Zadar

Zadar je mesto v severni Dalmaciji.

Zadar, počitnice Hrvaška

Zadar se nahaja v osrčju Jadrana in je zelo priljubljena destinacija za počitnice tako za družine kot pare. Zadar vas bo navdušil s čudovitimi naravnimi lepotami in kristalno čistim morje.

Znamenitosti Zadra

Cerkev sveta Donata- ena izmed najbolj ikoničnih arheoloških znamenitsoti v Zadru je bila zgrajena v 9 stoletju kjer se je v času antike nahajal rimski forum. Danes se v tej cerkvi zaradi fantastične akustike odvijajo razni glasbeni dogodki.

Katedrala Sv. Stošije-svetovno znana cerkev ki je največja v Dalmaciji. Njen zvonik so strokovnjaki ocenili da je bil zgrajen v 15 stoletju. Danes je dostop na ta zvonik omogočen in vam nudi panoramski pogled

Muzej antičnega stekla- steklarstvo in unikatni izdelki iz stekla so tesno povezani z mestom Zadar. V Zadru so odkrili tovarno stekla iz časa antike. V antičnem muzeju lahko pogledate več kot 3000 steklenih izdelkov iz različnih obdobij zgodovine. Prav tako lahko sodelujete v delavnici steklenega nakita.

Kalelagra-v primeru dolgčasa vam svetujemo ene izmed najbolj živahnih ulic v Dalmaciji. Znana kot "srce Zadra"ulica, ki vas bo popeljala mimo živahnih lokalov, okusnih restvarcij in zanimivih stojnicah vse do Foruma pod cerkvijo sv. Donate

3. Najlepše plaže v okolici Zadra

Plaža borik- ena izmed najatraktivnejših plaž v Zadru je zagotovo mestna plaža Borik. To je peščeno-prodnata plaža ki ima betonske predele. Plaž svetujemo družinam z otroci in mladino. Na plaži je tudi urejen vstop v morje za nepokretne in starejše. Na plaži najdemo dve restavraciji in nekaj beach barov ki vam pa tudi ponujajo razne športne in zabavne aktivnosti.

Plaža Kolovare- plaža ki se nahaja v prijetni senci borovega gozda in ima številno ponudbo za športne aktivnosti in zabave je idealna za družine in mladostnike. Plaža Kolovare je kamnito-prodnata plaža, ki je dolga leta nagrajena z Modro zastavo ki predstavo nagrajenosti za čistočo same plaže in morja.

Plaža Zaton- Še ena plaža ki se nahaja v okrilju sence borovega gozda. Plaža zaton je kar 1.5 km dolga plaža ki se nahaja v neposredni bližini Zadra. Družine z otroki so več kot dobrodošle na plaži in lahko uživajo v plitvini čistega morja ali v številnih zabavnih aktivnostih, mladi se lahko preizkusijo v športu ali v vodnih aktivnostih, starejše osebe pa se pred močnim soncem lahko skrijejo v gost borov gozdiček, ki se nahaja za plažo. Hoteli, mobilne hiške Zadar.