Tenerife, Kanarski otoki

Akcija iz Trevisa pri Benetkah
do 30% popust

Kanarski otoki – večna pomlad na otokih Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura in Lanzarote

Stari Grki so jih imenovali 'Srečni otoki', danes pa so Kanarski otoki znani kot destinacija večne pomladi, ki vabijo s prečudovitimi plažami, idiličnimi zalivi ter božanskimi razgledi.

S Počitnice.si poletite na otoka Tenerife in Gran Canaria z direktnimi leti iz Trevisa pri Benetkah, Graza, Dunaja, Salzburga, Münchna in Bologne.

Za lažjo odločitev smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov kaj početi na Tenerifi:

1. Tenerife se nahajajo v Atlantskem oceanu. Tenerife so del Španije. Valuta je euro, z letalom potujete lahko z osebno izkaznico ali potnim listom. 

2. Morje ima običajno med 20 in 23 stopinjami ves čas razen januarja do marca, ko je hladnejše. Zato je morje večino leta primerno za kopanje.

3. Temperature zraka so med oktobrom in aprilom med 20 in 28 stopinjami Celzija. Med majem in septembrom so temperature zraka med 25 in 32 stopinjami. Ko raziskujete otok imejte s seboj toplejše oblačilo, saj se na izletih vreme hitro spremeni in bo npr. pri hotelu 27 stopinj, na severu pa 10 stopinj. 

4. Poleti priporočamo rezervacijo namestitve, v katerih imajo sobe ali apartmaji klimo. Vse namestitve na naši spletni strani imajo opis, v katerem je navedno ali imajo sobe oziroma apartmaji klimo. Pozimi klima v sobah ni nujna, saj se ponoči ozračje ohladi.

5. Predlagamo, da si rentacar rezervirate pred prihodom na destinacijo in ga prevzamete na letališču in ga potem tudi vrnete na letališču, saj je to najceneje. Najcenejši ponudnik za rentacar je AUTOREISEN, ki je lokalni ponudnik na otoku. Ob rezervaciji nič ne plačate. Za plačilo rentacarja na licu mesta morate obvezno plačati s kreditno kartico in imeti s seboj vozniško dovoljenje. Cena za avto za 7 dni je običajno med 100 in 200 euri. Dodatnih zavarovanj in stroškov ni. Od letališča do Playa de las Americas, Costa Adeje ali Los Cristianos je 20 km in boste brez težav tudi sami našli.

6. Iz juga na sever otoka pelje avtocesta. Cestnine na avtocesti se ne plačujejo.

7. Vse plaže na Tenerifi so javne plaže. Tudi če niste rezervirali hotel ali apartmaje ob plaži, jih lahko obiščete. Če želite ležalnik in senčnik, je potrebno plačati dnevni najem med 15 eur in 19 eur za 2 ležalnika in senčnik. Če boste šli popoldne na plažo, je običjano najem cenejši ali pa ga sploh ne zaračunajo.

8. Obvezno obiščite Loro Park, ki se nahaja na severu otoka. Loro Park ni živalski vrt kot ga mi poznamo, ampak si po urah sledijo predstave: orke, morski levi, delfini,... zato je dobro, da si preberete točen program ob vhodu v park, da ne boste zamudili predstav. Iz juga otoka do Loro Parka je dobro uro vožnje po avtocesti. 

9. V Costa Adeje priporočamo, da obiščete Siam park, ki je vodni park s tobogani.

10. Predlagamo vam, da obiščete vulkan El Teide oziroma nacionalni park Pico el Teide. Predlagamo, da se pripeljete iz zahodne strani. Cesta je nova in široka in ima veliko postankov ob cesti za slikanje. Panoramska vožnja je zelo lepa, saj se dvignete z avtom do 2.300 m. Narejene so tudi sprehajalne potke, ki so primerne za odrasle in otroke. Sprehod ni nevaren. 

11. Če bi radi videli vrh vulkana El Teide se lahko do 200 m pod vrhom peljete z gondolo. Vožnjo z gondolo morate vnaprej rezervirati in plačati. Nakup kart za gondolo na licu mesta ni mogoč. Če želite od vrha gondole priti čisto na vrh vulkana, potrebujete dovoljenje nacionalnega parka, za katerega zaprosite preko spletne strani nacionalnega parka cca. 2 meseca pred odhodom na dopust. Lepi razgledi so tudi brez gondole že iz višine 2.300 m. V parku ob cesti so tudi restavracije, da se lahko ustavite.

12. Sprehanjanje po mestih je varno. Za turiste je lepo poskrbljeno. Okolica je urejena.

13. Pazite, da ne puščate v avtu vrednejših stvari, da koga ne zamikajo.

14. Parkirajte na označenih mestih, ne pozabite plačati parkirnine.

15. Predlagamo, da na zahodu obiščete mestece Los Gigantes, kjer so čudoviti naravni klifi. Iz tega kraja vozijo ladjice na ogled kitov in delfinov. Mesto na ladjici si rezervirajte vnaprej. Malce naprej najdete čudovito hribovsko vasico Masca, ki je bila zatočišče gusarjev in nudi ogled čudovite narave.

16. V krajih Playa de Las Americas, Costa Adeje in Los Cristianos je veliko zanimivih barov in lokalov, ki jih lahko obiščete med večernim sprehodom.