Blue Lagoon Malta je pravi raj na Zemlji

Blue Lagoon Malta je otoček, ki ima takšno turkizno vodo, ki je ne boste našli nikjer drugje. Modra laguna je namreč prekrasen turkizni zaliv, ki se nahaja med otokoma Comino in Cominotto. Možnosti, kako priti do tja, je več. Prva in najenostavnejša je, da se odpravite na celodnevni izlet z ladjico, ki povezuje Blue Lagoon in Malto. Na poti do tja boste lahko opazovali mogočne klife, ki so za to obalo zelo značilni. 

Druga možnost je, da se z avtobusom ali avtomobilom odpeljete do severozahoda otoka, kjer vas bo pričakal trajekt. Slednji vozi vsake 45 minut in vas pripelje direktno do omenjenega zaliva. Zadnja možnost pa je primerna za tiste, ki se želite do raja na Zemlji odpraviti z otoka Gozo. Trajekt namreč znani zaliv povezuje s pristaniščem Mgarr.

Blue Lagoon Malta

Se sprašujete, zakaj se sploh odpraviti do Modre lagune oz. Blue Lagoon? Malta je že sama po sebi znana po lepih plažah in kristalno čistem morju, a mnogi turisti trdijo, da je prav omenjen zaliv ena najlepših točk v Sredozemskem morju. Voda, ki je neverjetno turizne barve, je poleti prijetno topla, zato je idealna za kopanje. To pa še ni vse! Zaliv bo navdušil tudi strastne potapljače, saj je tukajšnje podvodno življenje zelo pestro. Prepričani smo, da izleta ne boste obžalovali, četudi boste cel dan le poležavali na ladjici in uživali ob pogledu na prekrasno naravo okoli vas.

Malta znamenitosti so raznovrstne in ponujajo marsikaj

Vas zanima kaj še obiskati poleg zaliva Blue Lagoon? Malta ponuja nekaj za vsakega – ljubitelje morja in sonca, zgodovine, mest, dobre hrane in filmskih uspešnic. Skrbi, da bi se na počitnicah dolgočasili, so torej povsem odveč.

Zgodovinske navdušence bo navdušila več kot 7.000 let stara dediščina

Ste vedeli, da se prav zaradi bogate zgodovinske in kulturne dediščine splača odpraviti na Malto? Znamenitosti, povezanih s 7.000 let staro malteško zgodovino, je namreč ogromno. Zaradi pomembne strateške pozicije sredi Sredozemskega morja, je bil otok dolga leta križišče različnih kultur. Prav tu so svoj pečat pustili Feničani, Arabci, Rimljani, Normani, Bizantinci, vitezi reda sv. Janeza, Francozi in Angleži. Območje je zato zgodovinsko gledano zelo pomembno. Na otoku lahko najdemo megalitske templje, edini podzemski prazgodovinski tempelj na svetu Ħal Saflieni Hypogeum, razne trdnjave, obzidja, katedrale, podzemne jame in še in še. Še niste prepričani, ali bi obiskali otok Malta? Poceni potovanje vas bo napolnilo z novimi znanji in spoznanji, zato se boste domov vrnili z nešteto fotografijami in novimi zgodbami.

Malta znamenitosti - otok slovi po čarobnih srednjeveških mestecih z lepimi ulicami

Poleg tega, da je Malta poceni potovanje, kamor se lahko odpravi prav vsak, pa to ni edini razlog, zakaj obiskati ta del sveta. Tisti, ki radi uživate na plažah, a se popoldne ali zvečer z veseljem tudi sprehodite po starih mestnih središčih, je to idealna destinacija za vas.

Veste katero je glavno mesto otoka Malta? Znamenitosti polna La Valletta, seveda! Slednja slovi kot najmanjša prestolnica na svetu, saj je videti kot nekakšna trdnjava. Stari del mesta je celo uvrščen na Unescov seznam kulturne dediščine, zato je zagotovo vreden ogleda.

Prav tako je super doživetje ogled nekdanje prestolnice otoka – mesta Mdina, ki je prav tako obdano z obzidjem. Tukaj vas bodo navdušile predvsem zanimive ulice z belimi hišami, na svoj račun pa bodo spet prišli ljubitelji zgodovine. Prav tu je namreč nekoč stanovala kraljeva družina. V bližini se nahaja tudi mesto Rabat, ki pa bo všeč predvsem tistim, ki jih srednjeveške ulice ne očarajo preveč. Je namreč malce modernejši in zato zagotovo vreden obiska.

malta znamenitosti in čudovita mesta

Odpočijte si na številnih sanjskih plažah

Iščete destinacijo, kjer si boste zares odpočili? Kjer boste uživali v plavanju, sončenju in pitju koktejlov? Potem odletite na Malto! Poceni potovanje na to sredozemsko destinacijo bo zagotovo eno tistih, ki si jih boste zapomnili za vedno. Poleg zaliva Blue Lagoon Malta ponuja še veliko drugih plaž, kjer se boste spraševali, zakaj jih niste obiskali že prej. Med njimi so St. Paul's Bay, Armier Bay, Ġnejna Bay, Paradise Bay, St. Peter's Pool in številne druge. Za večino je značilna mehka bela mivka, zato se boste počutili, kot da ste prispeli na neko tropsko destinacijo.

Odpravite se v vasico vašega najljubšega risanega junaka

Vas zanima, česa se mnogi najbolj veselijo ob prihodu na Malto? Znamenitosti, ki bo zagotovo navdušila tudi vas – Popeye Village. To je umetna vasica oz. tematski park, kjer so v 80. letih snemali film o junaku Popaju. Če ste tudi vi zaradi njega vzljubili špinačo, morate vasico vpisati na svoj potovalni seznam.

Blue Lagoon Malta – poceni potovanje za vsak žep

Se še vedno sprašujete zakaj se odpraviti ravno na sredozemski otok Malta? Znamenitosti tukaj res ne manjka, temperatura morja je zelo prijetna, plaže slovijo po kristalno čistem morju in kar je najboljše od vsega – z nizkocenovnim prevoznikom lahko na otok priletite iz bližnjega Zagreba ali Benetk! Zato ni nič čudnega, da je Malta poceni potovanje, ki si ga danes lahko privošči prav vsak.