Grčija, Kreta za avanture in ljubitelje plaž - Počitnice.si

Kreta (Grčija) je največji grški otok ter 5. največji otok v Mediteranu. Obiskovalce navdušuje z rajskimi peščenimi plažami in toplim morjem, hkrati pa je polna zgodovinskih znamenitosti. Kreta, Grčija, je namreč zibelka prvih civilizacij v Evropi- Knosos je najstarejše evropsko mesto. Poleg zgodovinskih navdušencev pa je Kreta priljubljena destinacija tudi za avanturiste- našli boste namreč mnogo podvodnih atrakcij, povzpnete se lahko na 2000 m, sprehodite se lahko skozi največji kanjon v Evropi … Zagotovite si popoln oddih od stresnega vsakdana na rajskih plažah, ki jih ponuja Kreta.

Kreta Grcija

Kreta - Grčija in grška mitologija Knososa

Mesto Knosos je središče starodavne minojske kulture, ki se je razvila prav na Kreti. Grčija je namreč polna arheoloških ostankov, ki pričajo o začetku antične civilizacije, ki je močno vplivala na razvoj zahodne civilizacije. Minojska kultura je tako ena starejših zahodnih civilizacij- strokovnjaki ocenjujejo, da se je razcvet minojske kulture zgodil že v bronasti dobi.

Morda je bolj kot sama kultura Minojcev danes poznan mit o Minotavru. Ob prvih raziskovanjih Knososa je arheolog Arthur Evans namreč našel vzporednice med palačo Knosos in mitološkim labirintom, ki naj bi ga dal sezidati kralj Minos za svojega sina Minotavra. Zagotovite si torej obisk te pred-antične civilizacije še danes in obiščite vse prečudovite znamenitosti, ki jih ponuja Kreta. All inclusive hoteli na Kreti, apartmaji in ostala ponudba vas čaka na naši spletni strani. Pazite le, da se ne izgubite v neskončnem labirintu z Minotavrom!


Kreta: all inclusive uživanje na rajskih plažah

V kolikor se odločite za obisk Krete, Grčije na sploh in vseh ostalih njenih otokov, pa seveda v poštev pride tudi uživanje na toplem soncu in peščenih plažah. Teh ogromno ponuja ravno Kreta. Kreta all inclusive paketi bodo poskrbeli, da boste na svojem oddihu še dodatno uživali v celotni izkušnji. Apartmaji ter hoteli all inclusive iz naše spletne strani bodo poskrbeli, da boste lahko uživali v številnih rajskih plažah.


Kreta - all inclusive doživetje na plaži Balos

Za eno najlepših plaž na Kreti, gotovo velja plaža Balos. Skoraj tropska voda, po barvi in temperaturi, je popolna za oddih. All inclusive izkušnja vam omogoča kopanje v čudoviti vodi na peščeni plaži, ki je v resnici laguna, ujeta med dva rta. Apartmaje in ostalo ponudbo najdete na naši spletni strani.


Kreta - Grčija in peščena plaža Elafonissi

Plaža Elafonissi velja za prav posebno plažo, saj je zaradi školjk obarvana roza, voda pa daje čudovit moder odtenek. Morska voda je izjemno topla, zato je primerna tudi za tiste, ki velik del počitnic radi preživite v vodi. Na Kreti hotelov blizu obale ne manjka- svojega lahko najdete tudi v bližini plaže Elafonissi.


Kreta - hotela all inclusive gotovo ne boste našli na plaži Seitan Limania

Čudovita plaža Seitan Limania leži v ozkem zalivčku blizu največjega mesta, ki ga premore Kreta. Apartma sigurno ni ena izmed možnosti najema, saj se je potrebno do te slikovite plaže sprehoditi po skalnati potki (15 minut hoje). Čudovita peščena plaža Seitan Limania je zelo ozka, zato si morate prostor izboriti že na vse zgodaj zjutraj.


