• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Sicilija

  Sicilija

  Sicilija, počitnice Italija

  Sicilija ali duša Italije kot je je imenoval Goethe leži na konici italijanskega škornja. Sicilija je otok v srcu Sredozemlja. Sicilija ponuja vse od čudovite obale do gorate notranjosti. Otok je raj za vse ljubitelje fantastičnih plaž, čudovite narave in odlične kulinarike. Sicilija vas bo vsekakor navdušila s svojo raznolikostjo in kulturnimi zakladi.

  Kako in kam z letalom na  Sicilijo

  Turistična agencija Počitnice.si organizira odhod na Sicilijo z letalom iz okoliških letališč na letališče Catania na jugu in Palermo na severu. Najboljši način za raziskovanje otoka je z avtom. Predlagamo, da si rent-a-car rezervirate pred prihodom na destinacijo ali na sami destinaciji. Na Siciliji lahko izbirate med različnimi namestitvami za družine, pare in starejše. Nastanitev ogromno, tako, da se za vsakogar nekaj najde. Sicilija je vsekakor destinacija vredna obiska. Tukaj pridejo na svoj račun ljubitelji plaž, zgodovine, kulinarike in pohodništva.

  Vreme Sicilija

  Idealen čas za obisk Sicilije je spomladi in jeseni. Podnebje na Siciliji je tipično sredozemsko. Poletja na Siciliji so vroča in suha. Zime pa hladne in deževne.

  Sicilija last minute hotel

  Na spletni strani pocitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice last minute z znižanimi cenami z vključenim letalom do 30 %. Izbirate lahko med hoteli vseh kategorij za pare in družine.

  Zakaj obiskati Sicilijo:

  1. Etna: Je glavna turistična atrakcija. Etna je največji še delujoči vulkan v Evropi. Pozimi lahko celo smučate po njegovih vrhovih.
  2. Dolina templjev: Na tej lokaciji je nekoč domovalo 10 templjev, ostanki devetih so vidni še danes. Dolina je neverjetni arheološki park nad katerim boste sigurno navdušeni. Templji so bili zgrajeni med 5. in 6. st. pr. n. št.
  3. Vila Romania del Casale: Vila zgrajena v 4.st., vsebuje eno izmed najbogatejših, največjih zbirk rimskih mozaikov na svetu.
  4. Gole dell’Alcantara: Je geološki in botanični vrt. Ogledate si lahko čudovite kanjone, ki so jih pred stoletji stvarili valovi lave.
  5. Naravni rezervat Orientata dello Zingaro: Prvi naravni rezervat na Siciliji, ustanovljen 1981. Tukaj je raj predvsem za ljubitelje narave in pohodnike.
  6. Taormina: Danes tako rekoč turistična prestolnica Sicilije. Glavna znamenitos mesta je antično gledališče. Taormina je mesto, katerega ulice skozi celo leto polnijo popotniki iz celega sveta.
  7. Palermo: Je kulturno, gospodarsko in politično središče Sicilije. Slovi kot središče sicilijanske mafije, vendar je mesto veliko več kot to. S svojo arhitekturo, hrano on prijaznimi domačini vas bo enostavno očaralo.
  8. Sirakuze: Mesto prepoznavno po svoji bogati grški zgodovini, kulturi in arhitekturi in seveda kot rojstni kraj vrhunskega matematika Arhimeda.
  9. Izlet na Eolske otoke: Eolski otoki ležijo med Sicilijo in Kalabrijo. Otoki so vulkanskega izvora in so še vedno delujoči. Uvrščeni so tudi na Unescov seznam.
  10. Hrana: Potovanje na Sicilijo seveda nebi bilo popolno, če nebi preizkusili nekaterih najbolj okusnih dobrot, ki jih ponuja italijanska kuhinja. Sicilijani so postali znani po svojih božanskih slaščicah kot so biskvit z rumom, sirom in kandiranim sadjem in slavni cannoli.

  Najlepše plaže na Siciliji:

  1. Mondello: Blizu mesta Palermo. Droben pesek, mirna turkizna voda ter naravno okolje ustvarjajo pravi raj za kopalce.
  2. Cefu: Dolga peščena plaža, ena izmed najlepših plaž na Siciliji.
  3. Cala Mosche: J emanjša peščena plaža vredna obiska. V preteklosti je bila razglašena za eno izmed najlepših plaž v Italiji.
  4. San Vito Lo Capo: Turkizno morje, peščena plaža, navdušujejo vse ljubitelje plaž.
  5. Lido Fiori: Na jugozahodu otoka. Plaža prijazna otrokom.
  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se