Antalya Turčija all inclusive - nepozabne počitnice ob morju

Antalya Turčija je provinca z glavnim središčem z istim imenom. Leži jugozahodno na obali Anatolije, južno od mogočnega gorovja Taurus. Je osmo največje in turistično najpomembnejše mesto v Turčiji in največje mesto ob sredozemski obali. Zgodovina Antalye sega v davno preteklost. Ustanovili so jo stari Grki in ji podali ime po kralju Atalu II. Razcvet je sledil v rimskem obdobju, iz katerega so ohranjena znana Hadrijanova vrata in več spomenikov. Rimljane so nasledili Bizantinci, za njimi Seldžuki in po njih v 14. stoletju Osmanski Turki. Ti so mestu prinesli kar pet stoletij miru in stabilnosti.

Letno Antalyo obišče več milijonov turistov. Če si želite obiskati območje sredozemskega podnebja, so počitnice Turčija Antalya idealne za vas. Gorovje Taurus namreč južno obalo Anatolije, ščiti pred severnimi vetrovi in tako ima pokrajina vroča poletja ter mile in deževne zime. Sončnih dni v letu je skoraj 300, kar zagotovo predstavlja idealno možnost za izbiro termina vašega Antalya all inclusive oddiha.

Antalya turija

Antalya all inclusive ponudbe za brezskrben oddih

Antalya Turčija se lahko pohvali z ogromno ponudbo Antalya all inclusive. Vanjo je vključen let iz letališča v Ljubljani, na Dunaju ali Grazu, prevoz iz letališča in all inclusive ponudbo v Anatalya hotelu. Antalya hotel bo vam, vašim najbližjim in tudi najmlajšim pričaral nepozabno doživetje. Številni izmed hotelov imajo tudi vodne parke, ki navdušujejo vse starosti. Počitnice Turčija Antalya bodo še posebej primerne za ljubitelje peščenih plaž, nakupovanja in zgodovine. V starem mestnem jedru se nahajajo številne trgovinice, restavracije, bari in bazarji. Na slednjih se lahko preizkusite v barantanju in začutite pristen pridih turške kulture.

Turčija je znana po svojem gostoljubju in bogatih all incluve ponudbah. Skozi davno preteklost so Turki znali ceniti goste in celo ponoči budili kuharje, če so si gostje zaželeli prigrizek. Ponudba Antalya all inclusive s strani je ravno takšna. Ne glede na vaše prehrambne zahteve in diete boste zagotovo uživali v raznolikih domačih okusih, ki jih kuhinja Antalya hotela ponuja. V kolikor pa bi si zaželeli okusiti kuho domačinov pa vam je ta vedno na dosegu roke ob samostojnem ogledu bližnjega mestnega središča.

Antalya Turčija ima dve mednarodni letališči in eno za notranji promet, ki predstavlja izhodišče za vsa okoliška letovišča. Vaše Antalya all inclusive počitnice se bodo tako zagotovo pričele v neposredni bližini letališča in tako sama pot potovanja ni prenaporna. Na oddih v Antalya hotel lahko iz Ljubljane s spletnim portalom Počitnice.si z direktim letom prevoznika Corendon Airlines poletite vsako nedeljo od 11.6. in vsak ponedeljek od 11.6. do 8.10. Izbirate lahko med počitnicami Antalya all inclusive dolgih 7 ali 14 dni. Poleg leta iz Ljubljane, vam je vsaki dan na voljo let iz Dunaja in dvakrat na teden tudi iz Graza.

antalya all inclusive

Long beach resort Antalya ponuja pravo turško doživetje

V kolikor ste se odločili za Antalya all inclusive ponudbo je long beach resort Antalya idealno hotelsko letovišče vaših počitnic. Long beach resort Antalya se namreč nahaja samo 1,5 ure od letališča, v bližini Sealanye in ponuja nastanitev s 5 zvezdicami po ugodnih cenah. Gosti Antalya hotela se lahko sprostijo ob zunanjih bazenih, razvajajo v solariju ali turških kopelih.

Če so z vami vaši najmlajši, pa se lahko odpravite v morski park Sealanya, kjer bo predstava delfinov zagotovo pričarala nasmeh na obraz vaših malčkov. Long beach resort Antalya je idealen za vse športne navdušence, saj je v sklopu ponudbe na voljo ogromno animacij povezanih s športom. Na voljo imate aqua park z kar 11 tobogani.

Long beach resorta Antalya hotel ima sobe klimatizirane, na možnost pa imate tudi privaten balkon ali teraso. Antalya all inclusive ponudba ima vključene vse obroke v dnevu. Turška kuhinja velja za eno izmed desetih najboljših na svetu zato bodo vaše brbončice zagotovo uživale v prvovrstni hrani. Prigrizki so vam na voljo skozi celoten dan.

Rezervirjate počitnice Turčija Antalya še danes in si oglejte glavne znamenitosti

Antalya Turčija se ponaša z dobro urejeno cestno infrastrukturo. V kolikor bi se v sklopu vaših Antalya all inclusive počitnic želeli odpraviti na ogled bližnjih znamenitosti, imate na voljo mestni avtobusni prevoz ali tramvajsko progo. Mesto ima več plaž. Izmed njih so najbolj znane Konyaalti, Lara in Karpuzkaldiran. V kolikor se za počitnice Turčija Antalya odločite v zimskem času, pa lahko izberete namestitev v Antalya hotelu v znanem zimskem športnem središču Beydaglari ali Sakikent.

Središče mesta je polno zgodovinskih stavb zidanih v tradicionalnem turškem in lokalnem grškem slogu. Najstarejši del je Kaleici oziroma pristanišče, katero še vedno obdaja obzidje. Zgodovinske zgradbe, ki so po našem mnenju v Antalyi Turčija vredne ogleda so:

  • mošeja Iskele iz 19. stoletja,
  • Medresa Karatay islamsko semenišče,
  • mošeja Kesik Minare ali mošeja s podrtim minaretom (sprva je bila rimski tempelj, nato bizantinska cerkev in šele nazadnje mošeja),
  • Yat Limani, rimsko pristanišče,
  • Mošeja Yivli Minare ali mošeja z rebrastim minaretom, ki so jo zgradili Seldžuki in predstavlja s svojimi modrimi ploščicami simbol mesta.

Antalya Turčija vam ponuja ogled več-ih muzejev npr. muzej sredozemskih civilizacij, raziskovalno središče mediteranskih kultur, muzej Atatürka, muzej igračk. Druge zanimivosti vredne ogleda pa so hrib Tunek, most Arapsu in mestni akvarij.

Ne skrbite v Antalya Turčija lahko potujete brez omejitev in ne potrebujete testa ali cepljenja. Prav tako ne boste imeli težav ob vrnitvi v Slovenijo. Zato ne odlašajte in v iskalniku Počitnice.si vtipkajte Antalya all inclusive ali long beach resort Antalya in si zagotovite svoje nepozabne turške počitnice.

turčija antalya