Izlet v Turčijo all inclusive? Enkratna odločitev!

Izlet v Turčijo ali pa kar daljše popotovanje je primerno za vsakogar. Turčija je namreč polna zanimivosti, saj leži kar na dveh kontinentih, njena zgodovina pa je bila zares pestra. Velik pečat so tu pustili Otomani, Grki, Rimljani in Bizantinci, zato se med potovanjem zagotovo ne boste dolgočasili. To pa ni vse, kar ta zanimiva država ponuja. Ne manjka niti naravnih znamenitosti, modernih športnih centrov, prekrasnih plaž, barvitih bazarjev, okusne hrane in odličnih nastanitev. Počitnice v Turčiji all inclusive so tisto, o čemer marsikdo le sanja, zato smo prepričani, da bo to dopust, ki si ga boste zapomnili za vedno.

Turija zanimivosti kapadokija 1

Počitnice Turčija all inclusive – zanimivosti

Istanbul

Zanimivosti v Turčiji je ogromno, tako da se najde nekaj prav za vsakega. Bi se radi sprehodili po prekrasnem turškem mestu? Potem vam svetujemo, da rezervirate nastanitev v centru Istanbula in se podate na dnevne izlete. Ponudba hrane je izvrstna, tako da se boste med sprehodom po številnih bazarjih, parkih in barvitih ulicah tudi zelo dobro najedli. Na vsakem koraku vam bo zadišal turški kebab, posladkali pa se boste lahko z baklavo in pravo turško kavo ali čajem.

Istanbul je prava destinacija, če planirate izlet v Turčijo, saj je utrip mesta res neverjeten. Prav nič čudnega ni, da se sem vsako leto odpravi nekaj milijonov turistov. Mesto ponuja res ogromno zanimivosti – Modro mošejo in Hagio Sofijo, cisterno baziliko, Veliki bazar,... Turčija izlet - lahko se podate celo z ladjico po Bosporski ožini.

Izlet Turčija


Turčija izleti - turška riviera je čudovita

Vas zgodovinske zanimivosti ne zanimajo preveč, a vas vseeno mika potovanje ali vsaj izlet v Turčijo? Za vas imamo super rešitev – all inclusive počitnice v Turčiji! Turška riviera je namreč nekakšna domovina all inclusive nastanitev, ki so dostopne prav vsakomur. Marsikdo ima občutek, da je potrebno za all inclusive počitnice odšteti pravo bogastvo, a to tam nikakor ne drži. Na južni obali je ogromno tovrstnih nastanitev, ki poleg neomejenih količin hrane in pijače ponujajo tudi številne aktivnosti.

Na svoj račun tako pridejo tisti, ki najraje uživajo na prekrasni prodnati plaži ali ob velikem bazenu, ter tisti, ki se radi odpravijo na dnevne izlete. Turčija je polna majhnih in večjih obmorskih mest, kjer se vedno kaj dogaja. Odpravite se lahko v Antalyo, Laro, Belek, Side, Marmaris, Bodrum ali v katero drugo manjše mestece, kjer si je mogoče ogledati številne zanimivosti. Bodrum je npr. idealno izhodišče za enodnevni izlet v Efes, ki je eno najbolj ohranjenih mest antičnega sveta.


Potapljanje na turški rivieri

Potovanje ali izlet v Turčijo pa bo navdušilo tudi strastne potapljače. Ste vedeli, da lahko v bližini obmorskega mesta Kas raziskujete potopljena prevozna sredstva kot sta oklepnik in letalo? Da, prav zares! Prepričani smo, da se vam zdaj all inclusive počitnice v Turčiji zdijo še bolj mikavne, kajne?

