute namestitve

  Na spletni strani pocitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice last minute z znižanimi cenami z vključenim letalom do 30 %. Izbirate lahko med namestitvami vseh kategorij za pare in družine. 

  Zanzibar za družine in pare

  Za Zanzibar imamo v ponudbi velik izbor manjših butičnih hotelov, vil s privatno plažo in večja hotelska letovišča različnih kategorij. Večina namestitev ponuja polpenzion, lahko pa izbirate tudi nastanitvami z all inclsuive ponudbo.

   

   

  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se