Čudovit Malta hotel in nepozabna doživetja z Malta all inclusive paketom

Malta hotel nastanitve so na voljo v različnih cenovnih razredih – od majhnih butičnih hotelov do večjih ter do hotelskih kompleksov z ugodnimi aranžmaji Malta all inclusive. Ta lepa majhna otoška država, obkrožena s Sredozemskim morjem, ima kar 230 hotelov, kar ne preseneča, saj je turizem tu močno razvit – samo lani je to državo obiskalo 2,3 milijona turistov. 

Privabljajo jih čudovite plaže in zgodovinske znamenitosti ter slikovitost, saj je ta država stičišče različnih kultur. Malta hotel, katerikoli že, nudi pravi občutek domačnosti, vendar, pa se splača odpraviti z bazena ali poleg poležavanja in sproščanja ob morju, tam tudi veliko za videti. Če poiščete ugodne priložnosti, si je mogoče organizirati na Malto poceni potovanje, ki bo izpolnilo vsa pričakovanja.

Malta all inclusive

Malta all inclusive na majhnem prostoru ponuja ogromno zanimivosti

To državico sestavlja 20 otokov, poseljeni pa so samo otoki Gozo, občasno Comino in pa Malta, ki je največja izmed teh treh in meri 316 km2. Zaradi pomembne strateške lege sredi Sredozemskega morja se je tu križalo veliko gospodarskih in kulturnih silnic, na otočju pa so pustili sledi številni narodi – od Feničanov do Rimljanov, Bizantincev, Normanov, Francozov in Angležev, izpod katerih se je Malta osamosvojila leta 1964. 

Danes je Malta članica EU, zato se posebej Evropejci zgrinjajo sem na poletni oddih ali pa si organizirajo na Malto poceni potovanje ter si ogledajo njene osupljive znamenitosti ter se sproščajo na privlačnih plažah. Temperature so ugodne vse leto, pozimi je povprečna temperatura 15 stopinj Celzija, poleti pa 30 stopinj Celzija.

Zgodovinska in naravna bogastva v tej otoški državi

V glavnem mestu Valetta, ki je najjužnejša evropska prestolnica, si je res vredno ogledati veličastno stolnico, posvečeno svetemu Janezu Krstniku, je biser baročne arhitekture, v njej pa sta ohranjeni dve mojstrovini slikarja Caravaggia. Tudi samo mesto je več kot vredno ogleda, med drugim spodnji in zgornji vrtovi Barrakka s terasastimi oboki in katakombe svetega Pavla.

Na jugu otoka je morje v pečine izklesalo skrivnostno Modro jamo, ki je dostopna le po morju. Pravi zaklad in znamenitost je podzemni tempelj Hypogej, ki je pod Unescovo zaščito kot svetovna dediščina. To je najstarejše prazgodovinsko podzemno svetišče na svetu, zgrajeno okoli 3000 let pr. n. št., s posebnimi akustičnimi efekti.

Če obožujete panoramske razglede, se morate odpraviti na klife Dingli, slikovite pečine, kjer je z 253 metri nadmorske višine najvišja točka otoka in na njej je kapelica. Mogočna trdnjava St. Angelo v Birguju je še ena znamenitost, ki jo morate videti. Posebno doživetje pa je obisk tradicionalne ribiške vasice Marsaxlokk. Zelo staro mesto Mdina iz 8. stoletja, ki so ga zgradili Feničani, vas bo očaralo z ohranjenimi palačami znotraj obzidja in vas prestavilo v čisto drugi čas. Na otoku Gozo je ena od osrednjih naravnih znamenitosti: Azurno okno, naravni apnenčast lok v Dwejerjevem zalivu, visok 28 metrov.

Malta meri v dolžino 27 in širino 15 kilometrov, tako da ne glede na to, kje rezervirate na Malti hotel, nimate daleč do ogleda katere koli od njenih znamenitosti ali obiska čudovitih plaž. Tudi rezervacija aranžmaja Malta all inclusive vas pri tem ne bo ovirala, ker je vse blizu, za celodnevne izlete, kot na primer za obisk otoka Gozo, pa vam bodo pripravili poseben lunch paket.

morje in Malta poceni potovanje

Z ugodno ponudbo si privoščite na Malti poceni potovanje

Malta poceni potovanje, ni nujno pravilo, saj ne velja za najcenejšo destinacijo, a z ugodnim turističnim aranžmajem je dostopna tako rekoč vsakomur. K nižji ceni tega paketa prispeva tudi polet z nizkocenovnim letalskim prevoznikom na Malto. Poceni potovanje organizirajo z letališč v Zagrebu, Trstu in Trevisu pri Benetkah. Prav tako vam poiščejo na Malti hotel s štirimi zvezdicami v znanih letoviščih po ugodni ceni. Vi le izberete svojo želeno destinacijo in določite, ali želite polpenzion ali paket Malta all inclusive, pri katerem so v ceno všteti vsi obroki, prigrizki in pijača, zaradi česar se cena počitnic še zniža. Malta hoteli vam bodo poleg odlične hrane nudili tudi vso udobje, ki si ga med počitnicami želimo prav vsi.

Na Malti hotelov res ne primanjkuje, zgoščeni so posebej na najbolj priljubljenem severnem delu otoka, kjer so tudi lepe plaže. Kateri kraji pa so za turiste najbolj privlačni in kaj ponujajo? Očarljivo glavno mesto Valetta ima zelo bogato izbiro nastanitev. Kraj Sliema se ponaša s čudovito obmorsko promenado in vrsto mest za kopanje, agencija pa tu priporoča Malta Hotel Verdi s štirimi zvezdicami. Nekoliko mirnejše je tako imenovano območje Treh mest, kjer najdete zasebne sobe, luksuzne hotele in hotele s štirimi zvezdicami s ponudbo Malta all inclusive.

Agencija Počitnice.si priporoča za Malta poceni potovanje tudi letovišče Mellieha na Malti, hotele pa Labranda Riviera Hotel in Paradise Bay ter Seabank Resort&Spa. Pa ne samo na Malti, hotel si lahko rezervirate tudi na otoku Gozo, posebej če se želite izogniti gneči in imate radi mirnejše počitnice. Na Malti poceni potovanje lahko zaokrožite s pokušino zdravih tradicionalnih jedi v restavracijah z lokalno hrano, še posebej, če ne boste izbrali hotela na Malti all inclusive, v katerem so v ponudbo vključene tudi njihove znane jedi iz morskih sadežev, zajčjega mesa, svinjine, oliv, kaper in lokalne zelenjave.