Aruba

Aruba

Si predstavljate, da ste na počitnicah na Karibih, a še vedno v Evropski uniji? Seveda! Če za svojo počitniško destinacijo izberete otok Aruba, boste uradno na Nizozemskem! Aruba je namreč zunanje ozemlje te evropske države, ki se ponaša se s prečudovito naravo, čistim turkiznim morjem, polnim barvnih rib ter rajskimi plažami. Popolna kulisa za novo foto zgodbo, torej!

Aruba je relativno suh otok, ki leži na skrajnem jugu Karibov, zato jo večina orkanov zaobide, kar pomeni, da je od vseh karibskih otokov najbolj primerna za počitnikovanje skozi vse leto. Aruba ponuja ogromno mero vodne zabave, kot so surfanje, kajtanje ter jadranje, na svoj račun pa boste prišli tudi ljubitelji pohodništva in narave, saj je otok posut s številnimi nacionalnimi parki, ki omogočajo tako hribolazenje, kot tudi raziskovanje jam ter kopanje v naravnem bazenu.

Ko na Arubo pade noč, dobi ta karibski otok pravi obraz: tipična noč zunaj sestoji iz klubov na plaži, festivalov in svetovno znanih DJev. Tu boste našli jazz klube, hipsterske bare z živo glasbo ter koktejle vseh vrst. A Aruba ponuja veliko več kot le zabavo. Je popolna destinacija za ljubitelje podvodnega sveta ter naravnih in kulturnih znamenitosti. Oranjestad je glavno, pa tudi največje mesto Arube, ki vas bo zagotovo osupnilo s svojo edinstveno kolonialno arhitekturo. Med plažami sta na Arubi najbolj znani Manchebo Beach in Eagle beach, tu pa se odlično počutijo tudi čisto pravi roza flamingi in metulji, ki imajo v glavnem mestu Oranjestad celo svojo lastno farmo.