Baška voda

Baška voda se nahaja v Srednji Dalmaciji in je del Makarske riviere.

Baška voda počitnice Hrvaška

Baška voda je znana po svojih čudovitih plažah in kristalno čistem morju. Baška Voda je eno izmed najstarejših in najbolj obiskanih letovišč na Makarski rivieri.

Znamenitosti in plaže Baške vode:

Vasica Krvavice - na jugu Baške Vode se nahaja med hribovjem Biokovo in morjem. Mesto izvira iz 17 stoletja sodeč po raznih arheoloških lokalnih najdbinah kot so razni kovanci, pokrov sarkofaga. Na lokaciji Manastirine nad mestom je bil najden nagrobni spomenik z izklesanim reliefom treh žena in moškega z mečem. Začetki turizma v Krvavici izhajajo iz leta 1960, ko je tik ob morju bil zgrajen turistični kompleks z glavno zgradbo specifične krožne oblike.

Vas Bast-vasica se nahaja na 150 m nadmorske višini, 2 km vzhodno od Baške Vode se nahaja vas Bast. V vasici najedmo elemente odlično ohranjene dalmatinske arhitekture kot so zgradbe, pokrite s kamnitimi ploščami s kamnitimi. Vas je znana po cerkvica Sv. Roka ki, izhaja iz 15 stoletja in je bila zgrajena v gotskem stilu.

Bratuš- majhno turistično mesto se nahaja pod Biokovo. Današnje območje je bilo prvič naseljeno v 15.stoletju vendar so ne daleč stran od naselja odkrili arheološke najdbine ki segajo vse do 2000 let pred našim štetjem. Kraj je zagotovo najbolj obiskan zaradi Kačičevih dvorov, katere sestavljalo razne gospodorske in kulturne stavbe v središču mesta.

Plaža Nikolina- glavna plaža Baške vode, ki je nagrajena vse od leta 2006 z Modro zastavo, ki predstavlja čistočo plaže in morja. Plaža je znana kot ena izmed 10 najlepših plaž na sredozemlju. Prodnata plaža se nahaja v prijetni senci borovcev, prav tako vam jo svetujemo ker se v bližini nahajajo razni hoteli, trgovinice, restavracije in bari tako da vam je vse pri roki.

Plaža Ikovac-500 m od centra mesta. Plažo svetujemo najbolj družinam saj je plaža plitva in prodnata kar otrokom omogoča brezskrbno igranje in čofotanje v vodi. Na plaži najdemo tudi razne "Beach" bare, restavracije, igrala in pekarne. Plaža Ikovac je dolga 200m, razteza pa se ob sprehajališču in ulici, po kateri lahko pridete vse do bližnjega mesta Brela.

Plaža Podluka- le nekaj minut sprehoda nas loči od plaže Ikovac do plaže Podluka. Plaža je po sami strukturi zelo podobna plaži Ikovac saj nje prav tako plitva in prodnata zato je najbolj svetujemo družinam in ne plavalcem. Dodatek tej plaži pa so zagotovo vodna igrala in možnost najema pedalina. Na plaži je mogoč najem vodnih skuterjev in za najbolj avanturistične vožnjo na banani ali jadranje z padalom.