Egipt Hurgada

Egipt first minute poletje 2024

V Hurgado iz Ljubljane, Graza, Dunaja.

do 30% popusta

Egipt – popolne all inclusive počitnice  za Hurgada, Sham El Sheikh in Marsa Alam

Vedno nepozabne Egipt počitnice, čakajo na vas! Privoščite si brezskrbne počitnice v Egiptu. V tedenskih ponudbah naše turistične agencije Pocitnice.si popotnikom nudimo letalske polete na različne turistične destinacije Egipta - v Hurgado, Sharm El Sheikh, Marsa Alam. 

Potni listi in viza za vstop v Egipt

Potni list mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev po povratku. Imetniki slovenskih, hrvaških in srbskih potnih listov pridobijo vizo na letališču ob vstopu v Egipt (Hurgada ali Marsa Alam). Cena vize naša od 25 do 30 eur (odvisno od mesta nakupa vize) za vsako osebo. Za potovanja v Sharm El Sheikh imetnikom slovenskih, srbskih in hrvaških potnih listov ni potrebno plačati vize za predel Sinajskega polotoka za bivanja do največ 14 dni. Tuji državljani se morajo pozanimati na egipčanski ambasadi v Ljubljani, kakšni so pogoji za vstop v Egipt. Državljani Bosne in Kosova potrebujejo vizo za vstop v Egipt in so se dolžni sami informirati o postopku pridobitve vize. Postopek za pridobitev vize lahko traja dlje kot 30 dni. V primeru, da potnik ne pridobi vize, ni upravičen do povračila vrednosti rezervacije. Vizo si uredijo sami na egipčanski ambasadi v državi, kjer imajo prijavljeno stalno ali začasno bivališče. Za pridobitev vize so potrebni potovalni dokumenti (letalske vozovnice in voucher za hotel), ki jih uredimo mi.

Hoteli in transfer v Egiptu

V vse naše ponudbe počitnic v Egiptu je vključen tudi prevoz od letališča do hotela in nazaj. Če se odločite v Egipt pripotovati iz tujih letališč, vas na končni destinaciji pričaka angleško govoreči predstavnik, ves čas so vam na voljo tudi naši svetovalci v klicnem centru.

V Hurgadi, Sharm El Sheikhu in Marsa Alamu za vas poiščemo tudi udobne in cenovno ugodne namestitve ter vam svetujemo glede druge turistične ponudbe v teh krajih. Egipt se namreč lahko pohvali z izjemnimi all inclusive hoteli, ki nudijo vrhunske namestitve od 3*, pa vse do luksuznih 5*, nekateri se lahko pohvalijo z živahnim vodnim parkom, ki poskrbi za zabavo in sproščanje adrenalina.

Kupite si podatkovno kartico za internet že na letališču v Hurgadi ali Sharm el Sheiku

Vsem potnikom, ki v času počitnic v Egiptu potrebujejo dostop do spleta, svetujemo, da si na letališču v Hurgadi, Sham El Sheiku ali Marsa Alamu kupijo podatkovno kartico za internet operaterjev ORANGE ali VODAFONE. Cena kartice je običajno med 10 eur do 15 eur. Kartice se razlikujejo glede na prenos podatkov, ki je običajno 10 GB do 130 GB. Polovico podatkov je na voljo za Viber ali WhatsApp, polovica za prenos podatkov. Kartico lahko kupite tudi naknadno, na prodajnih mestih mobilnih operaterjev. Hoteli večinoma sicer imajo brezplačne Wi-fi povezave, vendar se mnogokrat zgodi, da zaradi velikega števila turistov, ki dostopajo do interneta, ta deluje počasi ali pa sploh ne.

Parkiranje na letališču:

Ljubljana (Brnik)

Za parkiranje na Letališču Ljubljana predlagamo parkiranje na zunanjem parkirišču P2. Ob rezervaciji počitniic v naši turistični agenciji Počitnice.si lahko rezervirate parkiranje po znižani ceni 65 eur za 7 noči (8 dni) in 95 eur za 14 noči (15 dni). Ob rezervaciji in plačilu dobite voucher. Ob prihodu na parkirišče vzamete parkirno kartico. Voucher zadnji dan ob odhodu s parkirišča predložite na blagajni parkirišča v TISKANI obliki. Blagajna se nahaja v pritličju parkirne hiše (PH). V primeru zaprtja parkirne blagajne, je zagotovljena druga asistenca (obvestilo visi na oglasnem oknu parkirne blagajne). Doplačilo za parkiranje v parkirni hiši (PH) ali na zunanjem parkirišču P1 znaša 25,00 EUR in je na voljo do zasedenosti vseh parkirnih mest. Doplačilo se poravna na parkirni blagajni pred izhodom.

Graz letališče

Za parkiranje na letališču v Grazu predlagamo parkiranje na parkirišču P3 ali P4. Parkirišča ni mogoče rezervirati vnaprej. Za potnike, ki potujejo s čarterskimi letalskimi poleti in v primeru, da plačajo parkiranje pred odhodom na počitnice na blagajni na letališču. To pomeni, da avto najprej parkirate na parkirišču in nato na blagajni APCOA plačate parkiranje pred odhodom letala.

Več informacij: https://www.flughafen-graz.at/sl/terminal/prihod-parkiranje/parkirisca/parkirisca

Dunaj letališče

Za parkiranje na Dunaju na letališču vam predlagamo PARKING PANDA, ki se nahaja cca 1 km od letališke stavbe. Cena na dan je običajno 8 eur. Za 7 dni na počitnicah plačate 8 dni. Prevoz s kombijem od parkirišča do letališke stavbe (3 minute) in nazaj je vključen. Parkirišče rezervirate preko spletne povezave, plačate zadnji dan ob prihodu na parkirišču. Osebju na parkirišču morate pustiti ključ od avta, saj med vašim bivanjem premaknejo avto.

Povezava za rezervacijo: https://www.pandaparken.at/sl/