Ugodno vreme na Kanarskih otokih je eden glavnih dejavnikov priljubljenosti

Vreme na Kanarskih otokih je eden izmed glavnih dejavnikov, ki prispeva k njihovi priljubljenosti kot turistične destinacije. Ugodno vreme po mesecih na Kanarskih otokih, s stalnimi prijetnimi temperaturami, majhnimi količininami padavin in toplim morjem, omogoča uživanje v številnih dejavnostih na prostem skozi vse leto. Ne glede na to, ali iščete sproščujoče počitnice na plaži, aktivne avanture ali kulturne dogodke, je to otočje, ki ponuja nekaj za vsakogar.

Kanarski otoki all inclusive

Kakšno je vreme po mesecih na Kanarskih otokih?

Kanarski otoki, arhipelag v Atlantskem oceanu, so znani po svojem prijetnem in stabilnem podnebju, ki privablja obiskovalce skozi vse leto. Zaradi svoje geografske lege v bližini severozahodne obale Afrike uživajo v subtropskem podnebju, kar pomeni blage zime in topla poletja. Pogosto so imenovani tudi "otočje večne pomladi", saj so temperaturne razlike med letnimi časi minimalne, vreme na Kanarskih otokih pa je večino časa prav prijetno.

  • Januar in februar: meseca, ki prinašata najhladnejše vreme na Kanarskih otokih, vendar so temperature še vedno prijetne. Povprečne dnevne temperature se gibljejo med 17°C in 21°C. Nočne temperature lahko padejo do 14°C. Padavin je malo, vendar so mogoči občasni kratki nalivi.
  • Marec in april: pomlad prinaša postopno segrevanje. Povprečne dnevne temperature se dvignejo na 19°C do 23°C. Deževni dnevi postajajo redkejši, temperatura morja na Kanarskih otokih pa se prične rahlo segrevati, kar omogoča prijetnejše plavanje.
  • Maj in junij: obdobje, ko se temperature stabilizirajo na višjih ravneh, povprečje pa je med 21°C in 25°C. Morje je že prijetno toplo, povprečne temperature se gibljejo okoli 20°C do 22°C. Padavin skoraj ni, vreme pa je večinoma sončno in suho.
  • Julij in avgust: to sta najbolj vroča meseca na Kanarskem otočju. Povprečne dnevne temperature se gibljejo med 24°C in 29°C, pri čemer lahko občasno dosežejo tudi 30°C ali več. Nočne temperature redko padejo pod 20°C. Morje je toplo s povprečnimi temperaturami okoli 22°C do 24°C. Padavin praktično ni.
  • September in oktober: jesenski meseci prinašajo rahlo znižanje temperatur, a so še vedno zelo prijetni za obisk. Povprečne dnevne temperature so med 23°C in 27°C. Morje ostaja toplo s temperaturami med 23°C in 24°C, kar omogoča podaljšano kopalno sezono. Padavin je malo več, vendar so redke in kratkotrajne.
  • November in december: vreme po mesecih na Kanarskih otokih je ves čas stabilno. Temperatura se sicer v pozni jeseni in zgodnji zimi nekoliko zniža, vendar ostane blaga. Povprečne dnevne temperature se gibljejo med 18°C in 22°C. Nočne temperature lahko padejo do 15°C. Morje ostaja razmeroma toplo s povprečnimi temperaturami okoli 20°C. Možne so krajše deževne epizode.
Vreme na Kanarskih otokih

Temperatura morja na Kanarskih otokih dopušča kopanje skozi vse leto

Temperatura morja na Kanarskih otokih je ves čas izjemno ugodna za kopanje. Povprečne mesečne temperature morja se gibljejo od najnižjih 18°C v zimskih mesecih do najvišjih 28°C v poletnih mesecih, kar omogoča prijetno kopanje skozi vse leto.

V skladu z vremenom na Kanarskih otokih v zimskih mesecih, od decembra do februarja, se temperature morja gibljejo okoli 18°C do 20°C. Čeprav so te temperature nekoliko nižje, so še vedno primerne za kopanje, zlasti za tiste, ki uživajo v osvežujočem plavanju. Pomladi in jeseni se temperature gibljejo med 20°C in 22°C, kar pomeni, da je morje prijetno toplo, a še vedno osvežilno. Poletni meseci, od junija do septembra, prinašajo najvišje temperature morja na Kanarskih otokih, ki dosežejo 24°C, kar zagotavlja idealne pogoje za daljše bivanje v vodi.

Temperatura pozimi na Kanarskih otokih je precej pod vplivom morskih tokov in Atlantika

Vreme na Kanarskih otokih po mesecih je stabilno in ugodno, kar obiskovalcem omogoča, da uživajo v vseh lepotah otokov kadarkoli v letu. Stalni morski tokovi in blagodejni vpliv Atlantika igrajo pomembno vlogo pri vzdrževanju prijetnih temperatur morja na Kanarskih otokih. Kanarski tok, ki je del severnoatlantskega subtropskega kroženja, prinaša hladnejšo vodo iz severnih delov Atlantika. Ta hladnejša voda se meša s toplejšimi vodami okoli otočja, kar ustvarja ugodne pogoje za kopanje skozi vse leto. Poleg tega pasatni vetrovi pomagajo pri enakomernem razporejanju toplote, kar prispeva k stabilnim temperaturam pozimi na Kanarskih otokih. Na vzhodnih obalah otočja so vetrovi močnejši, kar ustvarja idealne pogoje za vodne športe, kot sta deskanje na vodi in kajtanje.

V primerjavi s sosednjimi območji, kot so obale severne Afrike ali južne Evrope, imajo Kanarski otoki bistveno bolj stabilne in prijetne temperature morja. Medtem ko lahko temperature morja v Sredozemlju močno nihajo med poletjem in zimo, otočje zaradi svoje atlantske lege uživa v manjših sezonskih spremembah. To je še posebej privlačno za obiskovalce, ki želijo uživati v kopanju tudi v zimskih mesecih.

temperatura morja na Kanarskih otokih

Vreme na Kanarskih otokih v splošnem prinaša malo padavin

Vreme po mesecih na Kanarskih otokih je v splošnem sušno, vendar so padavine razporejene neenakomerno. Največ padavin pade na severnih obalah otokov z večjo nadmorsko višino, kjer se vlažen zrak dviguje in ohlaja, kar povzroča kondenzacijo in dež. Najbolj suh otok je Lanzarote, kjer so padavine redke in večinoma omejene na zimske mesece.

V času poletja so padavine skoraj zanemarljive, kar dodatno poudarja sušno klimo. Vendar pa se lahko občasno pojavijo kratkotrajne plohe ali nevihte, ki sicer na vreme na Kanarskih otokih nimajo večjega vpliva.