• Iskanje
 • Regije
 • Ponudbe
 • Izbrana ponudba
 • Rezervacija
 • Istanbul

  Istanbul

  Istanbul počitnice in potovanje Turčija

  Istanbul ali Consatinopel je eno tistih svetovnih mest, ki ga z lahkoto raziskuješ več dni, več tednov in celo več mesecev. Je prava mešanica kulture, tradicije, vere, zgodovine in sodobnega sveta. Popotnik tukaj res lahko doživi vse, od dih jemajočih razgledov, mestnega vrveža, pestrost mestne tržnice do kulinaričnih užitkov prepletajočega se vzhoda in zahoda. Istanbul  je zaradi svoje raznolikosti primeren prav za vsakogar. Nad Istanbulu boste vsekakor navdušeni, tako posamezniki kot družine z otroki.

  Kako in kam z letalom v Istanbul Turčija

  Turistična agencija Počitnice.si vam organizira odhod v Istanbul z letalom iz Ljubljane, Zagreba, Dunaja, Graza in Munchna. Istanbul je največje mesto v Turčiji in predstavlja zelo pomembno, gospodarsko, kulturno in finančno središče. Istanbul je eno izmed najbolj zaželenih mest za obisk. Istanbul nam zaradi mešanice sodobnosti in bogate zgodovine ponuja posebno potovanje skozi preteklost v sedanjost. V Istanbulu si lahko ogledamo mošeje, cerkve, sinagoge in še bi lahko naštevali. V starem mestnem jedru se nahajajo pomembni objekti iz bogate več tisoč let stare zgodovine. Vsekakor  se je potrebno sprehoditi oziroma zapeljati z ladjico po ožini Bosporja, kjer nas navdušujejo prečudovite  palače nekdanjih otomanskih sultanov. Kot že omenjeno se v Istanbulu se prepletata stari del mesta z zgodovino ter novejši del z osrednjim trgom Taksim, kjer se čuti bolj evropski duh. Tukaj se na ulicah nahaja veliko mladih, ogromno je lokalov, muzejev, restavracij.

  Istanbul last minute hotel

  Na spletni strani pocitnice.si lahko rezervirate poceni počitnice last minute z znižanimi cenami z vključenim letalom do 30 %. Izbirate lahko med hoteli vseh kategorij za pare in družine.

  Deset razlogov zakaj obiskati Istanbul

  1. Veličastna arhitektura: Ker je bil Istanbul prestolnica treh velikih imperijev (rimskega, bizantinskega in otomanskega) je zgodovina mesta eden izmed razlogov zaradi česar je Istanbul doma veličastnih arhitektur.
  2. Božanska hrana: V Istanbulu se prepletajo mešanica bližnjevzhodnega, evropskega, azijskega in afriškega okusa. Istanbul je res pravi gastronomski raj. Na svoj račun boste vsekakor prišli ljubitelji mesa, kruha in seveda tudi vegetarijanci.
  3. Turški bazarji: Najbolj znan veliki turški bazar se je odprl leta 1455 in je skozi leta prerastel v največjo pokrito tržnico na svetu. Ko vstopite na bazar, boste dobili občutek kot da ste vstopili v čudežno deželo. Tukaj prav vsak lahko najde nekaj zase. Preizkusili se boste lahko tudi v svojih pogajalskih sposobnostih, saj je barantanje del turške kulture.
  4. Turški hamam: Zgrajen z namenom fizičnega in duhovnega prečiščevanje ter osebne higiena. Če želite uživati v sprostitvi v tradicionalnem vzdušju je turška kopel ena izmed stvari, ki jih morate poizkusiti.
  5. Bogata turška kultura: Predlagamo obisk muzejev in galerij, ki ohranjajo umetnine iz bogate turške kulture. Priporočamo tudi ogled tradicionalnih turških predstav.
  6. Živahno nočno življenje: V Istanbulu vsekakor pridete na račun ljubitelji zabav in pestrega nočnega življenja. Večinoma se vsi boljši lokali nahajajo ob Bosporju.
  7. Mesto polno neverjetnih znamenitosti: Kljub svoji starosti je Istanbul ohranil veliko znamenitosti iz svoje zgodovine. Najbolj znane: Hagia Sofia, palača Topkapi, Veliki bazar...
  8. Naravne lepote mesta: Poleg vseh kulturnih znamenitosti ima Istanbul tudi kar nekaj naravnih lepot. Uživate lahko v vožnji skozi ožino Bospor ali pa občudujete in uživat ev naravi na Prinčevih otokih.
  9. Turška gostoljubnost: Turki so dobro znani po svoji gostoljubnosti. Gosta vedno zabavajo po svojih najboljših močeh.
  10. Dostopnost: Vsekakor je mesto Istanbul dobro povezano z večino letališč v Evropi, kar daje mestu velik plus.