Turčija zanimivosti - poleg zgodovinskih, številnih naravnih znamenitosti in lepih obmorskih mest, ponuja skrite zalive in zelo zanimivo podvodno življenje. Predlagamo vam, da se v Turčijo ne odpravite le na kratek izlet, temveč rezevirate 7 ali 14 dnevne počitnice. Tako boste imeli čas za uživanje na rajskih plažah ter dnevne izlete / potope. Če boste izbrali namestitev v bližini mesta Kas, vam svetujemo dnevni izlet z ladjico do Potopljenega mesta, ki se nahaja na otoku Kekova. Med opazovanjem rimskih ostankov v turkizno modrem morju, se boste istočasno sprostili in izvedeli nekaj novega.

počitnice Turčija all inclusive


Turčija – naravne znamenitosti

Izlet v Turčijo pa ni samo za tiste, ki obožujejo all inclusive počitnice, temveč tudi za tiste, ki radi raziskujejo nove države. Najbolj znani zanimivosti Turčije sta seveda Pamukkale in Kapadokija, ki ju res ne smete zamuditi.


Pamukkale

Pamukkale so na vrhu vsakega popotniškega seznama, saj so res nekaj neverjetnega. Ta turistično znana zanimivost v turščini pomeni »bombažna palača«, saj so manjša jezerca popolnoma bele barve. Celotno območje je sestavljeno iz karbonatnega minerala tavertin, zaradi katerega terase spominjajo na strnjen bombaž. Tudi če se odpravljate v Turčijo na all inclusive počitnice, vam toplo priporočamo, da se do bele pokrajine odpravite na dnevni izlet. Obljubljamo vam, da vas popolna belina ne bo razočarala. Z razlogom je to ena izmed najpomembnejših naravnih znamenitosti v Turčiji.

Turčija naravne znamenitosti


Kapadokija

Ste kdaj videli fotografije nešteto balonov, ki se ob sončnem vzhodu dvigajo nad popolnoma pusto pokrajino? Potem je Kapadokija zagotovo na vašem seznamu želja! Ta neverjetna pokrajina leži v osrednji Turčiji, nastala pa naj bi pred več kot 3 milijoni let. Stožci, ki jih vidimo sedaj, so iz tufa oz. vulkanske kamnine, katero so skozi tisočletja oblikovali tektonski premiki, veter in voda. Kapadokiji z razlogom rečemo tudi lunarna pokrajina, saj izgleda zares neverjetno.

Naš predlog je, da se v Kapadokijo ne odpravite le na izlet, temveč tukaj preživite nekaj dni. Če si želite deloma aktivnega in deloma počitniškega dopusta, je obisk omenjene pokrajine super odločitev, saj ponuja ogromno pohodniških poti. V stožce in druge skulpture so vklesane hiše, hoteli in cerkve, tako da vam zanimivosti za raziskovanje zagotovo ne bo zmanjkalo. Kapadokijo sestavlja več dolin, vsaka pa ima svojo posebnost. V Dolini golobov si npr. lahko ogledate golobje hišice, ki so jih nekoč vkesali v skale, v Dolini ljubezni stožce v obliki dimnikov, v Rožnati dolini skale rožnate barve... To pa še ni vse!

Turčija naravne znamenitosti - vse si lahko ogledate tudi iz ptičje perspektive, saj skoraj vsako jutro ob sončnem vzhodu vzleti več 100 barvitih balonov. Si kaj takega sploh lahko predstavljate? Čeprav se all inclusive počitnice na jugu Turčije zdijo popolna odločitev, pa vam bo prav zagotovo žal, če te magične pokrajine ne boste obiskali. Verjemite, polet balonov morate doživeti, pa čeprav jih boste morda opazovali le s svoje terase v mestu Goreme.

Turčija zanimivosti


Izlet ali all inclusive počitnice v Turčiji za 1. maj ali poletje 2023

Turčija ponuja praktično vse, kar si lahko zaželite, zato izleta ali all inclusive počitnic v Turčiji zagotovo ne boste obžalovali. Rezervirajte svojo nastanitev še danes, saj se lahko sedaj v tja odpravite popolnoma brez omejitev. Pa še manjši namig – akcijske ponudbe za all inclusive počitnice ne bodo več trajale dolgo!