Kreta - all inclusive doživetje na plaži Frangokastello

Če ste ljubitelji tako čudovitih plaž kot zgodovine, je plaža Frangokastello pravi kraj za vas. Na čudoviti peščeni plaži je namreč postavljena trdnjava iz časa beneške republike. Plaža je še posebej primerna za družine z majhnimi otroki, saj ni preveč obljudena, še vseeno pa je peščena in primerna za otroško igro.


Kreta - Grčija in osamljena plaža Glyka Nera

V kolikor na svojih potovanjih vedno iščete nekaj novega in drugačnega, je obisk plaže Glyka Nera kot nalašč za vaš obisk med potovanjem po Kreti. Hotelov all inclusive na tej plaži res ne boste našli, saj je plaža precej odmaknjena in je dostopna zgolj po morski poti z ladjo. Zaradi naravnega izvira v bližini je voda bolj mrzla kot na ostalih plažah. Na obali pa deluje prav zanimiv bar, ki je nekakšen nadgrajen pomol.

Kreta: hotel all inclusive ali apartma za brezskrben oddih

Da pa bo vaš oddih popolnoma brezskrben, si zagotovite odličen hotel. All inclusive opcije najdete po celotni Kreti, apartmaje prav tako. Pomembno je samo da veste, kakšen dopust si želite. Apartma največkrat pomeni, da ni vključenega zajtrka, lahko pa si kuhate sami v pripadajoči kuhinji. Če pa ste za tip počitnic, kjer želite maksimalno uživati, je za vas bolj primerna opcija hotela all inclusive. Kreta ponuja ogromno možnosti za eno ali drugo opcijo, zato si svoje počitnice zagotovite že danes.

Ponudba prenočišč na Kreti - hotel all inclusive, apartma …

Kreta (Grčija) je 5. največji otok v Mediteranu in je po površini samo za nekaj več kot polovico manjša od Slovenije. Otok še vedno poseljuje nekaj več kot pol milijona prebivalcev, zato ima ta seveda predele, ki so namenjeni za lokalno prebivalstvo in predele, ki so namenjeni obiskovalcem Krete. All inclusive hotele, apartmaje in ostale nastanitve boste našli v večjih turističnih mestih ob obali. Nekaj najbolj priljubljenih lokacij za turiste:

  • Sisi - all inclusive butični hoteli in letovišča z bazeni,
  • Hersonissos - hoteli z bazeni in golf igrišči,
  • Anissaras - all inclusive ponudba v priljubljenem letoviščem mestu,
  • Rethimno - doživetje v starem beneškem mestu,
  • Malia - apartma v starem mestu, polnem arheoloških ostankov,
  • Stalida - apartmaji z bazeni in odličnim razgledom,
  • Daratsos - apartma v bližini največjega mesta Hania …

Kreta - all inclusive izkušnja po ugodni ceni

Ta otoški biser- Kreta, Grčija, je tako primerna za vse vrste skupin obiskovalcev- za romantični oddih v dvoje, za družine z majhnimi otroki … S svojimi čarobnimi plažami, bogato zgodovino in čudovito naravo vas bo gotovo očarala in vas prepričala, da se vrnete še v prihodnje. Da pa bo načrtovanje dopusta lažje, lahko to opravite tudi kar preko naše spletne strani.

Preprosto izberete opcijo dopustovanja, ki jo ponuja Kreta, hoteli s cenami in opisom pa se vam instantno pojavijo na brskalniku. Cena, ki se vam izpiše ob ponudbi, vključuje tudi povratno letalsko karto. Apartmaji in hoteli na naši spletni strani so ugodni, a kljub temu izjemno kakovostni in dobro ocenjeni na vseh portalih. V nekaj dneh po oddanem povpraševanju vam bomo poslali ponudbo, ki je zaradi ugodnosti gotovo ne boste mogli zavrniti. Kreta, Grčija in morje kličejo!