• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Novigrad

  Novigrad

  Novigrad, Istra, Hrvaška je počitniški kraj, ki je lociran med Umag in Poreč.

  Počitnice Novigrad Hrvaška

  Novigrad je primerna destinacija tako za tiste bolj aktivne kot tiste, ki si želijo sprostitve in počitka ob plaži. Na svoj račun pa pridejo tudi ljubitelji zgodovine.

  Zanimivosti Novigrada

  Cerkev sv. Pelagija in sv Maksima

  Troladijska bazilika, ki je bila do leta 1831 katedrala, je svojo originalno obliko dobila v v 5. stoletju. Na severnem vzdolžnem zidu bazilike še lahko najdemo elemente te originalne oblike, kjer so leta 1972 odkrili zgodnjekrščanske okenske okvirje. Stari zvonik je bil porušen leta 1874, ko so zgradili nov samostoječi zvonik. Cerkev je danes najbolj znana po zgodnjeromanski kripti, ki je ena od najbolj redkih cerkvenih najdb na Hrvaškem.

  Staromestno obzidje

  Vso bogato zgodovino tega mesta ohranja pri obstoju starodavno mestno obzidje ki se prvič omenja že v 7 stoletju. Sprehodite se ob samem obzidju mesta ki vas bo popeljal mimo prijetnih trgov, osvežilnih vodnjakov, dobrih restavracijah…

  Muzej avstro-ogrske vojne mornarice Gallerion

  V samem starem jedru Novigrada lahko najdemo fascinantni muzej Galleriona, pomorske zbirke nekdanje cesarske in kraljeve avstro-ogrske vojne mornarice kjer si lahko ogledate vse od modelov ladij ki so služile vojaški mornarici, do raznih uniform in orodij same mornarice.

  Pomorska zbirka vam bo kot časovna ladja odkrila skrivnosti in načrte vojne mornarice o takratnem delovanju v širšem jadranskem prostoru.

  Muzej Lapidarium

  Mestni muzej Lapidarium se nahaja ob župnijski cerkvi svetega Pelagija in svetega Maksima. Lapidarij je muzejska zbirka 93 kamnitih spomenikov iz antičnih časov ter obdobja zgodnjega in poznega srednjega veka. Te vrste zbirk skoraj ni mogoče najti na drugem območju Hrvaške. Zbirka obsega predvsem elemente cerkvene arhitekture iz župnijske cerkve.

  Športne aktivnosti

  Kolesarjenje

  Za vse ljubitelje kolesarjenja je v Novigradu poskrbljeno saj vam je na voljo preko 500 kolesarskih urejenih poteh ki vas bodo popeljale od mestnega obzidja vzdolž obale in nazaj. Ena izmed najbolj popularnih kolesarskih poti se nahaja v Novigradu. Kolesarska pot Parenazana je speljana po nekdanji železnici.

  Istralandija

  Kdo ne obožuje toboganov ? Istralandija ima 80.000m2 površin in je med največjimi vodnimi parki v Evropi. Park je znan po velikem bazenu z do 3 metrskimi valovi, počasna kilometrski reki za sprostitev in adrenalinsko doživetje spusta na 27 m visokem toboganu. Park ima čez 4500m2 vodnih površin. Tudi za odrasle je poskrbljeno saj ima park hidromasažne bazene na dveh nivojih ki skupaj prispevata k 900m2 bazenov za odrasle.

  5 najlepših plaž v Novigradu za pare in družine

  Plaža hotela Aminess Maestral: prodnata plaža katera je bila nagrajena z Modro zastavo, vam ponuja izposojo ležalnikov, senčnikov in baldahinov. Na razpolago imate tudi najem pedalina ali kajaka. Na tej plaži se poleti odvija glasbeni festival Punto Mare.

  Plaža hotela Aminess Laguna: kamnita in prodnata plaža s kabinami za preoblačenje, tuši, ležalniki in senčniki. Plaža leži na robu borovcev, kar bo najbolj razveselilo družine saj je veliko naravne sence. Za najmlajše se v bližini manjši aquapark.

  Plaža kampa Aminess Maravea Camping Resorta: čudovito urejena kamnita plaža leži tik ob kampu. Prav tako nagrajena z modro zastavo, plaža nudi številne športne aktivnosti. Na plaži se nahaja supermarket, bar in zelo znana restavracija „Maslina“  ki se nahaja na samem morju.

  Hoteli v Novegradu

  Svoje počitnice lahko preživite v hotelu Aminess Laguna ali v hotelu Aminess Maestral, ki ima tudi notranji bazen. Hotela gostom ponujata opremljen fitnes center z več kot 30 naprav, plimno kopališče z razgledom na središče mesta Novigrad, welness center s 25-metrskim bazenom. Oba se nahajata ob borovem gozdičku in imata lepo prodnato plažo.

  Kampi Novigrad

  Popularna oblika preživlja počitnic za družine so tudi mobilne hiške v kampu Aminess Sirena in Aminess Maravea (bivši kamp Park Mareda), kjer lahko uživate ob kamniti in prodnati plaži. Kamp vam nudi parcele in mobilne hišice ki se nahajajo takoj ob morju, če pa imate raje naravno senco vam je tudi ta na voljo saj kamp leži v borovem gozdičku.  Kamp ima urejeno sprehajalno pot, ki je tudi osvetljena ponoči, katera vas bo popeljala do mestnega jedra. Ta prijeten sprehod traja le 15 min.

  Vreme Novigrad

  Večinoma se vsi hoteli odprejo aprila in so odprti do oktobra. Za poletne počitnice priporočamo mesece od junija do septembra.  Izven poletne sezone pa je Novigrad primeren za kolesarjenje in sprehajanje ob morju

  Novigrad First minute in last minute hoteli

  Na spletni strani počitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice lfirst minute in ast minute z znižanimi cenami do 30%. Izbirate lahko med različnimi nastanitvami za pare in družine.

   

   

  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se