Turčija: potovanje last minute all inclusive

Turčija. Potovanje po tej azijsko – evropski državi vas bo zagotovo očaralo. Dežela se namreč lahko pohvali s številnimi kulturnimi znamenitostmi, ki imajo korenine v njeni bogati zgodovini, ter z očarljivo naravo. A tudi, če si želite le poletnega oddiha v zadnjem hipu, so počitnice last minute v Turčiji odlična izbira. Tako lahko v Turčiji potovanje združite še z uživanjem v številnih vrhunskih hotelih z all inclusive ponudbo.

Turcija potovanje

Turčija: potovanje vam bo odkrilo nov svet

Last minute Turčija je dobra ideja v vsakem primeru – tako, če se boste podali v Turčiji na potovanje, kot če si želite počitnice v Turčiji last minute. Obe možnosti vam bosta namreč ponudili mnogo.

Med tem, ko boste med počitnicami v Turčiji last minute uživali ob poležavanju na peščenih plažah, ki se raztezajo ob toplem in lepem morju, boste hkrati lahko uživali tudi v hotelski hrani. Turčija last minute all inclusive namreč prinaša zelo široko in atraktivno ponudbo. Konec koncev je v Turčiji ponudba »vse vključeno« doma. Prav turški hoteli so bili namreč tisti, ki so desetletja nazaj prvi ponudili Turčijo (last minute) z all inclusive ponudbo.

A, če se najprej osredotočimo v Turčiji na potovanja… Če boste prepotovali to raznoliko deželo, ki stoji na kar dveh kontinentih, v Evropi in Aziji, vas namreč čaka toliko doživetij, da si najbrž v enem samem potovanju ne boste mogli ogledati vsega. Narava je namreč tako raznolika in čudovita, zgodovina pa tako bogata in atraktivna, da boste lahko prav vsak dan odkrili in doživeli nekaj novega. Pravzaprav boste odkrili kar nov svet, ki vas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih.

Česa torej v Turčiji na potovanju na smete zamuditi? Najprej je to zagotovo Carigrad oz. Istanbul, glavno mesto Turčije, ki se razteza na obeh kontinentih. V bistvu si tudi tam lahko privoščite last minute. Turčija vas namreč nikjer ne bo razočarala.

Carigrad je živahno in lepo mesto, polno zgodovinskih znamenitosti, kot so muzeji in mošeje. Ena od najbolj atraktivnih je zagotovo Hagija Sofija, ki vas bo očarala s čudovito kupolo in mozaiki, ki se skrivajo v njej. Nič manj atraktivna ne bo niti Modra mošeja, ki se lahko pohvali s kar šestimi minareti. Ljubitelji začimb ne smete zamuditi znamenitega bazarja začimb, ljubitelji duhovnosti pa boste tam lahko odkrivali osupljivo kulturo sufijev.

Znamenitost, ki je ne smete zamuditi, če se boste odpravili v Turčiji na potovanje, je Kapadokija. Ta vas bo osupnila z vesoljsko pokrajino, polno kamnitih stebrov, ki so nastali povsem naravno. Morda si lahko ogled Kapadokije privoščite tudi z balonom. Že vožnja z balonom bo nekaj posebnega in vas bo napolnila z občutkom svobode. Hkrati pa boste tako lahko brezskrbno opazovali tudi magično pokrajino pod seboj. Na obisk Kapadokije se pogosto lahko odpravite tudi, če boste rezervirali izlet med last minute Turčijo na turški obali.

Še ena od znamenitosti, ki si jo lahko ogledate tudi, če boste uživali v last minute Turčiji na turški rivieri, so Pamukkale ali Bombažni grad. Naravni bazeni, ki jih je ustvaril beli apnenec in so res nekaj posebnega. Bel apnenec, ki se meša s turkizno modro vodo v njih, nudi res nepozaben pogled, v njih pa se lahko tudi namočite. Prav tako si lahko ogledate nekatera večja mesta ob turški rivieri, ki tudi sama po sebi nudijo veliko znamenitosti. Bodisi kulturnih bodisi naravnih, a hkrati tudi takšnih, ki vas bodo poklicale, da boste uživali življenje.

Če je vaš končni cilj Turčija – potovanje, ne smete zamuditi ostankov znamenite Troje in akropole Pergamona. Tudi vzhodna Turčija – potovanje po njej, nudi veliko znamenitosti, hkrati pa več miru in manj turistov, kot v primeru last minute Turčiji ob turški rivieri. Ena od takih je gora Nemrut. Tam vas bodo začarale ogromne kamnite glave bogov, ki smo jih davno pozabili, ki mirno in tiho strmijo z vrha sredi puščave. Te so del nagrobne gomile, ki jo je zase dal postaviti Antioh I.

Zanimivi sta tudi mesti Gaziantep in Antakya, kjer boste lahko začutili zgodbo Kurtov. Pa veličastne ruševine antičnega armenskega mesta Ani, ki je bilo nekoč glavno mesto in so ga imenovali mesto tisočerih cerkev. In še bi lahko naštevali.

Turčija – potovanje po tej deželi, vas bo tako napolnilo s posebnimi občutki, na njem pa si boste ustvarili spomine, ki jih ne boste nikoli pozabili.

Last minute Turčija za ljubitelje udobja

Če po duši niste pustolovci in si želite le uživati na turških plažah, okušati odlično turško hrano in se zabavati ob atraktivni hotelski animaciji, je za vas najboljša izbira Turčija last minute all inclusive. Ponudbe last minute v Turčiji zares ni težko dobiti, turška riviera je namreč nabito polna atraktivnih hotelov različnih kategorij.

Če si želite pravega udobja in ne želite o ničemer razmišljati, je še najboljša izbira Turčija last minute all inclusive. Ves dan boste namreč v hotelu, ki ga boste izbrali, uživali ob okusni hrani in raznoliki pijači. Medtem pa boste lahko poležavali na peščeni plaži, nakupovali na bližnjem bazarju, se sprehodili skozi bližnje mesto ali se enostavno sončili na ležalnikih ob bazenu. Počitnice v Turčiji last minute so namreč vedno bogata in atraktivna možnost.