  Top 10 znamenitosti Istanbula

  1. Hagia Sofia: Po preoblikovanju cerkve v mošejo, potem ko so osmani osvojili Istanbul, do nadaljnje predelave v muzej v 20 st. je Hagia Sofia postala ena izmed najbolj cenjenih znamenitosti v Istanbulu.
  2. Palača Topkapi: Veličastna palača ob Bosporju. Ogromen kompleks je bleščeč prikaz islamske umetnosti z razkošnimi dvorišči. Palača je tako ogromna, da boste za ogled cele potrebovali vsaj pol dneva.
  3. Modra mošeja: Zgrajena med leti 1609 in 1616, po končani garanciji povzročila veliko razburjenja v islamskem svetu, saj je imela šest minaretov, enako število ima velika mošeja v Meki. Postavili so še sedmi minaret, ki je bil podarjen Meki, da bi preprečilo vsa nadaljnja nesoglasja. Modra mošeja je dobila ime po notranji dekoraciji več tisoč ploščic imenovanih Iznik. Zaradi čudovite notranjosti in posebnega barvnega učinka je to ena izmed najlepših dosežkov osmanske arhitekture.
  4. Ulica Istiklal in Taksim: Sta sodobni živahni ulici z ogromno restavracijami in kavarnami. Na Taksimu se nahaja veliko hotelov, trgovin in restavracij. Še posebej radi v tem predelu stanujejo vsi obiskovalci Istanbula.
  5. Sulejmanova mošeja: Leži visoko na hribu na okrožju Sultanahmet. Za Suljemana Veličastenga jo je zgradil slavni otomanski arhitekt Sinan med leti 1549 in 1575.
  6. Bazar začimb: Je kraj, kjer si lahko privoščite in kupite suho sadje, oreščke, zelišča in ogromno različnih vrst začimb.
  7. Palača Dolmabahçe: Kaže vpliv evropske arhitekture na osmansko cesarstvo. Vrtovi so obdani s fontanami in cvetličnimi gredicami. V notranjosti se prepletajo baročni, neoklasicistični in osmanski elementi.
  8. Muzej turške in islamske umetnosti: Je velika atrakcija za vse, ki jih zanima otomanska in islamska umetnost. Tukaj si lahko ogledate paleto slogov turških preprog, razstave keramike in lesa.
  9. Stolp Galata: Genoveški stolp zgrajen v 14. st. iz katerega se razprostira čudovit panoramski razgled na mesto Istanbul.
  10. Muzej preprog: Za mnoge ljudi mora potovanje v Istanbul vsebovati vsaj en ogled trgovine s preprogami. V muzeju si lahko ogledate in izveste več o dediščini in umetnosti preprog.

   

  Prijavite se za prejemanje naših najboljših ponudb!
  V naši ponudbi imamo preko 30.000 hotelov in 400 različnih destinacij z letalom ali lastnim prevozom. Prosimo označite kaj vas zanima:
  Vse ponudbe počitnic na enem mestu

  Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

  Strinjam se