Hotel Alanya Beach - eden izmed izvrstnih all inclusive resortov

Hotel Alanya Beach, Alanya Gardenia hotel in ostali resorti all inclusive so kot nalašč za popoln oddih na turški obali. Klima je tukaj zelo ugodna, saj se poletje začne že maja, konča pa šele oktobra. V tem času se temperature zelo pogosto povzdignejo nad 30 stopinj, zato je idealna destinacija za prvomajske ali poletne počitnice. Prekrasno morje, peščena plaža in sonce, kaj bi si sploh še lahko želeli?

Alanya resorts all inclusive – ponudba je ogromna (npr. Alanya Gardenia hotel ali hotel Alanya beach) in povsod sprostitev enkratna. V nadaljevanju si preberite, zakaj je primerna destinacija tako za pare kot za družine.

Hotel Alanya

Hotel Alanya – all inclusive resorts

Le kdo ne sanja o poležavanju na rajski peščeni plaži z najljubšim koktejlom v roki? Turčija je nekakšna domovina all inclusive resortov. Alanya je super destinacija prav za vse, saj ponuja odlično klimo, poleg tega pa se tukaj vedno nekaj dogaja. V hotelih kot sta hotel Alanya in hotel Alanya Gardenia ponujajo vse tako za sproščujoče kot aktivne počitnice.


Alanya Gardenia hotel

Hotel Alanya Gardenia spada med all inclusive resorte v Alanyi, zato se boste tukaj zagotovo popolnoma sprostili. Ne ponuja le zabave za otroke in odrasle, temveč je odlično izhodišče za izlete v okolici Alanye.


Za pare

Kaj vse v omenjenem hotelu v Alanyi ponujajo, kar bi lahko zanimalo samske in pare? Če sodite med tiste, ki bi se radi na dopustu čimbolj spočili, se boste v Alanya Gardenia hotelu zagotovo počutili izvrstno. Nahaja se namreč le 50 m od čudovite peščene plaže, pred hotelom pa se razprostira tudi velik bazen. Ob njem se lahko popolnoma brezplačno sprostite na ležalniku pod senčnikom, v baru pa si privoščite osvežilno pijačo. Se strinjate, da bi bile take počitnice res izvrstne?

To pa ni vse, kar ta hotel v Alanyi ponuja. Ker gre za all inclusive resort, ne boste nikoli lačni, saj je v ceno vštet tako zajtrk kot kosilo in večerja. Če boste po obilnem kosilu imeli dovolj moči, se boste lahko s svojo boljšo polovico pomerili tudi v pikadu, tenisu, biljardu, namiznemu tenisu in odbojki na mivki. V Gardenia hotelu Alanya so poskrbeli tudi za tiste, ki ne želite izgubiti kondicije, saj je na voljo moderen fitnes. Seveda lahko uživate tudi na prostem, saj je v Alanyi ogromno možnosti za športne aktivnosti – jadralno padalstvo, potapljanje, kajtanje, vožnjo s čolnom, pohodništvo, gorsko kolesarstvo in še in še.

Kaj pa Alanya izleti? Če spadate med tiste, ki bi kljub poležavanju v all inclusive resortu radi tudi kaj videli, vam lahko svetujemo to: alanya rent a car! Resort se nahaja v bližini številnih destinacij, ki so kot nalašč za enodnevne izlete. Iz Alanye se lahko z rent a carjem podate npr. do kanjona Sapadere, kjer se je v poletni vročini mogoče ohladiti v mrzli vodi, se udeležite tečaja v jami Samlatas ali pa se odpeljete do Antalye, ki je eno lepših mest na turški rivieri.

V Alanya Gardenia hotelu se boste lahko po napornih športnih aktivnostih in enodnevnih izletih popolnoma sprostili, saj je v njem nahaja spa center s savno in turški hammamom. Popolnoma prerojeni boste tako lahko po večerji uživali v živi glasbi ali pa se celo udeležili večerne predstave. V omenjenem hotelu v Alanyi je za zabavo za odrasle zares poskrbljeno.


Hoteli Alanya – idealni za družine

All inclusive resorts oziroma hoteli v Alanyi pa so idealna destinacija tudi za družine, saj ponujajo ogromno aktivnosti za otroke. V hotelu Alanya Gardenia se npr. poleg velikega bazena nahaja tudi otroški bazen, v katerem se lahko otroci zabavajo tudi, ko se vi sproščate na udobnem ležalniku. All inclusive resorti so kot nalašč za družine tudi zato, ker vam ni potrebno ves čas skrbeti kje in kdaj jesti določen obrok. V samopostrežnem baru boste že zgodaj zjutraj našli toliko dobrot, da se vam bodo sline cedile še več tednov po prihodu domov.

V omenjenem hotelu v Alanyi ponujajo tudi zdravniške storitve, tako da boste med dopustom lahko ves čas popolnoma sproščeni. Skrbi, da bi se otroku kaj zgodilo, so odveč, saj bo zdravnik kadarkoli priskočil na pomoč. Če se na pot odpravljate z majhnim dojenčkom, je to zelo pomembno. Izberite sobo z otroško posteljico in se končno zares spočijte.

Če pa se v Turčijo odpravljate z malce večjim otrokom, najemite rent a car in mu predstavite še druge destinacije v okolici Alanye. Izlet do gradu se bo npr. vašemu otroku zagotovo vtisnil v spomin. Super ideja je tudi izlet z gondolo, ki se nahaja na vzhodni strani plaže Alanya in se povzpne kar 250 m nad morjem. Z vašim najmlajšim boste tako lahko opazovali celotni zaliv Antalye.

Alanya Gardenia hotel


Alanya – izleti in rent a car

Nekaj izletov v okolici Alanye smo že našteli, a to še zdaleč ni vse, kar lahko obiščete z rent a carjem. Slednjega najemite v hotelu v Alanyi in se odpeljite do reke Dimicay, kjer si privoščite kosilo v tradicionalnih turških pergolah nad vodo, obiščite Rdeči stolp in bližnjo ladjedelnico ali pa se sprehodite po čudovitem obmorskem mestecu Side. Alanya izleti z rent a car-jem bodo vaše počitnice popestrili in poskrbeli, da se vam bodo za vedno vtisnile v spomin.

Turčija z ugodno klimo in zanimivo kulturo privablja množice turistov, zato smo prepričani, da ne boste razočarani. Če se boste sprehodili po enem izmed mnogih turških bazarjev in spili pravo turško kavo, boste res lahko začutili pravi turški utrip. Ker je izletov v okolici Alanye ogromno, je to perfektna destinacija za vse, ki vam poležavanje v all inclusive resortu ni dovolj.


Alanya all inclusive po ugodni ceni

Izkoristite first minute ponudbo in poletite v Alanyo že po zelo ugodni ceni. Poleti 2023 se lahko do hotela v Alanyi odpravite kar iz Ljubljane, saj letala letijo z letališča Jožeta Pučnika direktno v Antalyo. Ker za vstop v Turčijo ne potrebujete testov in cepljenja, bodo vaše počitnice v Alanya Gardenia hotelu popolnoma brezskrbne. Rezevirajte počitnice za prihodnje poletje in pričnite z načrtovanjem enodnevnih Alanya izletov v okolici še danes. Alanya rent a car - avto boste seveda lahko najeli kar na recepciji all inclusive resorta.

Alanya resorts all inclusive