Dubaj hoteli: od ugodnosti do prestiža

Dubaj hoteli so na voljo vse od nižjega ranga pa do izredno prestižnih, luksuznih možnosti. Na voljo je izjemno širok izbor hotelov, primernih za vse vrste turistov. Ponujajo vse od zgolj nočitve do all inclusive storitev, mnogi hoteli pa vsebujejo še marsikatere zanimive storitve, kot so luksuzne trgovine, vodni parki in še marsikaj. 

Dubaj hoteli običajno nudijo restavracije z avtentično hrano iz različnih predelov sveta, prav tako pa imajo hoteli v Dubaju tudi bare, v katerih so na voljo tudi alkoholne pijače, ki sicer drugod niso dovoljene. Nekateri Dubaj hoteli so resnično arhitekturno čudo, kot so na primer Burj Khalifa, Burj Al Arab, Me Dubai, Jumeriah Dar Al Madyaf, W Dubai in Hotel Atlantis. Ti hoteli so že sami po sebi turistična atrakcija in jih je vredno pogledati že vsaj od zunaj.

Dubaj hoteli

Dubaj cene: ugodno z nekaj predhodne koordinacije

Dubaj cene so v splošnem znane kot izjemno visoke, saj mesto velja za enega izmed najbolj prestižnih lokacij na svetu. Je raj za ljubitelje luksuznih trgovin in razkošja, saj ponuja možnost nakupovanja vrhunskih blagovnih znamk. A kljub temu je z malo koordinacije pred odhodom mogoče najti načine, kako v mestu preživeti, ne da bi pri tem popolnoma izčrpali svojo denarnico. Dubaj cene so v AED oziroma Arab Emirates Dirham, pri čemer 1 EUR šteje 4 AED.

Dubaj cene zelo odvisne od tega, ali si nekaj privoščimo v restavraciji ali pa kupimo v trgovini. Prav tako so zaradi težje dobave ali restriktivnih zakonov (prepoved alkohola) nekateri izdelki specifično dražji, zato se jih je bolje izogibati. Zato je poraba denarja v Dubaju bolj ali manj v rokah vsakega obiskovalca: lahko zapravi ogromne količine, lahko pa se z malo iznajdljivosti in organiziranosti tudi izogne porabi večjih vsot denarja. 

Kot dodaten nasvet kako v Dubaju privarčevati nekaj denarja je uporaba javnega prevoza. Namesto taksijev torej uporabite javni prevoz (avtobus, podzemna železnica). Obiščete lahko tudi določene brezplačna atrakcije kot so plaže, tržnice in parki. V trgovinah, kjer cene niso fiksne, se lahko tudi pogajate in si tako prihranite kakšen evro oz. AED. Pazite edino na prijazno in spoštljivo komunikacijo.

Nasveti za potovanje v Dubaj

Nasveti za potovanje v Dubaj bodo definitivno prišli prav vsakemu tipu turista, ne glede na to ali išče bolj ugodno potovanje ali si želi bolj luksuzne izkušnje. Naštejmo nekaj nasvetov:

  • S seboj vzemite poletna oblačila ne glede na letni čas. Temperature se le redkokdaj spustijo pod 25 stopinj celzija, zato bo vsako toplo oblačilo odveč. Prav tako je vedno obvezna krema za sončenje, pokrivalo in sončna očala, saj lahko sonce zares močno pripeka.
  • Ženske naj bodo oblečene manj razgaljeno. Najboljše so obleke, ki ne razkazujejo dekolteja, ramen in kolen.
  • Izogibajte se javnemu izkazovanju ljubezni in javni opitosti. Za oba dejanja so predpisane visoke kazni, čeprav je v hotelih načeloma oboje sprejemljivo.
  • Kljub visokim temperaturam je vseeno zelo priporočljivo imeti s seboj jopico ali kakšen rezerven kos oblačila. Notranji prostori so praviloma ohlajeni na 18 stopinj celzija, zato lahko ob tako veliki temperaturni razliki med zunanjostjo in notranjostjo z lahkoto zbolimo.
  • Hrana v bližini turističnih atrakcij je mnogo dražja. Združeni Arabski Emirati imajo bogato in zelo okusno kulinariko, zato je definitivno priporočljivo vsaj enkrat poskusiti njihove lokalne jedi, ki pa bodo cenejše in v mnogih primerih tudi boljše, kadar ne gre za restavracije v bližini turističnih lokacij.
nasveti za potovanje v dubaj

Nasveti za potovanje v Dubaj: mobilne aplikacije so vam lahko v pomoč pri iskanju zanimivosti

Nasveti za potovanje v Dubaj bodo prišli prav tudi pri mobilnih aplikacijah, ki lahko znatno olajšajo vsako turistično izkušnjo. Naštejmo nekaj najbolj uporabnih:

  • Zomato: Zomato je njihova najbolj uporabljena mobilna aplikacija za dostavo hrane. Namesto, da sprašuje po lokaciji, aplikacija uporablja kar GPS, zato lokacije ni potrebno ročno vnesti.
  • Entertainer: je najboljša aplikacija za manjšo porabo denarja, saj so na njej prikazane restavracije, storitve in aktivnosti, pri katerih je mogoče dobiti dva za ceno enega. Neizkoriščene kupone za brezplačno hrano in ostale aktivnosti je mogoče tudi poslati prijatelju.
  • Careem: je njihova različica Uberja, s pomočjo te mobilne aplikacije pa je zelo preprosto naročiti poceni taxi.
  • RTA: RTA (Roads & Transport Authority) je mobilna aplikacija, ki na zelo pregleden način prikazuje vse poti in urnike javnega transporta.

Predhodna koordinacija potovanja v Dubaj bo naredila potovanje zares odlično

Z nasveti za potovanje v Dubaj je mogoče zelo izrazito optimizirati potovanje in ga narediti maksimalno prijetnega. Načeloma bodo tudi Dubaj hoteli v veliko pomoč pri organizaciji in koordinaciji potovanja, saj je osebje v hotelih večinoma zelo prijazno in so pripravljeni pomagati. Dubaj cene so načeloma visoke, vendar je s pomočjo naštetih aplikacij in določeno mero iznajdljivosti možno počitnice v Dubaju preživeti tudi pretežno nizkocenovno.