Egipt zanimivosti in znamenitosti, ki si jih morate ogledati

Egipt zanimivosti. Na kaj najprej pomislite? Na dom starodavnih faraonov, ki je poln osupljivih templjev in grobnic, katere navdušijo vse, ki jih obiščejo. Res je, brez da jih obiščete, ne smete zapustiti Egipta. Vendar pa grobnice niso vse kar si lahko ogledate in doživite. Obsežna območja puščave kar vabijo k pustolovščinam s štirikolesniki, čudoviti koralni grebeni in razbitine v Rdečem morju so raj za vse, ki se želijo preizkusiti v potapljanju in doživeti čisto nove dimenzije - lepote podvodnega sveta. Tudi križarjenje po znameniti reki Nil je vabljiva izkušnja, ki jo ponuja Egipt, kjer zanimivosti kar ni konca.

Egipt 2

Ljubiteljem plaž priporočamo obisk Sinaja ali obale Rdečega morja, kjer se boste lahko do sitega naužili sonca, medtem pa vsem, ki jih zanima arheologija, priporočamo izlet v Luksor, kjer boste ostali brez besed, saj boste imeli zgodovino kot na dlani. Kairo ponuja vse za sladokusce, ki želijo preizkusiti lokalno hrano, oaza Siwa in Asuan, pa pričarata delček počasnega tempa podeželja.

Ker Egipt ponuja zanimivosti na vsakem koraku, boste imeli veliko za videti in za početi. Združili boste lahko kulturo, pustolovščine in sproščanje na enem samem potovanju. Svetujemo vam, da načrtujete katere kraje si želite ogledati, mi pa vam bomo ponudili nekaj idej, da vam bo lažje.

Egipt zanimivosti: piramide v Gizi

Piramide v Gizi so zadnje ohranjeno čudo izmed sedmih čudes starodavnega sveta in ena najbolj prepoznavnih znamenitosti na svetu. Skrivnostna Sfinga s telesom leva in glavo človeka, varuje grobnice faraonov Khufuja (Keopsova, tudi Velika piramida), Khafreja (Kefrenova) in Menkaure (Mikerinova), ki so na vrhu seznama znamenitosti Egipta, ki si jih je treba ogledati. Pogosto so tudi prva točka, kamor se obiskovalci odpravijo po prihodu in veljajo za vrhunec Egipt potovanja.

Veliko obiskovalcev omeji svoj obisk na planoti Giza le na piramide in Sfingo, vendar je mogoče videti še veliko več – grobnice visokih uradnikov in ostalih pogrebnih kompleksov na vzhodnem pokopališču ob Keopsovi piramidi, ki so odprte za javnost.

Egipt zanimivosti

Egipt znamenitosti: Templji in grobnice v Luxorju

Če ste se odločili, da boste obiskali Egipt znamenitosti, ki jih nikakor ne smete izpustiti, so zagotovo grobnice in templji v Luxorju. Mesto, ki leži ob reki Nil, slovi po Dolini kraljev, templju Karnak in Hatšepsutinem spominskem templju. Na vhodnem bregu Luxorja se nahaja sodobno mesto z živahnim trgom, templjem Karnak in slovitim muzejem. Na zahodnem delu so bujna kmetijska zemljišča ter puste skale, kamor se lahko odpravite na ogled večine znamenitosti Egipta. Zaradi njihovega velikega števila, kraj imenujejo največji muzej na prostem na svetu.

Ker je Egipt zanimivosti polna država, še vedno navdušuje zgodovinarje in arheologe. Posebej Dolina kraljev, kjer leži 63 grobnic in kjer so pokopani številni privilegirani plemiči ter glavne kraljevske osebnosti, nudi vpogled v moč in bogastvo faraonov in privlači turiste iz vsega sveta. Tukaj se nahaja tudi ena največjih zanimivosti Egipta, ki je tudi med najbolj obiskanimi – Tutankamonova grobnica, znana po prekletstvu.

Egipt znamenitosti: mesto Asuan

Mesto Asuan leži ob vijugastih rokavih Nila in je popoln kraj za nekajdnevni postanek in počitek. Tukaj so obiskovalci obkroženi z oranžnimi sipinami, ki ustvarjajo čudovito kuliso za sproščeno vzdušje. Rečni trajekt vas lahko prepelje na otok Elephantine, kjer se boste sprehodili po pisanih ulicah nubijskih vasi. Odločite se lahko tudi za izlet s kamelo in se sprostite v eni od restavracij na rečnem čolnu ter opazujete kako mimo vas plujejo feluke z značilnimi jadri.

Najbolj sproščen način ogleda okoli asuanskih otokov vam zagotovo nudi najem faluke, s katere boste lahko videli lokalne znamenitosti Egipta, veliko pa je tudi zgodovinskih objektov in številnih templjev.

Egipt znamenitosti

Egipt hoteli: Hurgada, Sharm Ek Sheikh in Marsa Alam

Egipt hoteli nudijo vse kar potrebujete. All inclusive počitnice omogočajo čas za sproščanje in uživanje ob odlični hrani in pijači, pri tem pa si lahko privoščite različne oglede in potovanja v okoliške kraje. V turistični agencije Pocitnice.si vam nudimo različne destinacije, ki jih nudi Egipt Hoteli so dobro ocenjeni, kar si lahko preberete tudi na naši spletni strani, kjer boste našli mnenja številnih dopustnikov, ki so potovali z nami.

Iz izkušenj vemo, da je načrtovanje dopusta za marsikoga stresno opravilo, zato je najboljša izbira all inclusive turistična ponudba, kjer agencija organizira vse potrebno. Glede na izkušnje, ki jih iščete, vam bomo predlagali najprimernejšo destinacijo, v katero so vključeni obroki, neomejena brezalkoholna pijača, pogosto tudi varstvo otrok in animacije, vključena je tudi cena za nekatere izlete, zabave ob bazenih in različne dodatne dejavnosti, ki jih nudijo Egipt hoteli.

Egipt hoteli z all inclusive ponudbo so torej primerni za tiste, ki boste izkoristili vse kar jim takšno letovanje ponuja, pri tem pa je treba vedeti, da je takšna izbira finančno ugodnejša, kot če se odločite za Egipt potovanje v lastni režiji in za posamično plačevanje storitev.

Izberite odlično ocenjen hotel Grand Makadi v Hurgadi, morda Serenitiy Fun City ali Desert Rose, lahko pa se odločite za Royal Albatros Moderna hotel v Sharm el Sheikhu. To je le nekaj možnosti, na voljo pa so vam še mnoge druge nastanitve, med katerimi boste zagotovo našli najboljšo zase.