Belek resort all inclusive za čudovit dopust

Belek resort je zadnja leta izredno popularno dopustniško mesto, saj obiskovalcem ponuja prav vse, kar bi si od dopusta želeli- peščene plaže, osvežilno morje, dobro hrano in še mnogo več. Mestece na obali Sredozemskega morja pa ne ponuja zgolj dopustovanja na ležalniku na plaži, temveč bo nekaj zase našel tudi ljubitelj zgodovine, narave ali gorá. Preverite odlične ponudbe za poletni oddih ob čudovitem morju, kjer si boste maksimalno odpočili od vsakodnevnih skrbi in stresa.

Belek resort

Mesto Belek - hotel v zgodovinskem mestu in regiji

Turška obala Sredozemskega morja je danes izredno priljubljena poletna destinacija in privabi turiste iz cele Evrope kot tudi iz bolj oddaljenih krajev. Mnogi raje dopustujejo na turški obali kot na grški, saj je ta načeloma manj obljudena in tudi ugodnejša. Gloria hotel Belek se tako nahaja v turški pokrajini Antalyi, ki je znana po čudovitih plažah, hkrati pa tudi po izjemni zgodovini.

V času antike je bila regija znana pod drugim imenom, in sicer kot Pamfilija. V grščini ime dobesedno pomeni »mešana plemena ali narodi« in je bila na začetku grška država, po porazu Kreza pa perzijska. Regija je kmalu spet postala grška oziroma makedonska z Aleksandrom Velikim na čelu. V rimskem obdobju je bilo to območje del rimske province Likije in je predstavljala pomembno središče trgovine in kulture. V tem obdobju so bila zgrajena številna čudovita mesta, kot so Perge, Aspendos, Side in Termessos, ki so danes prav tako pomembne turistične znamenitosti.

V srednjem veku je bila regija pod vplivom Bizantinskega cesarstva. V 13. stoletju so to območje osvojili Turki Seljuk in ga naredili za svojo osmansko provinco. V začetku 20. stoletja je bila regija vključena v novo republiko Turčijo in je doživela hitro gospodarsko in družbeno rast. V 70. letih 20. stoletja je vlada začela spodbujati turizem v regiji, kar je privedlo do velikega razvoja turističnih kapacitet, urejenih plaž in gostinske ponudbe. Danes je regija Antalya ena najpomembnejših turističnih destinacij v Turčiji in privablja milijone turistov vsako leto.

Obiskovalci lahko uživajo v sončenju na čudovitih plažah Belek hotelov, obiščejo antična mesta, se sprehodijo po gorah Taurus in uživajo v tradicionalni kulinariki. Regija je tudi znana po svojih luksuznih Belek hotelih in Belek resortih, ki ponujajo vrsto storitev in zabavnih dejavnosti, kot so golf igrišča, spa tretmaji, vodni parki in različne vodne športe.

Belek: all inclusive izkušnja Turčije

Če svoj dopust radi preživljate na plaži s kakšno dobro knjigo v rokah in pa kozarcem hladne pijače, je turška južna obala kot nalašč za vas. Kljub izjemno atraktivnim plažam, pa je obisk določenih drugih znamenitosti v bližini skoraj nujno potreben. Nekaj bolj ali manj turističnih točk, ki so vredne ogleda in se nahajajo v bližini hotelov in Belek resortov, npr. Gloria Hotel, Belek Imperial Hotel - all inclusive, je:

  • Antično gledališče v Aspendosu: zgrajeno je bilo v 2. stoletju n. št. in je bilo eno izmed najpomembnejših prizorišč v antični Pamfiliji. Zgrajeno v obliki polkroga, s kapaciteto za približno 15.000 ljudi. Glavni oder je bil zgrajen iz marmorja, okrašen z reliefi in stebri ter bogatim okrasjem. Gledališče je bilo uporabljeno za grške in rimske komedije ali tragedije, gladiatorske igre. Obnovljeno je bilo v 13. stoletju, ko so ga uporabljali seldžuški Turki kot karavansaraj. Danes se v gledališču odvijajo različne predstave in koncerti. V poletnih mesecih je prizorišče še posebej živahno, saj se v okviru festivala Aspendos vsako leto odvijajo različne kulturne prireditve, kot so koncerti klasične glasbe, balet in opera. Je pomemben del turistične ponudbe v Turčiji, saj predstavlja eno izmed najbolj ohranjenih rimskih gledališč na svetu. Za obiskovalce je to priložnost, da se sprehodijo skozi zgodovino in se naučijo več o antični kulturi in umetnosti.
  • Vznožje Taurusa in vas Ormana: nahaja se na hribu, obdanem z zelenimi gozdovi in s pogledom na Egejsko morje. Vasica ima le nekaj prebivalcev in ohranja tradicionalno turško arhitekturo ter življenjski slog. Vasica je poznana predvsem po unikatnih hiškah, ki so zgrajene iz kamna in lesa brez uporabe cementa ali žebljev.
  • Gondola Olympos Teleferik: gre za gondolo, ki se vzpenja na vrh gore Tahtali in je s svojimi 2365 metri najvišji vrh celotne turške riviere. Gondola je dolga približno 4350 metrov, vožnja pa traja približno 10 minut. Obiskovalci lahko uživajo v osupljivih razgledih na obalo, gore in zelene gozdove. Na vrhu gore Tahtali se nahaja razgledna ploščad, od koder se ponujajo spektakularni razgledi na okoliško pokrajino.
  • Green Canyon (Zeleni kanjon): gre za slikovito dolino, ki jo je oblikovala reka Manavgat, in je znana po svoji kristalno čisti vodi, visokih stenah in bujnem rastju okoliških gozdov. Dostopen le z ladjico ali čolnom, zato je to priljubljena izletniška točka za turiste, ki obiskujejo regijo. Med plovbo se obiskovalci lahko naužijejo razgledov na okoliške gore, opazujejo ptice in druge živali v naravnem habitatu ter se ohladijo v kristalno čisti vodi reke Manavgat. Ob obali Green Canyona se nahajajo tudi skrite plaže, kjer se lahko obiskovalci sprostijo in uživajo v sončenju …

Peščene plaže za Belek all inclusive izkušnjo

Dopustovanje v Belek Imperial Hotel - all inclusive pa ne bi bilo pravo, če se ne bi kopali na eni izmed čudovitih plaž, ki jih regija ponuja. Najbolj popularne med njimi so:

  • Plaža Kadriye: odlična izbira za družine z majhnimi otroki, saj ima plitko vodo in beli pesek. Plaža je tudi zelo široka, zato je dovolj prostora za vse obiskovalce,
  • Plaža Serik: priljubljena med tistimi, ki želijo uživati v mirnem in sproščujočem okolju. Ponuja beli pesek, kristalno čisto vodo in senčne terase za sprostitev,
  • Plaža Boğazkent: odlična izbira za tiste, ki iščejo nekaj miru in tišine. Ta plaža ponuja lepo belo peščeno obalo, kristalno čisto vodo in mirno okolje za sprostitev …

Čudoviti hoteli Belek all inclusive ponudba

V ponudbi najdete številne čudovite hotele Belek all inclusive, ki ponujo vse, kar si človek na dopustu želi. Prvi izmed takih je Belek Imperial hotel - all inclusive. Ta ponuja prav vse, kar človek na dopustu potrebuje - udobno posteljo, prostorno hotelsko sobo, odlično hrano in pijačo, dostop do plaže in notranjih bazenov. Drug takšen pa je Gloria hotel Belek. Resort se lahko pohvali s čudovitim igriščem za golf, prav tako pa ponuja čudovite hotelske sobe, v katerih si boste primerno oddahnili.